Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Cumhurbaşkanı*Tayyip Erdoğan, yeni dönem belediyecilik anlayışından hareketle bundan sonra yapılacak binaların 5 artı 1 esasına göre yapılması talimatı verdiğini, buna uyulmasını yakından takip edeceğini söyledi.
Erdoğan:*"Her yerde çok katlı binalar. Şimdi, Çevre Bakanımız Mehmet Özhaseki’yle konuştuk. Bundan sonra izni verilecek binaların 4 artı bir olmasını istedim. ‘Tüm Türkiye’de tüm belediyelerde bu sınırlar aşılmasın’ dedim. Sonra bakan bey bana geldi. Müteahhitlik açısından 4 artı birin kurtarmadığını söyledi. Sonra 5 artı bir olarak anlaştık. İzleyeceğim"
Bunun emlak piyasasına yansıması ne olur beyler bayanlar?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
Boş boş konuşmayalım. Bilimsel... bankalar batak emlak sektörüne seçici kredi veriyor.
3 konut kredisi talebinden birine ret!
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Ekim'de, 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 düşerek 38 bin 593'e geriledi. Sektör temsilcileri, söz konusu gerilemede, banka kredi faizlerinin yükselmesi ve vatandaşların konut kredi başvurularının geri çevrilmesinin etkili olduğunu söyledi.
https://emlakkulisi.com/3-konut-kred...ine-ret/554950
Bunu da verdiğiniz siteden aldım.
https://emlakkulisi.com/konut-satisl...kosuyor/554843
[emoji1]
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
İyi o zaman sorun yok. TÜİK enflasyonu da %10 hesaplıyordu.![]()
Dolar %30 artmıştı oysaki.![]()
Ben lafa inanmam iner sokağa bakarım. Satılık ev konut sayısında senin mahallende semtinde bir azalma mı var artış mı var? Benimkinde bariz artış var. Hem de çok nezih bir konum. Öyle sorunsuz.
Emlak sektöründe tek kurtuluş yolu var.
Sektörde Kötü niyetli olan paydaşları (müteahhit, kiracı, alıcı, satıcı, emlakçı, site yönetimi) acımadan en hızlı şekilde cezalandıracak sistemi kanunları ve hukuk sistemini kurmak. Emlak sektöründeki basit davalar 1 Ay içinde maksimum çözülmeli. Sektördeki kötü niyetli olanlar hapis cezası almalı, Büyük para cezası almalı. Sahtekar olan her kimse sistem bunu aforoz edip cezalandırmalı. Kanunlar istisnasız ve kati olarak uygulanmalı.
Bunları yapsalar, sistem olsa emlak piyasası canlanır. Çünkü Türkiye aslında ucuz. Ama ucuz demek bela demek olmamalı yatırımcı için. Beladan uzak durmakta fayda var sistem düzelene kadar.
İşine geldiğine inanıyorsun ama...Tuik enflasyonu yüzde 10 hesaplıyorsa bu hesaplamanın sahte olduğunu değil icerikte hesaplanan ürünleri eleştirmeyi gerektirir..
Ben 2 yıldır sürekli izliyorum piyasayı..Bizzat sokak sokak geziyorum..1.5 senede kendime ait bir ev sattım bir ev aldım..Fiyatı (ederi) yüksek olan evlerin satışı biraz uzun sürüyor ama bir arızası yoksa mutlaka satılıyor..En son geçen gezmeye cıktım.Mezarlık manzaralı villalar bile satılmış.
Bu sektörden azıcık anliyorsan zaten bir eve ne kadar verilir ne eder fiyat balon mu degil mi hemen anlarsın.
İstanbul'da 40 senelik evlerin fiyatlarında düşüş olması gayet normal.Zaten büyük deprem beklenen bir kentte o kadar senelik evlerin o fiyatlara satılması mantik dışı..Millet zamaninda alıp etmis edeceği karı..Yüzde 17 düşük satsa ne olacak? Adam elden çıkarmaya bakıyor.
Bunun dışında nüfüsü sürekli artan büyüyen gelişen kentlerde fiyatların düşmesi hayalden öteye gitmez.
15 yıldır bakanı, mv si hakimi polisi hep inşaata betona çalışıyoruz.
Yeter da...
Şu emlak sektörünü nasıl ihya edebiliriz in çeyreği kadar teknoloji sanayi yazılıma ağırlık versek 10 seneye uçarız ama...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri