Sayfa 687/1001 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. 2002 deki 126 dolarlık asgari ücretle 920 adet simit alınırken, 2023 deki 8500 TL lik ücretle 1133 adet alınabiliyor.

2014 de 594 adet alınabiliyormuş. (Algı yönetimi korkunç iyi. Bu iktidar bu rakamlarla o dönemde bile seçim kazanmış)

https://www.aljazeera.com.tr/al-jaze...4-simit-parasi

Özetle simit hesabı ile satın alam gücünde erime yok.

Ancak bir de süt, araba ve ev fiyatlarına bakmak lazım...

Onu da başkası yapsın...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alim gucunu simit seviyesine indirmek sacmadir.
    2002 de alisveris sepetini doldur birde simdi doldur.aradaki farki maasa bol.kac sepet aliyorsun.ona bak.

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    2002 de alisveris sepetini doldur birde simdi doldur.aradaki farki maasa bol.kac sepet aliyorsun.ona bak.
    Çok doğru bir hesaplama yönetimi.
    Maaşım şu kadar dolar yapıyordu, bu kadar çeyrek altın alıyordum yerine bu şekilde alım gücü hesabı yapmak lazım. O zaman tablo net ortaya çıkar.

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Çok doğru bir hesaplama yönetimi.
    Maaşım şu kadar dolar yapıyordu, bu kadar çeyrek altın alıyordum yerine bu şekilde alım gücü hesabı yapmak lazım. O zaman tablo net ortaya çıkar.
    O şekilde yapılan hesaplamada alım gücünde zerre düşüş yok..14 yıl öncesinin bim postu vardı geçenlerde.sut kaşer yoğurt yağ vs..14 seneki asgari ücretle ne kadar mal alınıyorsa bugünde aynı alınıyor..

5.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    İyi de bu hesaplama yöntemi hep sol siyasetçilerce yapılıyordu...

İyi hatırlarım 13*14 yıl önce bir kilo (ekşi olmayan ve iyi suyu çıkan) sıkmalık portakal pazarda 0,75 kuruştu.

Şimdi ise 10 TL ye alabiliyorsun.

Aradan geçen onca zamana ve ücret artışlarına karşın artış oranı sadece yüzde 15 bile değil.

Diğer bir örnek ise muz verilebilir.

O dönemin en pahalı meyvası idi. Çok az aile 1980 lerde muz alabilirdi.

Şimdi en ucuz oldu. BİM de 2 haftadır 15-17 TL arasında.

Özetle 10-15 yıl farkla aynı Avrupa gibi oluyoruz.

Yiyecek, giyecek erişilebilirken eğitim, (özel) sağlık, konut ve İSTİHDAM giderek daha da zorlaşıyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    O şekilde yapılan hesaplamada alım gücünde zerre düşüş yok..14 yıl öncesinin bim postu vardı geçenlerde.sut kaşer yoğurt yağ vs..14 seneki asgari ücretle ne kadar mal alınıyorsa bugünde aynı alınıyor..
    Hiç sanmıyorum.
    TÜİK, enflasyonu olduğundan çok düşük açıklıyor yıllardır. Maaş aratışları da buna göre yapıldığı için alım gücünde ciddi düşüşler var. Fakirleşiyoruz denilen de bu zaten.

7.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Hiç sanmıyorum.
    TÜİK, enflasyonu olduğundan çok düşük açıklıyor yıllardır. Maaş aratışları da buna göre yapıldığı için alım gücünde ciddi düşüşler var. Fakirleşiyoruz denilen de bu zaten.
    siz yalarken hissetmek nasıl olduğunu bilmediğinizden boş boş konuşuyorsunuz işte...

Sayfa 687/1001 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •