Sayfa 691/993 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 5,521 - 5,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    piyasa oyuncuları bu konuyu net görüyorlar.

bu getiriler dolar bazlı tarihi getiriler.

ve bunu mutlaka değerlendirecekler.

doları %20 yukarıdan bile alsalar onlar için önemli değil ? çünkü getiri öyle böyle bir getiri değil.

şimdi asıl soru şu ? bizim yetkili mercilerimiz bu adamlara bu banttan döviz verme gafletinde bulunurlar mı ?

bulunurlarsa yazık valla !

dolar/döviz tarafındaki gerilimin aşırı derecede arttığını düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Ev, araba, borsada hisse alan herkesin dolar bazında yüksek getirilere kavuşması normal bir durum değil.
    Canlı dolar candır diyenlerin sayısı artabilir.
    Dijital rakam mi canlı mı?

2. Asgari ücret net 8506 TL. oldu. Yani 3000 tl. temiz zam oldu. O halde en düşük derecede ki memur maaşına 3 bin tl. zam yapılmalı. Yapılır mı ? Hiç sanmam. Felsefeleri '' sadece bize 2-3-4 maaş helal olup, gerisi ölmeyecek kadar ücrete layıktır '' .

Sürünmek bize askerlikten alışkanlık yapmış olup hiç zorumuza gitmiyor. Sürünmesine sürünüyoruz da bir de engelli sürünme icad etmeselerdi. Engelli sürünmeye alışmak çok zor. Memur emeklileri ( bağkur ve ssk emeklilerini saymıyorum. Onlar zaten bitik ) engelli sürünme işini başaramadan ölmek yok diyorlar.

en düşük emekli aylığının 5.500- 6.000 tl arası olması gerekiyor
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    piyasa oyuncuları bu konuyu net görüyorlar.

bu getiriler dolar bazlı tarihi getiriler.

ve bunu mutlaka değerlendirecekler.

doları %20 yukarıdan bile alsalar onlar için önemli değil ? çünkü getiri öyle böyle bir getiri değil.

şimdi asıl soru şu ? bizim yetkili mercilerimiz bu adamlara bu banttan döviz verme gafletinde bulunurlar mı ?

bulunurlarsa yazık valla !

dolar/döviz tarafındaki gerilimin aşırı derecede arttığını düşünüyorum.
    Sn. hayek, bilgi insana yük. Bilmemek , cahil yaşamak konfor oldu. İşi bilenler işte bu yüzden hep kaybediyorlar. Hiç bir şey olması gereken gibi olmadığından terste kalınıyor. Ben 1 yıldan fazladır döviz işini bıraktım. Gecekondu topladım , bir kısmını müteahhitlere sattım. Şimdi de 2 ay oldu borsadayım. Ama borsa çok büyük risk ve uykusuz kalıyorum. Bu hafta oradaki hisseleri de komple devredeceğim. Çok büyük bir fırsat geliyor yakında. Nakit ile dalmayı düşünüyorum.

Seçime kadar her ne olursa olsun ( ALLAH korusun savaş bile çıksa ) döviz işi bitiktir.

Yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanlardan yardım alınmalıdır.

5. halen gelmişler okumuş ile okumamış , öğretmen ile yeni işe giren aynı parayı alacak.asgari maaş ile nitelikli insanların maaşı eşitlendi deniyorda birşeyi unutuyorlar.bu adamları iktidarda tutan sen değilsin, o asgari ücretli.
    sonuç olarak sen nitelikli bir birey olarak sürünürken o asgari ücretli şu an havalara uçuyor.

6. Akülü tekerlekli sandalyemin aküsünun seneye ömrü doluyor. Fırsatta istifade ihtiyacım olanları şimdiden almayı düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    halen gelmişler okumuş ile okumamış , öğretmen ile yeni işe giren aynı parayı alacak.asgari maaş ile nitelikli insanların maaşı eşitlendi deniyorda birşeyi unutuyorlar.bu adamları iktidarda tutan sen değilsin, o asgari ücretli.
    sonuç olarak sen nitelikli bir birey olarak sürünürken o asgari ücretli şu an havalara uçuyor.
    Yazınca insanlar yanlış anlıyor.Adamlar eğitim düzeyi yükseldikçe oy almamız imkansızlaşıyor diyor,Eğitimli adamları sevmediklerinden herkes asgari ücretle çalışacak diyor,Kendi adamlarının paraya ihtiyacı yok onların5-10 maaşı var.Parası olan çocuğuna iş kursun,ya da biran önce Kasiyerlikten başlatsınlar.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    en düşük emekli aylığının 5.500- 6.000 tl arası olması gerekiyor
    en düşük emekli aylığına yüksek artış veriyorlar.. diğerlerine enflasyon oranında..
    3600 günden düşük primle emekli olan adamın maaşı..
    fazla gün yüksek primle emekli olanın maaşına yaklaşıyor

Sayfa 691/993 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •