Buradayım, herkese selamlar ve saygılar.
Buradayım, herkese selamlar ve saygılar.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Hissede değilim. Olmadığım bir yerde yazmamı uygun görmüyorum, prensiplerime de aykırı.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Silver-can iyi bir hisse, temeli sağlam ve bistin en ucuz hissesi. Önce de öyleydi, şimdi de öyle.
2017 yılı karını 12.188 TL Net kar bekledim, karşılığında 14 Milyon Net kar geldi ve ben hisseyi terkettim. Ayrıca 11 Milyon TL ve üzeri dona kadar bu hisse alınır da demiştim.
1) Eksik Geçici beyannameyi seans içinde göndermesi beni ve yatırımcıyı fena kızdırdı, beni silkeleyemedi, gün sonu tek lot dahi satmamıştım. Fakat çok kızmıştım. O gün termometre, barometre ve hektometre göstergeleri fena bozuldu.
2) Yıl sonu kar 11 ve üzeri gelsin ve bunun yeteceğini düşündüm, fazlasını getirdi fakat kur farkı ve vade farklarından bilançoyu oluşturdu. Aslında ben tam tersini istemiştim, brüt karlılık idare etsin, ayakta kalsın, esas dışı finansal kalemler karı eritsin istemiştim, bu durum gelecek dönemlere olumlu bir sinyal gönderecekti, olmadı, brüt karlılık oranı yarı yarıya düştü. Tabiiki dönemsellik etkisi var, fakat acil iyileşme beklediğimizden olaya biraz da agrasif baktık.
Şirket sağlam, fnansal yapısı çok iyi. Bence en önemli sıkıntı; kurumsallık zayıf. Diğerleri düzelir. Aslında Bu tek ve önemli gördüğüm sıkıntı hisseyi terketmemde etkili oldu.
Sonuç olarak bu hissede beklenilir. Siz de görüyorsunuz başka doğru dürüst alınacak bir hisse de yok arkadaşlar.
Yer İmleri