Sayfa 69/505 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon
Arama sonucu : 4040 madde; 545 - 552 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    bence brüte sokup hepsini kendi toplasın.

temettülerle de gecinir gider :D

günlükçü sokmak icin bence erken. ytd
    Geçen sene Gedik- Ak portföy saklama iş birli Ağustos da iyi sürmüştü yukarı. O na benzettim şu kısadaki hareketi..

2. Bence de. Bu fiyatlardan kimsenin girmesini istemezler. Millet girecekse en az 3-4 olması lazım mantıken. Herhalde bu yüzden süründürüyorlar...

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    günlükçü sokmak icin bence erken. ytd
    Dil aslandır, yatar eşikte...

3. MW kapasitesi olarak 70.000 Dolara geliyor. Borsadaki tüm enerji şirketlerinin 1 MW fiyatları aşağı yukarı 1.000.000 Dolar civarı. Yenilenebilir enerjilerde daha yüksek rakamlar var. 1.221MW ile en azından 1 Milyar Dolar etmesi lazım. Yani 80M Dolara bunu bir şirket satın alsa, 500M dolar borcu kapatsa üste 420M kar kalır...

Kısaca bu şirketin ölü fiyatı 420M Dolar...

1mw = 1milyon eskidendi.

o zamanlar buralar dutluktu.

turkiyenin kredi notu 6 kademe daha yukarda, cds puani 200 civarindaydi. amerikada enflasyon yoktu. insaat malzemeleri makine ekipman dolar bazinda bugunun yari fiyatiydi.

yekdeme satmak 7.3sent iken yekalarda 3.5dolar sentten teklifler geliyordu.

hadi 1mw 1milyon olsun.

bulduk bir babayigit o fiyata anlaştık , tesisin temelini attık diyelim. yıllık %15le dolar bazında borçlanacağız, 3 yıl sonra tesis devreye girdiginde borcumuzun anapara+faizi 1.5milyon dolara gelmis olacak.

5. Yapılacak yatırım zaten yapılmış. Benim verdiğim rakamlar borsadaki enerji hisselerinin şu anda, bugün borsada ettiği MW rakamları. Dünya bu kış bir enerji krizine doğru yol alırken ederinin onda birine bir enerji şirketi olabilir mi? Bu hissesnin bankaları bile katlaması mümkün getiri olarak...

6. Bu hissede zaten küçük yatırımcı felan kalmamış. Hepsini on yıldır z..e z..e yıldırmışlar. Toplamda kaç milyon hissedir ki dışarıda olan...

Bunlar kimseye bir kuruş koklatmayacak insanlar. Çıkmaya başlayınca dudak uçuklatacak bence bu hisse. Ben o kadar tutarmıyım, bilmiyorum çünkü zaten benim değerimin binde beşi kadar bir hisse var bende. Onu da heyecan olsun diye aldım...

Kazanacağım para benim için bir fark yaratmayacak. En büyük kar, haklı çıkmak olacak benim açımdan...

Yaşayıp görelim... :ok:

7. 1 MW Gaz Santrali kurulum bedeli 700-900.000 Dolar arasında. Hidroelektrik 2-3.000.000 Dolar arasında. 2014 verisi, MMO'nun hesabı bunlar. Aşağıdaki raporda 3. sayfada var...

https://www.mmo.org.tr/sites/default...3c98f14_ek.pdf

Hepsini gaz santrali saysak bile 1221 MW 1 Milyar Dolar eder 2014 fiyatlarından...

Hesabı siz yapın...

8. Siz zaten yazdınız, Erzin santrali 2.5 ay çalışmadı diye. Belki kasten, belki değil. 1200M zarar kağıt üstünde bir zarar. Kur farkından dolayı. Kur farkı zararı devam etse bile şirket toplamda borcunu kapatmaya devam ediyor. Enerji fiyatlarındaki yükselişlerden dolayı manzara çok hızlı bir şekilde değişebilir...

Sayfa 69/505 İlkİlk ... 1959676869707179119169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •