Zenginlik parayla ilgili değil aslında, seçeneklere sahip olmakla ilgili. Bizde yaşam şartları zor olduğu için parayla ölçülüyor.
Bu açıdan dedesinin holdinginin işletmek zorunda kalan a’dan dedesinin mirasını yiyen b daha zengin.
İstediği zaman mesleğini bırakıp daha sonra ben geri dönüyorum diyen. Aman koltuğu bırakırsam bir daha geri alamam diyenden daha zengin.
Sonuç olarak seçen her zaman seçilenden daha zengin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Hocam selam. Zen hesabı pasaport ile açabilirsin. prosedür değişmedi ise ZEN uygulamasını telefonuna yükle.
avrupada ise revolution uygulamasını tavsiye ederim. digital bankacılık bunlar. ama revolution digital bankacılık oturum ya da visa sorar. eğer şengen varsa onu yükle süre kısıtlaması olmadan 6 ay veriyor. 6 ayda 1 kez güncelleme istiyor.
benim şuan favorim ZEN oldu ingiltere için özellikle. IBKR transferi kusursuz ve ZEN harcaması telefon ile zahmetsiz.
Avrupada ise revolution çok iyi. para yükleme komisyonu var bizlere ama çok değildi sanıyorum.
https://x.com/kobeissiletter/status/...720476326?s=46
Warren Buffett In 2024:
1. Sold over $100 billion of Apple, $AAPL, stock
2. Halted Berkshire Hathaway, $BRK, stock buybacks
3. Built largest cash balance in company history, at $325 billion
4. Holds a record $288 billion of US Treasury bills
5. Now owns $93 billion more Treasury bills than the Fed
6. Halting buybacks until "price is below Berkshire’s intrinsic value"
Warren Buffett is positioning like a recession is coming.
Kendi hissesini almaması en ilginç olanı.
Her güzel hikayenin bir sonu vardır.
Bölündükten sonra muhasebe skandalı ile sarsılan smci 52 haftada en yüsek 122 en düşük 24’yi görmüş. Şu anda 26’da
Nvidia ile olan işbirliği güzel olmakla beraber
Hisseyi tutan mı kazanır satan mı sorusunun cevabı olmuş.
Benimde ucuz kurtulduğum hisselerden oldu.
Şu saatten sonra iddaa oynamaya eş bir yatırım aracı gibi duruyor. Yaramazlık yapmak için alınabilir ama bundan sonrası dipsiz kuyu zira borsadan çıkarılma ihtimali bile masada.
Estee lauderin zirvesi olan 158’den 63’e düşüşü
Çin heyecanın gazının kaçması
Teslanın gazı alması
ASML’nin zirveden neredeyse yarıya inmesi
F/K sı yüksek yani büyüme beklentisi olan şirketlere temkinli bakılması gereken dönemdeyiz.
Yeni başkanın rusya ve çine bakışı , ticaret savaşlarının şiddeti özellikle küresel şirketlerin geleceğini belirleyecek.
Sosyal medyanın etkinliği nedeniyle şirketleri siyasi mücadelenin tarafı haline getirmek. Özellikle son tüketiciye hitap eden şirketleri olumsuz etkiliyor.
Bakalım yaşayalım.
Yer İmleri