Arama sonucu : 5547 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Merhaba IBKR'de hesap açıp tl transfer yaptım. Temettü ödeyen 1-2 etf'de aldım.
    Ancak ödenen temettüleri midastaki gibi net bir şekilde gösteren bir yer bulamadım. Rapor alınca görüyorum. Orada da %30 stopaj kesiyor gibi gördüm. Oysa midas'ta %20 kesiliyordu.

Bu konuda IBKR kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.
    %20 kesiliyor.
    sadece hesap açıp bıraktınız mı ? sizden bazı belgeler isteyecekler onları tamamlayın müşteri hizmetleri ile görüşün vergi anlaşması sebebi ile %20 kesiliyor. sadece pasaport ile hesap açmak yeterli değil..

temettüleri zen hesabıma yükledim. zen kartım ile orada harcayıp türkiyeye geldim... tekrar kontrol ettim temettülerden hep %20 kesmişler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    %20 kesiliyor.
    sadece hesap açıp bıraktınız mı ? sizden bazı belgeler isteyecekler onları tamamlayın müşteri hizmetleri ile görüşün vergi anlaşması sebebi ile %20 kesiliyor. sadece pasaport ile hesap açmak yeterli değil..

temettüleri zen hesabıma yükledim. zen kartım ile orada harcayıp türkiyeye geldim... tekrar kontrol ettim temettülerden hep %20 kesmişler.
    aynen doğru. Midas IBKR w8ben imzalıysa %20 kesinti.

Hasan hocam biz Zende hesap açabiliyor muyuz? veya Avrupada enpara tarzı bi bankada..
    bu arada welcome to hell ;)
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    aynen doğru. Midas IBKR w8ben imzalıysa %20 kesinti.

Hasan hocam biz Zende hesap açabiliyor muyuz? veya Avrupada enpara tarzı bi bankada..
    bu arada welcome to hell ;)

Hocam selam. Zen hesabı pasaport ile açabilirsin. prosedür değişmedi ise ZEN uygulamasını telefonuna yükle.
    avrupada ise revolution uygulamasını tavsiye ederim. digital bankacılık bunlar. ama revolution digital bankacılık oturum ya da visa sorar. eğer şengen varsa onu yükle süre kısıtlaması olmadan 6 ay veriyor. 6 ayda 1 kez güncelleme istiyor.

benim şuan favorim ZEN oldu ingiltere için özellikle. IBKR transferi kusursuz ve ZEN harcaması telefon ile zahmetsiz.
    Avrupada ise revolution çok iyi. para yükleme komisyonu var bizlere ama çok değildi sanıyorum.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •