Sayfa 6927/7020 İlkİlk ... 592764276827687769176925692669276928692969376977 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,409 - 55,416 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Alman yazar Erich Kästner’in dogum yildonumu ( 23 Subat 1899 )

Cesaret olmadan zeka, hicbir ise yaramaz; zeka olmadan cesaret ise aptalliktir! Dunya tarihi, aptal insanlarin cesur ya da zeki insanlarin korkak oldugu donemlerle doludur. Dogru olan, bu degildir. Ne zaman ki cesurlar zeki, zekiler cesur olur, iste o zaman SIK SIK hataya dusersek oyle oldugunu sandigimiz bir sey de gercek olur, insanlik gercekten ilerler. ”
    Ne kadar doğru

Turk sair, yazar ve muzisyen Tuna Kiremitci'nin dogum gunu ( 24 Subat 1973 )

" – Eskiden hatirat da yazardim ama sonra nasil derler canimi acitmaya basladi yazdiklarimi okumak.

– Ben hic sevmem gunluk tutmayi.

– Enteresan. Niye peki ?

– Yazarken cok mantikli sandigimiz seyleri bir sene sonra okudugunuzda o kadar salakca geliyorlar ki utaniyorsunuz. Ayrica geride belge birakmak da pek akillica degil, Gunluk tuttugunuz ortaya cikinca onu okumak icin yanip tutusan merakli bir arkadas ya da akraba beliriyor hemen. Isin kotusu, nereye saklarsaniz saklayin mutlaka buluyor ve satir satir okuyorlar. Sonra ayiklayın pirincin tasini. "

Ben de yazar sonra hemen silerim

Ingiliz ressam William Lakin Turner'in dogum yildonumu ( 25 Subat 1867 )

Highlands Landscape, 20th century

A wayside cottage Millbeck, 20th century

İkisi de harika. Bilgisayarımın arka planı yapmak istedim fakat pc yeni beceremedim

Kaydettiğim yerde resimleri bulamıyorum bir türlü ilginç..

Turk roman ve kisa oyku yazari, sair ve gazeteci Sabahattin Ali'nin dogum yildonumu ( 25 Subat 1907 )

Dibinde bir ejderhanin yasadigi bilinen kuyuya inecek bir kahraman bulmak, muhakkak ki, dibinde ne oldugu hic bilinmeyen bir kuyuya inmek cesaretini gosterecek bir insan bulmaktan daha kolaydir.
    Bilinmezlik gerçekten çok korkunç

Bir de ben bu halimle kalkip baska bir insanin kafasinin icini tahlil etmek, onun duz veya karisik ruhunu gormek istiyordum. Dunyanin en basit, en zavalli, hatta en ahmak adami bile, insani hayrete dusurecek ne muthis ve karisik bir ruha maliktir! Nicin bunu anlamaktan bu kadar kaciyor ve insan dedikleri mahluku anlasilmasi ve hakkinda hukum verilmesi en kolay seylerden biri zannediyoruz ? Nicin ilk defa gordugumuz bir peynirin esvafi hakkinda soz soylemekten kactigimiz halde ilk rast geldigimiz insan hakkinda son kararimizi verip gonul rahatiyla oteye geciveriyoruz ? â€
    Bunu yapmasak keşke.. Şans versek, zaman tanısak ve o böyle biri deyip olduğu gibi kabullensek herkesi..

Fakat gerçekten anladığımızda birbirimizi müthiş oluyor..

Alman ressam ( Friedrich Hermann Carl Uhde ) Fritz von Uhde’nin olum yildonumu ( 25 Subat 1911 )

Die Kinderstube, 1889

Bu da çok güzelmiş

Evet bunu pc arka planım yapmayı becerdim. Fakat klasörlerimi bulamıyorum masa üzerinde

Sanki odanın parçaları gibi oldu dosyalarım

Çok şeker..

Brezilyali sair, romanci, muzikolog, sanat tarihcisi, elestirmen ve fotografci Mário Raul de Morais Andrade'nin dogum yildonumu ( 25 Subat 1945 )

" Olgunluk donemimde, kalan yillarimi saydim ve yasadigimdan cok daha az zamanim kaldigini kesfettim.

Bir sekerleme paketi kazanmis kucuk bir cocuk gibi yillari buyuk bir zevkle ve istahla yedim, ama azalmaya basladiklarini hissedince artik teker teker, tadini cikararak yiyorum.

Artik yasalarin ve yonetmeliklerin tartisilip durdugu ve hicbir ise yaramayacagini bildigim sonsuz toplantilara ayiracak zamanim yok.

Takvim yaslarina ragmen hala buyumeyen aptal insanlara destek olmak icin de zamanim yok.

Vasatlikla ugrasmak icin de zaman ayiramam.

Sismis egolarin bulundugu toplantilara katilmayi hic istemiyorum.

Artik dalaverecilere ve cikarcilara tahammul etmiyorum.

Basarili olmus insanlarin yerine gecmeye can atan su kiskanc insanlara hic tahammulum kalmadi.

Ust duzey bir makam icin yapilan kavgalarin cirkin sonuclarina tanik olmaktan nefret ediyorum.

Insanlar icerige degil, sadece basliklara bakar oldular.

Benim zamanim ise, basliklarla ugrasmayacak kadar degerli artik.

Oz'u istiyorum, ruhumun acelesi var. Pakette simdi daha da az seker kaldi.

Insan onurunu ve gercekleri savunan, sorumluluktan kacmayan, basarilarindan dolayi sisinmeyen, kendi yanlislarina gulebilen, vaktinden once ‘oldum’ demeyen, insan olmayi anlamis insanlarla yasamak istiyorum.

Asil olan, yasami degerli kilmis eylemlerinizdir.

Yasamin sert darbelerinden yumusak bir ruh ile cikmayi basarabilmis ve baskalarinin yuregine dokunabilen insanlarla olmak istiyorum.

Evet, olgunlugun bana getirecegi o dolulugu hissetmek icin acelem var.

Elimde kalan tek bir sekerlemeyi bile yitirmek istemem.

Amacim, sevdiklerim ve vicdanimla baris icinde ve huzurla dolu olmaktir.

Umarim sizin icin de aynisi olur, cunku her halukarda yaslanacaksiniz… "
    Sakin

Yaşlısı da genci de aynı AN'ı yaşıyor..

Trinidad ve Tobago asilli Iingiliz yazar Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul'un dogum yildonumu ( 25 Subat 1945 )

Isadami ona alip on ikiye satabilen kisidir. Oteki ona alir, on sekize yukseldigini gorur ama hic bir sey yapmaz.Yirmiye yukselmesini bekler. Ikiye dustugunde tekrar ona cikmasini bekler. Zamanla ona cikar. Ama hayatinin dortte birini harcamis olur. Parasinin ona verdigi tek sey azicik matematiksel heyecandir. Nehrin Donemeci

Ben bunun daha yeni farkına vardım FX de.. Karı göreyim hemen kapatıyorum..

“ Love is nothing like the simple compassion you describe, and neither is it a passion that comes and goes. It is something altogether different, something that defies analysis. And we are never to know where it comes from, or where it goes on the day it disappears. “
    Sabahattin Ali'nin kitaplarını okumadım. Ama yazdıkları çok hoşuma gitti

Sayfa 6927/7020 İlkİlk ... 592764276827687769176925692669276928692969376977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •