Sayfa 692/882 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Hep iyi tarafindan bakiyorsunuz. Yada bilerek iyi taraflarini gosteriyorsunuz ben bu iyi yönlerini görerek bu hissede kalıyorum...kötü yanını görenler de elbette bu hisseyi almazlar...hatta kötü yönü görenler gördüklerini bizimle paylaşırlarsa seviniriz...ki sen olumsuz gördüğün tarafları kendince söylemişsin..bunun için ayrıca teşekürler....

bu forum bardağın dolu tarafını da boş tarafını da görmek için vardır....fikir paylaşımları güzeldir...katkı veren herkese teşekürler....bana göre olumlu bardağın dolu tarafı ciddi potansiyeller sunuyor..tabi sabır ile birlikte...
    Yavrum benim, bu ne naiflik böyle... Yahu ben o skumtech rezaletinde ve sonrasında gelen yıllık bilançoda bile hisse ve yöneticileri hakkında tek kelime kötü laf etmemişken bütün müritlerini üzerime salıp günlerce hakaret ettirdin, bu manzaranın karşısına geçip ellerini ovuşturdun...

Sen hasta bir çocuksun bu net...Git tedavini yaptır ondan sonra yaz burada...Çok ciddiyim...

*

Bilanço ki, yıllık bilanço analizinde de aynısını ifade etmiştim; BRKSN'ın eski kimliğine gayet uygun vasat bir bilanço, kötü de değil öyle ballı kaymak da değil...Bundan sonra da ancak bu kadar olur herhangi bir stratejik vizyon değişikliği olmazsa eğer...

Avrupa konusundaki çıkarımların da yanlış çünkü an itibariyle adamlar enerji fiyatları (Ukrayna savaşı, Çin'in kuşak yol projesini engellemek üzere alevlendirilmiş olan Filistin meselesi vb) nedeniyle ciddi bir maliyet enflasyonu, yaratılan inanılmaz para akımları nedeniyle de talep enflasyonu ile karşı karşıyalar ve ECB'nin açıkladığı hedef enflasyonun çok üzerinde olmalarına rağmen faiz indirim kararı almak zorunda kaldılar çünkü tüm ekonomiler ciddi bir çıkmazda ve çoklu enflasyon olarak tanımlanan multiflasyon ile karşı karşıya...Tıpkı bizde olduğu gibi...TÜİK sanayi verisi ortada ve çarklar durmuş vaziyette, termik santraller üretime ara vermeye başladı çünkü ürettiği enerjiyi satacak yer yok...Devreye alınan onca yeni tesise rağmen tüketim miktarı geçen yılın Nisan ayına göre % 13.29 azalmış durumda...PTF ortalaması 1.764,04 TL/MWh'ye geriledi...

Neyin canlanmasından bahsediyorsun anlamadım...Kapasitenin kaldırmadığı şeyleri yazma buraya, burası Telegram daki, WhatsApp daki müritler topluluğuna benzemez, bir yere kadar sallarsın sonra ağzına küreği yersin...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şimdi sırayı bozmadan gelen son 2024/3 çeyrek 10 bilançoyu paylaşmak istiyorum

hisse adı.......satışlar....brüt kar.....favök.....n.parasal kazanç....n.dönem karı....2023/3 çey.karı
    CELHA...............340............13,7.......-11,5.............44................-17,8..................-34
    ALMAD...............53,6...........16,7........16, 9.............-51................-16,8................-43,7
    KGYO.................64,8...........11,8.........-19,8...........-173...............-93...................52,2
    ARDYZ................363............213........... 213............-151,6.............-24,9...............-112
    MOBTL................1,965.........304..........18 6..............-52,9..............6,5..................86,8
    BIOEN.................603............82,4......... 139.............374.............557............... .334
    IHEVA..................630...........64,7......... .36,5............-41..................-22,8...............-95,5
    IHLGM..................76,6..........17,6......... .-24,6............117,3.............174............. .....-490
    IHYAY....................532............27,5...... ...-74,4.............-37,8.............-72,6................-94,6
    GEREL....................579...........93,4....... ...376..............315................289,9...... ........179

Evet arkadaşlar rastgele ve sırası ile 10 adet bilançoyu paylaştım...bu 10 hisseden sadece 3 tanesi geçen yılın aynı çeyreğine göre karını artırmıştır...bunlardan BIOEN 557 milyon kar etmiş ama bu karın 374 milyonu enflasyon muhasebesinden gelmiş...yine IHLGM de 174 milyon kar etmiştir ama onun da bu karının 117 milyonu enflasyon muhasebesinden gelmiştir....bir diğer hisse ise GEREL dir...oda 289 milyon kar yapmış ama bu karın 315 milyonu enflasyon muhasebesinden gelmiştir...eğer enflasyon muhasebesi olmasaydı gerel de zarar açıklayacaktı....

bu verilere göre 10 hisseden 6 tanesi ciddi zararlar yazmıştır...bunlardan MOBTL 6,5 milyon kar etmiş ama geçen yılın 86,8 milyonluk karına göre karını çok çok eritmiştir..

bu 10 hisseden geçen yıla göre karını artıran üç şirket de enflasyon muhasebesi sayesinde kar artırmışlar...bu hisselerden adam akıllı karını artıran hisse IHLGM dir...artık bu hisseye ne kadar güvenilir buda belli değildir (kendim ihlas hisselerin hiç birini almıyorum )

bu durumda rast gele aldığımız 10 hisseden gönül rahatlığı ile beğenip alabileceğimiz bir hissenin olmadığını görüyoruz...enflasyon muhasebesi ile gelen kara da güvenilmez...
    Arkadaşlar ben bu yorumu cumartesi sabahı yapmıştım..en son kap verileri ise bildiginiz gibi gece 24:00 a kadar gelmişti...ben de telefon ekranima gelen verilerden geriye doğru 10 adetini sırası ile almış ve incelemiştim...gelen bilanço saatleri şu şekilde idi...

CELHA=23:48
    ARDYZ=23:47
    KGYO=23:40
    ALMAD=23:36
    MOBTL=23:25
    BİOEN=23:18
    IHEVA=23:11
    IHLGM=23:09
    IHYAY=23:07
    GEREL=23:03
    Görüldüğü gibi tamamen sırasına göre alınmış verilerdir bunlar...malum kişinin idia ettigi gibi seçmece yapmamışım...zaten bu 10 tanenin ardından yaklaşık bir o kadar daha yine sırası ile paylaştım...onların da ilk 10 taneden pek farkı görünmüyordu...ben kalkıp da tüm 550 hisseyi incelemiş değilim...piyasanin ortak düşüncesi bilancolarin genelinin çok kötü olduğudur...

Berkosanin durumu yurtiçi ve yurtdışı piyasaların en durgun olduğu dönemde vede döviz kurunun en çok baskilandigi bir ortamda çok iyidir...daha da iyi olacağına inanarak tutmaya devam ediyorum..herkesin kararı kendinedir...hikayeler de bu arada çok iyidir...o hikayelerden dersler çıkarılabilirse ?? Faydalıdır...hikaye ve ninniyi karistirmamak lazım...bir hissenin hikayesinin olması da şarttır...ben hep o tür hisselerde çok kazandım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Yavrum benim, bu ne naiflik böyle... Yahu ben o skumtech rezaletinde ve sonrasında gelen yıllık bilançoda bile hisse ve yöneticileri hakkında tek kelime kötü laf etmemişken bütün müritlerini üzerime salıp günlerce hakaret ettirdin, bu manzaranın karşısına geçip ellerini ovuşturdun...

Sen hasta bir çocuksun bu net...Git tedavini yaptır ondan sonra yaz burada...Çok ciddiyim...

*

Bilanço ki, yıllık bilanço analizinde de aynısını ifade etmiştim; BRKSN'ın eski kimliğine gayet uygun vasat bir bilanço, kötü de değil öyle ballı kaymak da değil...Bundan sonra da ancak bu kadar olur herhangi bir stratejik vizyon değişikliği olmazsa eğer...

Avrupa konusundaki çıkarımların da yanlış çünkü an itibariyle adamlar enerji fiyatları (Ukrayna savaşı, Çin'in kuşak yol projesini engellemek üzere alevlendirilmiş olan Filistin meselesi vb) nedeniyle ciddi bir maliyet enflasyonu, yaratılan inanılmaz para akımları nedeniyle de talep enflasyonu ile karşı karşıyalar ve ECB'nin açıkladığı hedef enflasyonun çok üzerinde olmalarına rağmen faiz indirim kararı almak zorunda kaldılar çünkü tüm ekonomiler ciddi bir çıkmazda ve çoklu enflasyon olarak tanımlanan multiflasyon ile karşı karşıya...Tıpkı bizde olduğu gibi...TÜİK sanayi verisi ortada ve çarklar durmuş vaziyette, termik santraller üretime ara vermeye başladı çünkü ürettiği enerjiyi satacak yer yok...Devreye alınan onca yeni tesise rağmen tüketim miktarı geçen yılın Nisan ayına göre % 13.29 azalmış durumda...PTF ortalaması 1.764,04 TL/MWh'ye geriledi...

Neyin canlanmasından bahsediyorsun anlamadım...Kapasitenin kaldırmadığı şeyleri yazma buraya, burası Telegram daki, WhatsApp daki müritler topluluğuna benzemez, bir yere kadar sallarsın sonra ağzına küreği yersin...
    Piyasalar bu güne değil ,geleceğe bakar yavrucak...Avrupa merkez Bankası 0.25 baz faiz indirdi...FED de yılın kalan aylarında en az bir defa faiz indirecek...ülkemizde de Erdoğan daha bir kaç gün önce faiz indirme işaretleri verdi...bunlar ekonomilere can verecek..en kötü durumda berkosan bu bilançoları getiriyor..senin gibi önce övüp sonra yere batirmiyorum berkoyu...
    Geçen yılın 3.5 katı kar var mı ?? Var..bu bana yeterdir..

4. senin tedavi olman gerektiğini düşünen birisinin daha olmasına sevindim keko

kalkıp bütün bilançolara bakmadan niye kafana göre yazıyorsun o zaman ben kaynağı belli tüm bilançoları incelemiş bir veri üzerinden kardan zarara geçen,kar eden,zarar açıklayan şirketleri sayısıyla yazdım piyasanın ortak düşüncesi diyip berkosan harici her bilanço çöp demeye getirmende ayrı bir komedi

hikaye ninni kısmına gelecek olursakta berkosanın şuan büyümeye çalışma dışında bir adımı yok hikaye yazacak ninni yi de müritlerinize dinletin !

yukarı da arkadaş verilerle seni bir varlığın arka tarafına giriş çıkış yaptırmış rezil etmiş işte çok konuşma bence tüy dikiyorsunuz

5. kekonun şimdi elindeki hisslere benzer ifadeler kullandığını işine gelmeyince sattığı hissenin grubundan bir görüntü ile ispat edelimde burada bizi kötü bilenler kimlere hoca diyor görsünler

6. arkadaş mehdi ya ona özel bilgiler geliyor değer biçiyorlar ve ne hikmetse satıyor ve dostu kazanckapısının aldığı berkosan alıyor vay analist vay !

7.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Selam keko üstadım.

Valla biz şirketin kıymetini biliyoruz da tahtacı abilerimiz ile aynı görüşte değiliz sanki. Dediğiniz gibi pırıl pırıl bir şirket, sektörü önümüzdeki dönemde iyice canlanacak ki, faiz artırımlarının hemen her yerde sonu gelmek üzere. Hükümetler el mecbur bu sıkılaşmaya bir yerde dur diyecek. Şu dönemde bile hasılat ve kâr gayet iyi durumda iken para biraz bollaşmaya başladığında hele ki Avrupa bağlantısı ile çok daha iyi performans gösterecektir diye düşünüyorum.

Hayırlısı olsun.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...?t=80&page=489

İyiken arşiv denilen bir şey var... yoksa geçmişte böyle dediğine kimseyi inandiramazdim...bu forumda yalanların ömrü çok kısa ...

8. Evet hissadarxd dostum faizler zaten Avrupa'da ilk defa 0.25 baz düştü..tebrikler 8 ay sonrasını tahmin ettin...piyasaların genisleyecegine ve berkosanin Avrupa ayağının daha da canlanacagi konusunda seninle hemfikirim..ama sakın 8 ay sonra hisseyi sattıktan sonra tersini söyleme...

Sayfa 692/882 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •