Kolayvergiye üye oldum. Midas ekstrelerimi yükledim. Ben zaten hesaplamıştım bir yerde kendi hesabımı kontrol etme amaçlı denemek istedim. Daha çok temettü gelirim var. Onları benim hesabımdan farklı kurla hesaplamış ondan tam tutmadı.
2-3 gün sonra midasta vergi dökümünü verdi. Onlardaki tutarlar %99 oranında bendeki hesapla tuttu. Sadece bir temettü ödemesinde farklı ödemeler görünüyordu. İlettim vergi durumu farklı olan bir ETF'den kaynaklanıyormuş. O tür Etf'lerdeki özel durumuda hesaplamaya katacaklarını söylediler. Ay sonuna doğru tekrar vergi dökümünü alıp kontrol edeceğim.
Alım satım işlemlerim pek fazla değil. Onda rakkamları tutturamadım. Üfe-tüfe maliyet ve stopajın hesaplama mantığından olabilir. Onlarıda bir ara kontrol edeceğim.
Bu arada alım satım işlemlerinde 2024 yılı için zarardayım. Bunu beyan edip, seneye kar edersem oradan düşebiliyormuyum? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.
Kur konusu benimde kafamda soru isareti. Normalde kur konusunda merkez bankasi sanirim her gun 15:30 da kur acikliyor. Bu bir sonraki gun icin hesaplama kuru diyen var (resmi gazete ile ilgili sanirim) Bu nedenle bir gun onceyi alin diyen var. Bir kismi ben hisseyi mesaiden sonra satiyorum bu kur gecerli diyen var.
Ben anlamadim.
Yurtici ufeyide cozmeye calisiyorum.
Araci kurumlarin vergi isine girmeme mantigini anliyorum.
Sonuc kur getirisi vergiye tabi oldugundan kar orani oldukca dusuyor.
Benim bildigim ayni donem icinde mahsuplasma var.
Ama bu isler karisik. Beni asiyor. Bu nedenle uzmana danisin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracñlñÃñyla gönderildi
https://tr.linkedin.com/pulse/tcmb-k...met-aras-orhan
2021 hala gecerli mi bilmiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kur olayında kafa karışıklığı var ama midas bana göre doğru hesaplıyor. TCMB her gün 15:30da ertesi günkü kuru açıklıyor. Çeşitli işlemler için geçerli kurlarıda yayınlıyor. TP.DK.USD.A.YTL (USD) ABD Doları (Döviz Alış) kur listesi şeklinde açıklanan kur kullanılıyor. Bu listede şu an 05.03.2025 kuru36,4011 olarak görünmekte. TCMB Gösterge niteliğinde kurlar sayfasına bakarsanız 04.03.2025 kuru olarak bu kur yer almakta.TP.DK.USD.A.YTL verisini excel olarak indirilebilirler.
Maliye ve Merkez bankası için bunun bir gerekliliği vardır. Ama bizim için gereksiz bir olay. Gösterge niteliğindeki günün kuru kullanılacak dese en azından normal vatandaş için sorun kalmayacak.
Çok işlemi olanlar MB sayfasına üye olup, bir yıllık
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.
Yer İmleri