Sayfa 688/855 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon
Arama sonucu : 6839 madde; 5,497 - 5,504 arası.

Konu: LYDHO - Lydia Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by CIvata Yazıyı Oku
    Merhaba temel analiz 1,
    Öncelikle Yorum ve topiğe kattığınız heyecan için tşekkür ederim Orman vasfındaki yer için kazanılan tazminata bskılırsa m2 fiyatının yanılmıyorsam 590 tl olduğunu anlıyorum. Burayı emsal kabul edemeyiz ama etsek bile 2 hektarlık yer için bilançoda güzel bir tablo ortaya çıkar. Ancak bu dava ve sonucu netleşmeden yani imar çıkmadan bir çivi dahi çakılamayacağı bir gerçek. Bu gerçeklerden yola çıkarsak bunun hisseye olan etkisi ne olur ? Nekadar olur ? Bence etkisi hep sınırlı olacak ve\veya geçici olacak gibi. Siz ne dersiniz ?
     Alıntı Originally Posted by CIvata Yazıyı Oku
    Merhaba temel analiz 1,
    Öncelikle Yorum ve topiğe kattığınız heyecan için tşekkür ederim Orman vasfındaki yer için kazanılan tazminata bskılırsa m2 fiyatının yanılmıyorsam 590 tl olduğunu anlıyorum. Burayı emsal kabul edemeyiz ama etsek bile 2 hektarlık yer için bilançoda güzel bir tablo ortaya çıkar. Ancak bu dava ve sonucu netleşmeden yani imar çıkmadan bir çivi dahi çakılamayacağı bir gerçek. Bu gerçeklerden yola çıkarsak bunun hisseye olan etkisi ne olur ? Nekadar olur ? Bence etkisi hep sınırlı olacak ve\veya geçici olacak gibi. Siz ne dersiniz ?
    Şöyle ki;

MİPAZ ın 1 ARSASI, bir AARAZİSİ vardır.

1- Mahkemenin m2 sine 590 TL tazminat ödenmesine hükmettiği 144.000 küsür m2 içindeki payıdır, Orman olarak belirlendiği için, bir nevi KAMULAŞTIRMA yapılmıştır, 58 trilyon tazminat kazanmıştır. 2017 fiyatıdır, yaklaşık 2 yıllık %40 faiz eklenince 80 trilyonu geçecektir. Bu arazi için bir imar beklentisi yoktur...

2-ARSASI ise 2 hektar değil, 200 hektar civarıdır..Yani 200 X 10.000 m2.... Başka bir ifadeyle 2.000 X 1.000 m2... 2.000 tane bin m2 lik APARTMAN yapılabilecek büyüklüktedir.... İMARLIDIR... İMAR koşullarına itiraz edilmiştir, mahkemesi devam etmektedir...

MİPAZ için en önemli beklenti: BU MAHKEMEDİR..

Orman arazisinin bile 2017 fiyatlarıyla 590 TL olarak değerlendirildiği bir ortamda, 2.000.000 lik İMARLI ARSANIN değerinin veya Mahkeme neticesinde oluşacak yeni imar koşullarının ortaya çıkaracağı değer ne olacaktır?

Bu 2 milyon küsür m2 nin Pendik Belediyesine bırakılacak kısmından geri kalan devasa arsanın üzerine yapılacak inşaat alanını gösterecek EMSAL ne olacak?

Bu henüz bilinmiyor...

Şimdiye kadar Bilinen tek şey vardı, Arsanın SULTANBEYLİ yapılaşmasının hemen yanında, KMOTOYOLUNUN bitişiğinde olan çok değerlenebilecek bir yer büyük yer olması...

Son Mahkeme kararı ile, bilinen 2. bir şey daha ortaya çıktı: Bu arsanın yanındaki imarsız, orman arazisinim m2 si bile 2017 fiyatıyla 590 TL, 2019 fiyatıyla 830 TL civarı edebildiğidir.

2 milyon m2 arsa en kötü ihtimal ile imarsız, orman arazisi gibi bile değerleme yapılsa, 1.6 tr edecektir...En kötü ihtimalle...Üzeri ise serbest, ucu açık... İmar koşulları belirleyecek...

İmar davası devam ederken, Yeni bir beklenti daha ortaya çıktı, bu son Mahkeme kararı ile:

Bilançoda bu arazinin m2 si, bu Mahkeme değer tespitinin 5-6 kat aşağısı bir rakamla yer almaktadır...

Veee artık, MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMAKTADIR...

MİPAZ en kısa zamanda, en azından bu Mahkeme rakamlarını EMSAL ALARAK YENİDEN DEĞERLEME YAPMAK ZORUNDADIR...

Bunu biran önce bilançosuna yansıtmaz ise, Mahkemelerde aleyhine kullanılabilir..

YANİ ARTIK OK YAYDAN ÇIKMAKTADIR...

MİPAZ IN ARTIK ARSASININ GERÇEK DEĞERİNİ BİR AN ÖNCE BİLANÇOSUNA YANSITMASI HEM SPK MEVZUATI GEREĞİ, HEM GAYRİMENKUL DEĞERLEME FİRMALARININ UYMASI GEREKEN ESASLAR, YASALAR, HEMDE İMAR MAHKEMESİNDE, HEMDE TAZMİNAT MAHKEMESİNDE GEREKLİDİR

ASLA YATIRIM tavsiyesi değildir

2. 1155 parsel 144.266 m2 içindeki payı 98.702 m2 olup bilançosunda 0(sıfır) tl gözükmektedir. Tazminattan gelecek 58.234.313 tl+ 2 yıllık faiz bilançoya kar olarak yansıyacaktır. Hisse başına yaklaşık 0.40 tl yi bulabilir.

1154 parsel ise 2.093.940 m2 olup tapusu tamamaen mipaz a aittir. Ancak, 1.720.521 m2 kendisinin, kalan kısım için hasılat paylaşım sözleşmesi mevcuttur (iasabet eden kısma düşen tutarın %25 i).

Bu 1.720.521 m2 arsanın bilançoda yer alan m2 fiyatı 105 tl dir...

Yani imarsız, çivi çakılamayacak orman arazisi için bile mahkeme m2 için 2017 fiyatlarıyla 590 tl öngörmüşken, 2019 fiyatlarıyla 830 tl civarını bulacak iken,

imarlı ve konumu çok daha mükemmel arsa, bilançoda sadece 105 tl/m2 olarak değerlenmiştir.

Mahkeme kararı ile ortaya çıkan yeni durum, gerçek değerleme yapılmasına vesile yol açmaktadır...

Güneş şafaktan doğmuştur,

asla yatırım tavsiyesi değildir,

3. Mipaz bloğunda eski olanlar beni tanır... Imar beklediğim gibi gelmeyince 2.5 larda burada açıklama yaparak satıp ayrılmıştım.

Geçen günlerde gelen mahkeme ve ortaya çıkaracağı gelişmeler nedeniyle geri döndüm... Maliyetim 1.40 civarı...

önümüzdeki günlerde sadece rakamlara ve gerçek verilere dayanan birçok yazı yazmam muhtemeldir...

Herhangi bir manipülatör, spekülatör ile işim olmaz... Kimseye alın veya satın demem, gaz vermem... Spk mevzuatını, kurallarını, sosyal medyada yazılanlar nedeniyle spk nın müeyyidelerini çok iyi bilirim.

Mipaz hissedarlarıyla dertleşirim, o kadar...

Alıntı Originally Posted by temel analiz 1 Yazıyı Oku
    Mipaz bloğunda eski olanlar beni tanır... Imar beklediğim gibi gelmeyince 2.5 larda burada açıklama yaparak satıp ayrılmıştım.

Geçen günlerde gelen mahkeme ve ortaya çıkaracağı gelişmeler nedeniyle geri döndüm... Maliyetim 1.40 civarı...

önümüzdeki günlerde sadece rakamlara ve gerçek verilere dayanan birçok yazı yazmam muhtemeldir...

Herhangi bir manipülatör, spekülatör ile işim olmaz... Kimseye alın veya satın demem, gaz vermem... Spk mevzuatını, kurallarını, sosyal medyada yazılanlar nedeniyle spk nın müeyyidelerini çok iyi bilirim.

Mipaz hissedarlarıyla dertleşirim, o kadar...
    Eyvallah aga..şu orman vasfındaki yer için devam eden davanın kaç yıldır devam ettğini biliyor musunuz ? 1154 parselle ilgili davanın ne zaman nihayete ereceğini öngörüyor sunuz ? İstanbul belediyesinin el değiştirmesiyle topal ördek imar konusunda ne yapabilir ?
    Kazanılan tazminatın 2019 bilançosuna yansıyacağını düşünüyor musunuz ? Bir kamu davasında temyiz süreci nerden baksanız bir yıl sürdüğünü biliyor musunuz ? Heyacanınızı kırmak istemem ama Bu köprünün altından daha çook sular akar gibi..
    Asla Yatırım Tavsiyesi Olamaz.

6. FETÖ Hakimleri ve FETÖ maliyecileri, Doğan Grubuna yıllardır mahkemelerde kan kusturmuş, katrilyonlarca vergi cezası kesmiş, adeta batırmaya, teslim almaya çalışmıştır.
    15 Temmuz gecesi Hande Fırat ile başlayan, AKP-Doğan yumuşaması, grubun Medya dan çekilmesi ile devam etmiş, ve Doğan grubu 2018 krizine neredeyse 1 milyar dolar nakitle girmiştir...

FETÖ cü hakimler devam ediyor olsaydı, AKP-DOĞAN medyada birbirine hasım olsaydı, sözkonusu tazminat davasında Doğan Lehine
    karar çıkarmı idi?

Değerli Ortaklar:

Tamamen şahsi görüşüm, (hiçbir belgeye, duyuma dayanmıyor) Hürriyet ve Kanal D nin Demirörenlere, D&R ın yandaşlara satılması sürecinde, pazarlık yapılırken MİPAZ Arsalarının gündeme gelmiş olma ihtimali.. Empati yapalım, böyle bir pazarlıkta 18 yıldır kan kusturulan arazileri gündeme getirmezmiyiz, tamam medyadan çıkalım, ama sizde şu 2.293.000 M 2 lik arsalarımızın, arazilerimizin önünü kesmeyin, hakkımızı verin, demez miyiz...

Şahsen ben, bu konuda pozitif düşünüyorum ve kazanılan tazminat davasını da bu açıdan olumlu değerlendiriyorum..

İstanbul da, Pendik de yapılması planlanan MİLLET BAHÇE sini, 1154 parselde imar netleştiğinde belediyeye bırakılacak %30 luk kısma yapılabileceğini hayal ediyorum...

Bunlar benim hayallerim, kendi öngörülerim...

Hande Fırat yumuşaması sonrası, hemen MİPAZ ARAZİLERİ geldi aklıma... Ve daha önce anlattığım gibi MİPAZ arsalarını bizzat gittim, buldum, inceledim...Bir nevi aşık oldum..

M2 si 25 TL olan arazilerin, zaman içinde 5.000 TL olduğunu yaşadım, MİPAZ ını yerine göre gelişmemiş bir yerde, sadece 3.500 m2 arsası olan birinin 20 daire ve biri Migros a kiralık 5 dükkan alabildiğini yaşadım...

Davaların MİPAZ lehine sonuçlanacağını umuyorum, tazminat davasının 2019 bilanço döneminde sonuçlanma ihtimali olduğunu kim inkar edebilir?Belki sonuçlanmaz ama sonuçlanması da ihtimal dahilindedir...

Kesin olması gereken ise, 1154 parselin DEĞER TESPİTİ nin biran önce yapılmasıdır, Tazminat Mahkemesi dosyasında, BİLİRKİŞİ RAPORU ve buna dayanan bir MAHKEME KARARI sözkonusudur...Temyiz edilsede bu gerçek değişmeyecektir...

Bu nedenle, MİPAZ ın YATIRIMCI İLİŞKİLERİ YETKİLİSİ aranmalı, özellikle bu husus sorulmalıdır.... Ben sordum..6 da 1 gibi çok düşük değerlenen arsanın, bir an önce en azından Mahkeme Dosyasındaki 590+ faiz rakamının EMSAL ALINMASI talep edilmelidir.

Bu tutarların bilançoya yansıyacağı zaman (veya yansıyacağı yayıldıkça) bakalım MİPAZ ın değeri ne olacak?

Asla yatırım tavsiyesi değildir... Tüm yazdıklarım tamamen hayal mahsülüdür...

Nasreddin Hoca bir ahbabından borç almış. Elde avuçta olsa Hoca hemen ödeyecek ama yoksulluğun iki gözü de kör olsun. Daha vadesi gelmeden adam alacağı için Hoca nın kapısını aşındırmaya başlamış. Bir böyle iki böyle derken yine bir gün adam borcunu istediğinde;

—“ Şu anda yok ama, demiş, çok yakında ödeyeceğim,
    Böylesi düşman başına, adam yüzsüz mü yüzsüz:

—“ Söyle Hoca, ne zaman vereceksin, kimden bulup vereceksin!
    —“ Evin önüne çalı ektim!
    —“ Niye?
    —“ Koyun sürüsü geçerken yünleri çalıya takılacak.
    —“ Sonra?
    — Bizim hatun bu yünleri toplayacak, yıkayacak, tarayacak, eğirecek, dokuyacak, ben de götürüp satacağım.
    —Eee“ Ne e si be adam, sordun ya, senin paranı o zaman öyle ödeyeceğim.
    Buna kim gülmez; adam da kasıklarını tuta tuta gülünce Hoca:

Gidi hâlden bilmez, demiş, peşin parayı gördün ya gül bakalım!
    Asla Yatırım Tavsiyesi Olamaz.

8. Borsa da, çalı çırpı ekilince, yünler çalı çırpıya takılmaya başlayınca, yün oluşması dönemi BEKLENTİ dönemidir... Beklenti döneminde hisse yükselir, yükselir.... Yün olup satış gerçekleştiğinde artık beklenti bitmiştir...Hisse ederine ulaşmıştır... Realizasyon başlar...

Sayfa 688/855 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •