Sayfa 69/1006 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Viop - XXII

1.  Alıntı Originally Posted by sahmeran Yazıyı Oku
    güncel dji endex bileşenleri bunlar

bileşenlerin endex ağırlık puanları ise şöyle
    Piyasa değerleri veya halka açık piyasa değerlerini de koymak mümkün mü acaba. Endeks piyasa değerlerinden bağımsız olduğu için gerçekçi değil deniyordu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bir de bu var.

https://www.lattedenborsaya.com/2017...borsada-batti/

Ünlü Fizikçi Sir Isaac Newton Borsada Neden Battı?

“Yıldızların hareketlerini hesaplayabilirim, insanların çılgınlıklarını değil"

..

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Piyasa değerleri veya halka açık piyasa değerlerini de koymak mümkün mü acaba. Endeks piyasa değerlerinden bağımsız olduğu için gerçekçi değil deniyordu.
    şöyle bir site var :

https://markets.businessinsider.com/...ents/dow_jones

bu sitede dow jones bileşenleri var orada istediğiniz firmaya tıklayarak bütün finansal verilerini ulaşabilirsiniz toplu olarak bir finansal veri yok ancak verdiğim linkte istediğiniz bileşene girip tüm finansal verilerini görebilirsiniz

4. İnsanlar teoride eşit ama pratikte her insan özel diye düşünüyorum.

Örnek olarak kimse başkasını çocuğunu almak istemez ama sanırım kadınlardan biri emzirdiği çocuğu benimsemiş ve iş uzamış. Buradan çıkarak kayırma, iltimas vs bir çok şeyin temelinde kimsenin kimsenin yerini tutmaması yatıyor.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...lecek-40455281

Adıyamanlı Meryem ve Selahattin D.'nin bebekleri ile, Trabzonlu Yusuf ve Selma K.'nın bebekleri hastanede karıştı. 4 yıl sonra hâkim çocukların karşılıklı olarak ailelerine iadesi ve nüfusa tescil edilmesi yönünde karar verdi

5.  Alıntı Originally Posted by sahmeran Yazıyı Oku
    şöyle bir site var :

https://markets.businessinsider.com/...ents/dow_jones

bu sitede dow jones bileşenleri var orada istediğiniz firmaya tıklayarak bütün finansal verilerini ulaşabilirsiniz toplu olarak bir finansal veri yok ancak verdiğim linkte istediğiniz bileşene girip tüm finansal verilerini görebilirsiniz
    Sitede
    APPLE 379.96 dolar ve Piyasa Değeri 1,689.21 milyar dolar, endeksde ağırlık %9,60
    Goldman Sachs (GS) 203.02 dolar ve Piyasa Değeri 70.96 milyar dolar endeksde ağırlık %5,22

Muhtemelen ya halka açık kısmı kulanıyorlar veya garip bir sistem var.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Sitede
    APPLE 379.96 dolar ve Piyasa Değeri 1,689.21 milyar dolar, endeksde ağırlık %9,60
    Goldman Sachs (GS) 203.02 dolar ve Piyasa Değeri 70.96 milyar dolar endeksde ağırlık %5,22

Muhtemelen ya halka açık kısmı kulanıyorlar veya garip bir sistem var.
    daha çok halka açık olan kısım ile ilğili piyasadan dönen lot sayısı yani şu resimde apple'in 2006 yılından beri toplam lot sayısı var

bu resimde ise goldman'ın 2006 yılından beri toplam lot sayısı var

7.  Alıntı Originally Posted by sahmeran Yazıyı Oku
    daha çok halka açık olan kısım ile ilğili piyasadan dönen lot sayısı yani şu resimde apple'in 2006 yılından beri toplam lot sayısı var

bu resimde ise goldman'ın 2006 yılından beri toplam lot sayısı var

]

Sağolun,
    Yine de halka açık piyasa değerlerini hesaplayınca APPLE çok daha yüksek ağırlıkta olmalı.

Bir yerde DJI endeksine bakmayın hatalıdır deniyordu. S&P endeksi BIST100 e benzer hesaplanıyormuş.

Zamanında herifin teki 30 hissenin fiyatlarını alt alta toplayıp endeks yapmış ve hesap makinası olmadan hızlıca hesaplayıyormuş seans içinde. O da bir yöntem.

Bir başka yöntem her hisseden 100 dolarlık alıp portföyü takip etmek olabilir.

Sadece halka açık kısmı dikkat alan yöntem ise ideal.

Öte yandan bana göre en mantıklı yöntem komple piyasa değeri.

8. Her hisseden 100 er liralık alıp oluşturulan bir endeks yapılıp yayınlanabilir ve her dönem başında düzeltma yapılabilir. Farklı endeksler arasında arbitraj da dinamizm katan bir iş, ama ABD için geçerli bizde daha gerçekçi değerler işlemiyor.

Sayfa 69/1006 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •