Sayfa 688/693 İlkİlk ... 188588638678686687688689690 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 5,497 - 5,504 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Selamlar
    -DRIP konusu var Midasta. Hesaba yatan temettüleri otomatik hisse al seçeneği var. Komisyon da almıyor.
    -hisse kiralama Midasta yok biliyorum. TR'de olan kurum da yoktur.

Benim de bir sorum olacak; Avrupa'da bir banka hesabı ile ilgili. ZEN haricinde Avrupa'da hesap açabileceğimiz masrafsız banka tavsiyesi var mıdır? Zen swifte izin vermiyor sadece SEPA içinde transfer var. Kart özelliği güzel.
    ABD isterseniz Mercury Bank var. Çok kullanan ve metheden var. Benim hesabım yok.

2.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Evet vergi donemi geldi hesaplama icin hangi platforma karar verdik. Kullananlar geri bildirim verirse guzel olur.
    Ben oturup hesapladim ama bu platformlarla test etmek istiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Diğer gelirlerimizi bilmeden nasıl hesaplıyorlar? İyi bir hizmet.

Kolayvergiye üye oldum. Midas ekstrelerimi yükledim. Ben zaten hesaplamıştım bir yerde kendi hesabımı kontrol etme amaçlı denemek istedim. Daha çok temettü gelirim var. Onları benim hesabımdan farklı kurla hesaplamış ondan tam tutmadı.

2-3 gün sonra midasta vergi dökümünü verdi. Onlardaki tutarlar %99 oranında bendeki hesapla tuttu. Sadece bir temettü ödemesinde farklı ödemeler görünüyordu. İlettim vergi durumu farklı olan bir ETF'den kaynaklanıyormuş. O tür Etf'lerdeki özel durumuda hesaplamaya katacaklarını söylediler. Ay sonuna doğru tekrar vergi dökümünü alıp kontrol edeceğim.

Alım satım işlemlerim pek fazla değil. Onda rakkamları tutturamadım. Üfe-tüfe maliyet ve stopajın hesaplama mantığından olabilir. Onlarıda bir ara kontrol edeceğim.

Bu arada alım satım işlemlerinde 2024 yılı için zarardayım. Bunu beyan edip, seneye kar edersem oradan düşebiliyormuyum? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

4. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Kolayvergiye üye oldum. Midas ekstrelerimi yükledim. Ben zaten hesaplamıÅŸtım bir yerde kendi hesabımı kontrol etme amaçlı denemek istedim. Daha çok temettü gelirim var. Onları benim hesabımdan farklı kurla hesaplamıÅŸ ondan tam tutmadı.

2-3 gün sonra midasta vergi dökümünü verdi. Onlardaki tutarlar %99 oranında bendeki hesapla tuttu. Sadece bir temettü ödemesinde farklı ödemeler görünüyordu. İlettim vergi durumu farklı olan bir ETF'den kaynaklanıyormuÃ…Ÿ. O tür Etf'lerdeki özel durumuda hesaplamaya katacaklarını söylediler. Ay sonuna doÄŸru tekrar vergi dökümünü alıp kontrol edeceÄŸim.

Alım satım iÃ…Ÿlemlerim pek fazla deÄŸil. Onda rakkamları tutturamadım. Üfe-tüfe maliyet ve stopajın hesaplama mantığından olabilir. Onlarıda bir ara kontrol edeceÄŸim.

Bu arada alım satım iÃ…Ÿlemlerinde 2024 yılı için zarardayım. Bunu beyan edip, seneye kar edersem oradan düşebiliyormuyum? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim.
    Kur konusu benimde kafamda soru isareti. Normalde kur konusunda merkez bankasi sanirim her gun 15:30 da kur acikliyor. Bu bir sonraki gun icin hesaplama kuru diyen var (resmi gazete ile ilgili sanirim) Bu nedenle bir gun onceyi alin diyen var. Bir kismi ben hisseyi mesaiden sonra satiyorum bu kur gecerli diyen var.
    Ben anlamadim.
    Yurtici ufeyide cozmeye calisiyorum.
    Araci kurumlarin vergi isine girmeme mantigini anliyorum.
    Sonuc kur getirisi vergiye tabi oldugundan kar orani oldukca dusuyor.
    Benim bildigim ayni donem icinde mahsuplasma var.
    Ama bu isler karisik. Beni asiyor. Bu nedenle uzmana danisin.

5.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Diğer gelirlerimizi bilmeden nasıl hesaplıyorlar? İyi bir hizmet.
    Benim anladigim sadece ilgi kalemleri hesapliyor. Yoksa hesapta gayrimenkul geliri, sermaye kazanci, hisse temettu geliri hepsi farkli kalem. Hepsinin totaline gore degisiyor.

6. https://tr.linkedin.com/pulse/tcmb-k...met-aras-orhan

2021 hala gecerli mi bilmiyorum.

Kur olayında kafa karışıklığı var ama midas bana göre doğru hesaplıyor. TCMB her gün 15:30da ertesi günkü kuru açıklıyor. Çeşitli işlemler için geçerli kurlarıda yayınlıyor. TP.DK.USD.A.YTL (USD) ABD Doları (Döviz Alış) kur listesi şeklinde açıklanan kur kullanılıyor. Bu listede şu an 05.03.2025 kuru
    36,4011 olarak görünmekte. TCMB Gösterge niteliğinde kurlar sayfasına bakarsanız 04.03.2025 kuru olarak bu kur yer almakta.

Maliye ve Merkez bankası için bunun bir gerekliliği vardır. Ama bizim için gereksiz bir olay. Gösterge niteliğindeki günün kuru kullanılacak dese en azından normal vatandaş için sorun kalmayacak.

Çok işlemi olanlar MB sayfasına üye olup, bir yıllık
    TP.DK.USD.A.YTL verisini excel olarak indirilebilirler.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

8. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Kur olayında kafa karışÄ±klığı var ama midas bana göre doÄŸru hesaplıyor. TCMB her gün 15:30da ertesi günkü kuru açıklıyor. ÇeÃ…Ÿitli iÃ…Ÿlemler için geçerli kurlarıda yayınlıyor. TP.DK.USD.A.YTL (USD) ABD Doları (Döviz AlıÅŸ) kur listesi Ã…Ÿeklinde açıklanan kur kullanılıyor. Bu listede Ã…Ÿu an 05.03.2025 kuru
    36,4011 olarak görünmekte. TCMB Gösterge niteliÄŸinde kurlar sayfasına bakarsanız 04.03.2025 kuru olarak bu kur yer almakta.

Maliye ve Merkez bankası için bunun bir gerekliliÄŸi vardır. Ama bizim için gereksiz bir olay. Gösterge niteliÄŸindeki günün kuru kullanılacak dese en azından normal vatandaÃ…Ÿ için sorun kalmayacak.

Çok iÃ…Ÿlemi olanlar MB sayfasına üye olup, bir yıllık
    TP.DK.USD.A.YTL verisini excel olarak indirilebilirler.
    Maliyet endekslemesi yaparken komisyon dahil mi maliyeti aliyorsunuz. Yoksa komsiyon haric mi ?

Sayfa 688/693 İlkİlk ... 188588638678686687688689690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •