Peki cari açığın kapanması kalıcımı olacak bu şekilde. Kalıcı olması için kalıcı sefalet gerekir bu mantıkla.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki cari açığın kapanması kalıcımı olacak bu şekilde. Kalıcı olması için kalıcı sefalet gerekir bu mantıkla.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
A) Petrol
B) Doğalgaz
ekonomi sogutulamaz. Cunku carklarin donmesi ihracatin yapilmasi lazim hatta o bile yetmiyor. Ihracatin ithalati gecmesi lazimki borclarimizi tekrar borc almadan odeyelim
Kur artisi halkin alim gucunu dusuruyor enflasyonu patlatiyor ama daha onemli gayeleri yerine getiriyor oda dis borclari cevirmek ithalati azaltmak turist sayisini artirmak yurtdisinda para harcayan Turkleri azaltmak
yoo ben inaniyorum. Ama anlamadigim hic calismadan etmeden ithal arabaya cep telefonuna sahip olanlar bu iste bir tuhaflik oldugunu nasil anlamadilar ben ona sasiriyorum
Gelir seviyemiz Kongo Zimbabwe ama hayattan zevk anlayisimiz Hollanda Almanya
Boyle zevk anlayislarini bize televizyonla reklamlarla ogrettiler oysaki bizim tuketimi degil uretimi ogrenmemiz lazim
Ayagini yorganina gore uzatmayanin kapisini haciz memuru calar
Cari açık kapatılacak hayalleri malum medyada mı pompalanıyor nedir burada bile satmaya çalışan var. Şaka mı? Dolar böyle yükselirse, 90lara geri döneriz. Paramız değersiz milyonlar olur o zaman görürüm ben cari açığı.
Yav hocam araba almayacaksam, elektronik almayacaksam, binlerce cesit ithal urunu almayacaksam, faizi ne diye indiriyorsun o vakit?
Ekonomiyi isitmak icin faiz iner. Mevcutta buna gerek yok. Resesyonda degil ulke. Ekonomi isinirsa, TL bollasarak olur, doviz yine artar. Eh bollasan seyin degeri azalir.
Daha bu yil 7 nin altina inmis kuru neden ziplatirsin. Yahu Agbal devam etse biz bugun cok daha dusuk kur ve politika faizindeydik.
Dediklerin doğru ancak bu dediklerini yapısal reformları tamamlamadan , (en azından üretim ile ilgili olanları) hayata geçirmeye kalkarsan hint fakirinden beter olursun. Ve kalıcı olarak öyle kalırsın.
Türkiye yapısal reformları gerçekleştirmeyi hep erteledi. Politikacıya uymuyordu çünkü.
Şimdi ise bu üretim altyapısı ile cari fazla vermeye kalkarsan ne yazık ki çok uzun bir süre eksi büyüme ve yüksek işsizlik ile devam etmen gerekecek.
Şu konumda en az 4-5 sene eksi büyüme altında halkı dayanmaya ikna etmen gerekli.
Halk buna dayanabilirse evet haklısın bu şekilde 5 sene sonra işler düzelmeye başlar.
Ama bu sistem politik ajanda ile uyumsuz. O nedenle uygulanma şansı yok.
Bu acımasız ve yıkıcı süreci uygulayan ve başarılı olan tek ülke biliyorum. Güney Kore.
Bizde başarı şansının olduğunu düşünmüyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Akp nin tercihlerine pekte anlam yüklememek lazım… Onlarda ne yaptıklarını bilmiyorlar.. İşin sonu kötü. İlk seçimde gidiyorlar sonrasına bakacağız
Yer İmleri