Sayfa 69/930 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 545 - 552 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Hiç ellemeyin.
    Arkadaşınızın örneğinden devam edecek olursak 700.000adet hisseyi 168.000TLmaliyetle taşıyor. Ve bu 168.000TL'sine 87.000TL alıyor.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp

Bu hisse son 10 içinde bırakın 24 kurusu 50 kuruş altına inmemis.

2. Sayın Hendese,
    Bahsi geçen 0,24 ortalama benim değil. O yüzden nasıl olduğunu ben değil portföy sahibi açıklamalı. Ancak beyanı doğru kabul ediyoruz. Eğer hesabını açıklarsa ve yanlışlık görürsek itiraz ederiz.

Muhtemelen herkesin yaptığı gibi, ilk alış maliyetinden, daha sonra aldığı temettüleri "sıfır" maliyet kabul ederek, düşüyor pek çok kişi.

Örneğin beş sene önce 1,2'den 10000 adet aldıysa ve bu beş sene boyunca toplam 0.80TL temettü aldıysa, maliyetim 0,4 diyor pek çok arkadaşımız.

Benim maliyet hesabım farklı. Ben o ilk 1,2 TL'nin enflasyon karşısındaki kaybını, sonradan aldığım 0,8'den düşüyorum.

Örneğin diyelimki 5 senede 1,2 TL param enflasyon karşısında 0,5 eridiyse, reel kazancımı 0.3 maliyetimide 0.9 kabul ediyorum.

Karlılık hesabımıda 0.9'a göre yapıyorum.

Özetle sorunuzun cevabı şöyle,
    1-Fiyatın 0,5'nin altını görmemiş olmasının maliyet hesabı ile direk bir ilgisi yok.
    2-Maliyet hesabını yaparken pek çok kişi aldığı temettüleri sıfır maliyet kabul edip, ilk alış fiyatından düşüyor,
    3-Aldığı temettü ile tekrar dönüp hisse aldığı zamanda, nihai anlık maliyet hesabını, temettü ile aldığı hisseyi sıfır maliyetle aldığını kabul ederek,
    1,2 ilk maliyet/ilk adet - Temettü 0 maliyet/Temettü gelen adet
    hesaplamasını yaparak buluyor.

Örneğin ilk adet 10000 hisse başı maliyet 1,2
    Temettüden gelen para ile alınan adet 1200 olsun.

Son maliyet =(10000X1, 2) +(1200X0) /11200=1,071 son maliyet.

Genelde yapılan bu.
    Benim maliyet hesabım ise dediğim gibi enflasyon kaybını içeriyor. Yukardaki örnekten devam edecek olursak, diyelim ki benim hisseyi 1,2'den aldığım sene enflasyon %10 yani benim param 0,12TL değer kaybına uğramış. Bu durumda benim maliyet hesabım şöyle oluyor,

Son maliyet =(10000X1,32) +(1200X0) /11200=1, 178TL son maliyet. Hesabı yaparken komisyon /takas vb ücretlerinide eklerseniz tam maliyetinizi bulursunuz.

Birde banka veya aracı kurumların, hesaplarda gösterdiği maliyet rakamları varki çoğu doğru rakamı yansıtmaz. Hesabınızı mutlaka kendiniz tutmalısınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Son düzenleme : ctugrul; 20-08-2017 saat: 09:01.

3. Benim merak ettiğim faiz üstü ne kadar getirdiği idi yada benim hesaba katmadığım bir şey mi var diye merak etmiştim. 168000 liraya 87000 alıyor sayısal olarak bu doğru ama hisseleri aldığı zamanın 168000 lirası bugünün kaç parası noktası sizinde daha sonra açıkladığınız gibi biraz eksik. Faiz üstü getiri getirdiği konusunda sizinle hem fikirim. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

4. Rica ederim.
    Bir husus daha var. O 168.000TL ilk aldığı zamanın değeri değil, ilk aldığı ve sonrasında yıllar içinde aldığı pek çok alımın, temettülerle azaltılmış bugünkü değeri.

5. Katilan arkadaslarin ortak endisesi Enflasyon oldugunu goruyorum.

Ancak ISYAT yonetimi de profesyonel bir ekip.

Onlar da enflasyon erozyonunu onleme gayretleri belki de ilk hedefleri, o nedenle su an fon'da bu konuda yeteri onlemi almis durumdalar. ( Eurobond'lar.)

Ozetle soyle dusunulebilir, enflasyon ne kadar yuksek se, o kadar yuksek kar payi verecektir.

Benim kisisel beklentim, bu yil icin en az 15 kurus olacaktir, zaten bunun 10 kurusunu, ilk yariyilda kazandilar.

Burada asil dusunulmesi gereken husus, maaliyetiniz sifira dustugunde, omur boyu alacak oldugunuz kar payi olmalidir.

Bu da yatirimcinin kendi basarisi olacaktir.

Bu yil enflasyon % 12 dersek, 15 kurus verdiginde, kalan 7 ay icin, bugunku fiyatla kazanc %17 olacaktir, bundan %12 enflasyonu dusersek, reel % 5 kazanc.

Eger siz bu kazanci enflasyonu dikkate alarak yatirima donustururseniz, zaman icinde birikimlerin degeri, kismi olarak korunabilir.

168.000'e 87.000 TL. aldi ve ayni gun bununla 600 gram altin aldigini dusunun.

Sonuc olarak basari yine kisinin, kendi bilgi ve becerisine kaliyor.

6. İsyat ın özsermaye verimliliği çok düşük vasat yönetilen yüksek giderli bir yatırım ortaklığı

7.  Alıntı Originally Posted by mhazirci Yazıyı Oku
    İsyat ın özsermaye verimliliği çok düşük vasat yönetilen yüksek giderli bir yatırım ortaklığı
    Burada 2002'den bu yana verdigi net nakit kar payi listelenmis.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT

Bu rakkamlara ragmen, eger " özsermaye verimliliği çok düşük vasat yönetilen yüksek giderli." diyorsaniz, bir alternatif gostermeniz lazim ki, mukayese edebilelim.

Bence, bu degerler, mukayese edebilmek icin tam bir benchmark olusturuyor.

Eger yatirim yaparken, ISYAT alsam, bunu verir, benim alacagim yatirim araci bunu gecebilir mi diye mantik yuruturseniz, siz kazanirsiniz.

8. Bazen de bazilari, neden bu hisseyi almadim diye, bir oz-elestiri yapiyor, hata ettigini gorunce, hata ettim demiyor, ISYAT'i kotuluyor.

Mantikli olmak lazim.

Sayfa 69/930 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •