Sayfa 684/715 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694 ... SonSon
Arama sonucu : 5716 madde; 5,465 - 5,472 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. stokları biraz daha artırsa, ne bileyim biraz daha borçlansa daha iyi olmaz mı? Bize faydası olmadı en azından hammaddeyi satan, borcu veren kazansın. nereden bakarsan bak sapır sapır dökülüyor. dostum ruhsat falan almasanız para kasada mı kalsa? argesine osuna busuna harcadığın paranın yüzde10u kadar net kar üretememişsin de. Geçiniz o büyüyoruz falan hikayelerini 66 yılda büyümüşsün büyüyeceğin kadar.

herkese hayırlı olsun.

10. köyden yazıyorum.

2. Şirket 2024 yılını faize çalışmış görünüyor 2.9 milyar faiz gideri var bu faiz oranları ile kar etmesi zaten çok mümkün görünmüyordu. Faiz oranlarının %65'lere dayandığı bir yılda şirket borçlanarak yönetim binası, fabrika, Makine-Tesisat ve demirbaş için 1.2 milyar, Ar-Ge, ruhsatlandırma ve lisanslarla ilgili olarak da 2.03 milyar olmak üzere toplam 3.2 milyar yatırım yapmış 504 kişilik ar-ge ekibi adeta bal yapmayan arı gibi çalışıyor. Son çeyrekte beklenti aksine (genellikle son çeyrek en yüksek ihracat geliri) zayıf gerçekleşen ihracat gelirlerine rağmen yılı bir önceki yıla göre %33 oranında artışla 71.9 milyon usd ihracat gerçekleşmiş (2023 53.7milyon usd)

Olumlu bir gelecek beklentisi olarak 2024 yılında faizler yıl boyunca artarak son çeyrekte tepe noktasına ulaşmıştı bu durum genelde değişken faizli borçları sebebiyle şirketin faiz giderlerini ciddi artırdı 2025 ile birlikte Mb faiz indirimleri ile düşen faiz oranları önümüzdeki yıl finansman giderlerinde kayda değer düşüş yaşanabilir. 504 kişilik ar-ge ekibinin finansallara olumlu etkisi ne zaman görülür belirsiz, bir diğer olumlu gelişme ise kar olmadığı için bu sene temettü yok bunca borç ve faiz gideri varken her yıl imtiyazlı paylara ve yönetim kuruluna ciddi tutarda ballı kar payı ödemesi yapıyorlardı.

3.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    Gözümüzün nuru 200fk tebrikler.
    Enflasyon muhasebesi ile fk artık önemli bir rasyo olmaktan çıktı, enf. muhasebesi ile parasal kayıp/kazanç ve ertelenmiş vergi geliri gideri etkisi net kar rakamına çok fazla etki ediyor. Son bilançolar ile Kchol Fk'sı 336 oldu bu sebeple pd/dd ve fd/favök bakmak daha anlamlı.

4.  Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Enflasyon muhasebesi ile fk artık önemli bir rasyo olmaktan çıktı, enf. muhasebesi ile parasal kayıp/kazanç ve ertelenmiş vergi geliri gideri etkisi net kar rakamına çok fazla etki ediyor. Son bilançolar ile Kchol Fk'sı 336 oldu bu sebeple pd/dd ve fd/favök bakmak daha anlamlı.
    İlk şok ile yazmıştım evet fk artık önemsiz , kar yüksek olduğunda temettü alan yönetim şimdi es geçmiş, 3 yılim doldu her bilanço sonrası mı stres olur insan. 12 bilancodur yüzümüzü güldürmedi , yeni alacak varsa buradaki yaşananları okusun. Pddd dışında yaslanacagimiz bir yer kalmadı Özkaynak düşmedi tek artı bana göre.

5. yazılan çizilen yapılan gelecek projeksiyonlarının pekte bir önemi yok. geçmişe dönük 3 yıl boyunca yazılanları tek tek okudum, gerçeğe uygun yada yapılan öngörülere uygun bir hareketi olmamış.
    borsada işlem görmüyormuş gibi kendi içine kapanıp, ne halleri varsa görsünler kafasından çıkmadıkları sürece hisse performasında dişe dokunur bir gelişim olacağına inanmıyorum. Bu durumdan kimin fayda sağladığını da anlamıyor ve merak ediyorum.

bilançodan bilançoya ve borçlanma aracı çıkarırken kap atmak dışında birşey anlatmayan firmaya kim niye değer atfetsin.(berbat bilançoları göz önünde bulundurduğumuz da). Merak ediyorum son 1 1.5 yıl içerisinde yatırımcı lehine paylaşılmaya değer bir gelişme yaşanmadı mı bu firma da? 500 küsür kişilik arge ekibi falan filan hani.

Bizim hisse fiyatıyla işimiz yok, bu konuda bir sorumluluğumuz yokta diyebilirler. doğaldır. fakat o kazın ayağı öyle gitmiyor işte.

Şahsi düşüncem sürecin bu kadar kötü gerçekleşmesinin en büyük nedeni bilançolardan ziyade yatırımcının gözetilmemesidir. daha kötü bilançolarla daha iyi sonuçlar alan onlarca firma var.

her eleştiriye "beğenmiyosan sat kardeşim" diyen sığ zihinlere seslenmediğimi de bildirmek isterim.
    10. köyden yazıyorum.

6. 2019 yılı 286 milyon kar, 2020 yılı 651 milyon kar, 2021 yılı 1.17 milyar kar, 2022 yılı 1.23milyar kar, 2023 yılı 4.89 milyar kar. Em uygulanmasa 2024 kaybedilmiş bir yıl olmazdı. Toruna birakilacak yatırım oldu.

7.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    2019 yılı 286 milyon kar, 2020 yılı 651 milyon kar, 2021 yılı 1.17 milyar kar, 2022 yılı 1.23milyar kar, 2023 yılı 4.89 milyar kar. Em uygulanmasa 2024 kaybedilmiş bir yıl olmazdı. Toruna birakilacak yatırım oldu.
    torunlara bırakmayız. en kısa zamanda sürdürdükleri "gri alan" politikasına son verecekler ve şirketin genel durumunu ve ilerleyişini yatırımcıyla şeffaf şekilde paylaşacaklar. kimse parasını mistır ve şürekasının insafına bırakmak için almadı hisseyi. Psikolojik manipülasyon oyunlarına son verecekler. yatırımcılarda bu yönde baskı ve sorgulamalarını sıklaştırsınlar.
    10. köyden yazıyorum.

8. İlk çeyrek em uygulanmayacak 2023 ilk çeyrek 444mn gelmişti kar, artık 2024 hiç bir veriyi 2025 ile karşılaştırmamak lazım. Şirket için yatırımcı önemli değil. Kaplardan belli.

Sayfa 684/715 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •