Sayfa 687/919 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bist 100 +3%
    XBank Tüm Bankalar Tavan oldu neredeyse.
    Holdingler 5%..

Seçim rallisi başlamıştır bana göre.. Bütün borsa genelinde kısa vadede en az yüzde 50 ralli bekliyorum seçimlerden sonra yani haftaya Pazartesinden sonra .. Bist100 endeksinin 6000 bin küsürlere gelmesini bekliyorum kısa vadede..

Bu süreçte bu hissede ne olur bilmiyorum, tahmin edemiyorum. Çünkü salya sümüklü hırsızlar dadanmış buraya. Ama az kaldı , bu hırsızlar , Bu hissedeki küçük yatırımcıdan çaldığınız paraların hesabını vereceksiniz seçimlerden sonra. Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi sizin bu hissede yaptığınız hırsızlıkları ortaya çıkaracak inşallah.

Not: Siyasi amaçlı değil, bu hisseye yöneliktir yazdıklarım .Bu hissedeki hırsızların ortaya çıkmasına yöneliktir.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
    XBank 5 % olduğu yerde , İş bankası +7 %

KOÇ holding +7 %..

Dün ve bugünkü, bu hisselerde yaşanan hareketlere göre, benim için seçimin kimin kazanağı kesinleşmiştir.

Haftaya pazartesiden itibaren Bist endeksinde , kısa vadede minimum yüzde 50 ralli bekliyorum.Bu süreçte bu hissede ne olur bilmiyorum, tahmin edemiyorum. Çünkü salya sümüklü hırsızlar dadanmış buraya.

Not: Siyasi amaçlı değil, bu hisseye yöneliktir yazdıklarım .Bu hissedeki hırsızların ortaya çıkmasına yöneliktir.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

2. Defalarca kez yazdım.. Enflasyon dolardan çok daha fazla arttı diye..

Böyle bakınca borsa 3 katlık rallisine rağmen hala ucuz çünkü herhangi mal veya hizmet son 2 senede en az 5-6 kat arttı ..

Üstelik yıllık yüzde 50 enflasyon devam ediyor..

Borsayı buralarda tutan seçim belirsizliği idi .. ki bu belirsizlik pazar akşamı son bulacak.

5 milyon yatırımcı , enflasyon vs..

Benim beklentim, Haftaya pazartesiden itibaren Bist100 endeksinde , kısa vadede minimum yüzde 50 ralli bekliyorum.Bu süreçte bu hissede ne olur bilmiyorum, tahmin edemiyorum. Çünkü salya sümüklü hırsızlar dadanmış buraya.

Ekonomistler de borsa -yüksek enflasyon benim 1 senedir söylediğimi yeni yeni söylemeye başladılar.

Şeref oğuzun az önce söyledikleri ..

"borsada sandıklar açılmaya başladı"

"Borsada Ralli Bekliyorum"

"5 milyon yatırımcı" | Şeref Oğuz

https://twitter.com/nbekonomi/status...90362588712962

https://www.youtube.com/watch?v=4Ywh...1lBirEkonomiTV
    Son düzenleme : lionnes1; 09-05-2023 saat: 15:39.

3. Baskılanan dolar anlık değeri bile 19,52 tl ..

Yıllık enflasyon yüzde 50-60.. Aylık Enflasyon yüzde 5 ..

2025 yılına kadar da yüksek enflasyonun sürmesi bekleniyor .

Hisseyi, Alım Gücü bazlı olarak( Doların, dövizin kendi enflasyonunu da hesapladığımızda) , 12 sene önceki halka arz fiyatına indiren, hissedeki salya sümüklü hırsızlar her kim veya kimseler ise , onlara sesleniyorum.. Prospektif F/S yi alıp sizin bi tarafınıza sokacağım. Kaldı ki anlık F/S bile dünyadaki sektör şirketlerine göre çok düşük kaldı. ( F/K, PD/DD süstür bana göre bu tip şirketlerde. Ha illa illa F/K ile hesaplayacağım, fiyatlacağım dersen de F/K yı uzayda fiyatlaman gerek.. çünkü sebebini defalarca kez yazdım daha önce... Brüt kar marjı, satış ve pazarlma argeden dolayı kalamayan kar vs defalarca kez yazmıştım.)

Elbette gün gelecek o şelale gibi akan hırsızlık salya sümüklerinizi popnuza arka deliğine sokup, çıkarıp sonra o sümükleri kendiniz yalayacaksınız, ciğeri beş para etmez sümüklü hırsızlar.

Son düzenleme : lionnes1; 09-05-2023 saat: 16:24.

4. Dün borsa +4 % yaparken , siz 0,5 % kapattınız günü.

Anlık bist100 - 0,3 % , siz ise hemen aşağıya -1,5 % yapıyorsunsunuz.. Kaldı ki Bist100 3 kat çıkmış son 2 senene, hem de bu bist100 un ,3 katlık çıkışı , bist100 un o zamanlarındaki yani 2 sene önceki zirvelerinden olmuş, diplerinden değil..

Siz ise 2 sene önceki zirvenden tl bazlı olarak bile neredeyse yüzde 50 aşağıdasın ,( dolar bazlı söylemiyorum bile) ..

2 sene önceki dibinden ise, tl bazlı sadece yüzde 50 yukardasın. ( Dolar bazlı ise yine diplerde)

Hırsızlar.

5. Hisseyi, Alım Gücü bazlı olarak( Doların, dövizin kendi enflasyonunu da hesapladığımızda) , 12 sene önceki halka arz fiyatına indiren, hissedeki salya sümüklü hırsızlar..

Ulan Piyasa değeri olmuş zaten şirketin zaten 30 milyon dolar ... Ulan Beyonce denen bir kadın şarkıcının 1 saatte kazandığı para bu miktar. https://www.sondakika.com/magazin/ha...inde-15578708/

Ulan gidin Erdemoğlundan iş isteyin , daha fazla para kazanırsıznız. Erdemoğlu size ayrıca ikramiye falan da verir bayramlarda ek maaş olarak.

Ulan hırsızlar, sizin kazanacığınız paraları sk..yim. Ulan gidin her gün sokakta dilencilik yapın daha çok kazanırsınız .Paragöz , cimri hırsızlar.

Sümüklü ciğeri beş para etmez cimri hırsızlar.

Son düzenleme : lionnes1; 09-05-2023 saat: 23:05.

6. 300 MİLYAR DOLAR TEMİZ SERMAYE

13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğluâ€â•nun koyduğu bu hedef son derece gerçekçi ve hatta mütevazı bir hedeftir.
    @kilicdarogluk

Çünkü Türkiyeâ€â•nin önünde çok önemli bir fırsat var. Bu fırsatın adı “YENİDEN TASARLANAN TEDARİK ZİNCİRLERİ"

Avantajlarımızı kullanıp bunu değerlendirirsek;

âÅ“â€ï¸Kaliteli yatırım gelecek
    âÅ“â€ï¸Borsa yükselecek
    âÅ“â€ï¸Merkez Bankasıâ€â•nın rezervleri artacak
    âÅ“â€ï¸İşsizlik düşecek
    âÅ“â€ï¸Maaşlar da alım gücü de yükselecek
    âÅ“â€ï¸Üretimde verimlilik ve katma değer artacak
    âÅ“â€ï¸İhracat artacak, cari açık azalacak

Herkesi bu heyecanlı ve güzel yolculuğa davet ediyoruz.

https://twitter.com/ProfBilgeYilmaz/...04137939828737

Daha önce ne dedim ? 5 milyon yatırımcı = siyaset-borsa ilşkisi. Ve bu ilişki daha da artacak. Çünkü 1 sene içerisinde yatırımcı sayısınıın 10 milyon olmasını bekliyorum. Hele hele, Seçimden sonra beklediğim ralli çok hızlı gelişirse bu 10 milyon yatırımcı sayısı belki 6 ayda bile olabilir.

Beklentimi yineliyorum..

Haftaya pazartesiden itibaren Bist100 endeksinde , kısa vadede minimum yüzde 50 ralli bekliyorum.Bu süreçte bu hissede ne olur bilmiyorum, tahmin edemiyorum. Çünkü salya sümüklü hırsızlar dadanmış buraya.

7.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bu sokakta da kalmaya karar verdim 2025 yılına kadar . Spek Bey moralim çok bozuk . Neyse.

Çok yüksek brüt kar marjı olmasına rağmen, satışlara oranla çok yüksek arge ve pazarlamaya para harcayan bir şirketin, net kar ve faaliyet karı kalmıyorsa, normal F/K yi geçtim Prospektif F/K ya bile bakıp hesap edilemez. Kafalr karışır. Örnek bu tip şirketlerde mesela çok yüksek F/K ile fiyatlanma varsa bile aslında arge ve pazarlmaya çok yüksek para harcanması sebebiyle çok düşüktür arka planda F/K ları. Neyse.

Konumuza dönelim Spek Bey. Cyberark benzer işi yapıyor . Tarihsel F/S bakalım Cyberarkın. Ortalama P/E yani türkçesi F/S oranı 10-15 arası .2015 yılında bi ara 20 leri görmüş F/S.

https://www.hizliresim.com/mnt4e4c

https://www.macrotrends.net/stocks/c...re/price-sales

Aynı şekilde Cyberark ta Kron gibi çok yüksek brüt kar ile çalışmasına rağmen çok yüksek pazarlma ve arge yatırımları yaptığı için F/K ya bakalım tarihsel olarak nasıl dengesiz ve oynama yapıyor.

Hatta öyleki son dönemlerde pazarlama ve argeye yani yatırımlara ayırdığı toplam para , yaptığı ciroyu bile geçtiği için , diğer deyişle yaptığı cirodan daha fazla yatırım yaptığı için , net kar yapamıyor bu sebeble son dönem F/K ları sıfır olarak çıkıyor.

https://www.hizliresim.com/74a0olu

https://www.macrotrends.net/stocks/c...tware/pe-ratio

Ulan Bu hissede esas olan ciro büyümesidir ki, son bilançoda zarar gözüktüğü için herkes kötü dedi bilançoya..Herkes dediğme bakma Spek Bey ,bilanço zamnıydı herkes dediğim, yine bi elin parmak sayısını geçmez..sayende şu an kimse hissede kalmadı sanırım. Neyse , Anlık F/S :4 Yılsonu şirket beklentileri dahilinde olan ciro büyümesine göre Prospektif F/S 2,6 oluyor. Geelcek sene için yani 2024 sonu ise basit mantıkla bi yüzde 50 daha enflasyonu ciroya eklersek 250* yüzde50 enflasyon kadar satış büyümesi 375 milyon olur ciro 2024 sonu. 2024 sonuna göre pospektif F/S si de 650/375 = 1,73. olur. Kaldı ki ben 2024 sonunda en az bi yüzde20-30 arası da reel büyüme de bekliyorum .Bu durumda 250 * yüzde 80 diyelim = 450 milyon ciro yapar 2024 sonu. Prospektif F/S de 1,44 olur.
    2025 te ise reel olarak yüzde 20 + enflasyon kadar büyüse yani yüzde 40 civarında, 450*0,4 =630 milyon cirodan F/S = 1,03 olur.

Sen F/K cısın diye senin için yukardaki 2025 hesabım için , Prospektif F/K yıda hesaplıyım .Malum tüm bist100 de herkes F/K cı, belki sende F/K cısın diye dedim.

630*0,85 brüt kar marjından 535 milyon brüt kar 2025 yılı için. burdan satış pazarlama+arge+genel yönetim giderleri 2 senede hadi 2 kat artsa , 200 milyon gider diyelim. 535-200 = 335 kar çıkar. Hisse başı da 7,8 çıkar.Prospektif F/K da 15,2 hiise değeri bölü 7,8 den 1,94 dan çıkar.

Siz vurguna , içerden haber alıp ,hisseyi aşağıdan alıp yukarıdan satma işine devam ediyorsunuzz , ağrı everest dağları çizmeye , soygunlara devam ediyorsunuz ya işte bende inadına yatırımcı olmaya devam edeceğim . Yazıklar olsun size.

HIRSIZLAR.

Son düzenleme : lionnes1; 10-05-2023 saat: 04:35.

8. 14 olmazsan adam değilsin...
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

Sayfa 687/919 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •