Sayfa 693/1002 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,537 - 5,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Beyler yapmayın, hala cari açıkla savaşmak için faizi düşürüyoruz hikayesine inanan var mı şu forumda? ��

Cari açık ekonomisinin bir numaraları sorumlusu bu adamlar zaten..

Düşük faizle esnafa tüccara bol keseden para dağıtacaklar, kamu bankaları ucuz bireysel kredilerle iç tüketimi besleyecek. Bu arada yükselen kur montajcı tayfayı ve döviz tutan alamancı yerli yatırımcıyı sevindirecek. Turizme de faydası olacak.. en önemlisi de konut piyasası canlanacak.. satılacak hala pekçok sıfır konut var; giydir enflasyonu, kamu bankasından ucuz krediyle pazarla..oh ne ala.. alıcı oldukça.. tam alsatçı işi..

Faiz ısrarı sonuç itibariyle piyasasın durmaması adına bir tercih.. sabit gelirli kesim yine esnaf ve tüccara tercih ediliyor..

Ancak bu sefer ki karşılıksız kredi genişlemesi enflasyonu tamamen kontrolden çıkarabilir..vade 1 yıl, azami..

Çünkü bugünden yarına cari açığı parasal tedbirlerle çözemezsiniz.. bunun için devletin yıllar içinde planlı ve programlı altyapı yatırımlarını aksatmadan sürdürmesi lazımdır..süreç meşakkatlidir..bu tip yapısal dönüşüm hikayelerine güney Kore ve bazı Uzakdoğu ülkeleri tarihsel olarak örnek gösterilebilir..ki onlar da zaten Çin piyasaya tam olarak girmeden bu dönüşümü gerçekleştirmişlerdir..
    Katılıyorum, planları tutmadığı zaman da "cari açık lobisi" gibi bir şey uydurup hayali bir düşman yaratarak 20 yıldır olduğu gibi yine sorumluluk almak yerine suçlu arayacaklar.

Yaşım 32, yıllardır aynı filmi izliyoruz ve bu film gerçekten çok sıkıcı.

2. Pasifik İnşaat reklamları dönmeye başlamış bazı kanallarda 🙂

Hadi koçum ponzi Şahap, kır şu yüksek faizin belini yarın,.. kim tutar seni..

3.  Alıntı Originally Posted by xprofessorx Yazıyı Oku
    Katılıyorum, planları tutmadığı zaman da "cari açık lobisi" gibi bir şey uydurup hayali bir düşman yaratarak 20 yıldır olduğu gibi yine sorumluluk almak yerine suçlu arayacaklar.

Yaşım 32, yıllardır aynı filmi izliyoruz ve bu film gerçekten çok sıkıcı.
    Ben yaşımı belirtmeyeyim.. hatırlarsak naci ve Lütfü enflasyon ile mücadele için gelmişlerdi. O hikayeyi sattı reis, hem piyasaya hem de halka.. yeni hikaye cari açıkla mücadele..

Tabi neden olmasın 🙂

4. nasıl kurtulur diye tartışıp durun..

Arkadaşlar bu akşam.yazdiklarim teorik tartışılacak fikirler.el altından kuru tutmak için 128 milyar dolar satan eksi rezerve giden yönetimden benim beklentim sıfır.sistem fırsat verdiği zaman misal geçen yılki 0.64 faizli bir yıl ödemesiz kredi ile ev almak da elbet çok akıllıca bir iş.fiyatlar patlamadan o krediyi yakalasam çok iyi olacakmış.bunlari kişisel olarak algılamayın lütfen.ben sadece borçla harcama kültürünün bu kadar yaygınlaşmasıyayginlasmasini sağlıklı bulmuyorum.yoksa elbet herkes ev de alsın araba da buna imkanı olan rasyonel bulana ne denebilir ki.ama bankalardaki emlak portföyüne bakıyorum bankaların el koyduğu emlaklara bakıyorum pek çok kredi hesap edilmeden çekilmiş.hele çok sıkıntılı bir döneme girdiğimiz şu günlerde dikkatli olunmasını tavsiye ederim.bilmeden yanlis ifadelerde bulunduysam kusuruma bakmayın.cok laf hatasız olmuyor ben de çok yazdım bu akşam.neyse gidişat bence her durumda çok kötü dikkatli olmak lazim

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu akşam.yazdiklarim teorik tartışılacak fikirler.el altından kuru tutmak için 128 milyar dolar satan eksi rezerve giden yönetimden benim beklentim sıfır.sistem fırsat verdiği zaman misal geçen yılki 0.64 faizli bir yıl ödemesiz kredi ile ev almak da elbet çok akıllıca bir iş.fiyatlar patlamadan o krediyi yakalasam çok iyi olacakmış.bunlari kişisel olarak algılamayın lütfen.ben sadece borçla harcama kültürünün bu kadar yaygınlaşmasıyayginlasmasini sağlıklı bulmuyorum.yoksa elbet herkes ev de alsın araba da buna imkanı olan rasyonel bulana ne denebilir ki.ama bankalardaki emlak portföyüne bakıyorum bankaların el koyduğu emlaklara bakıyorum pek çok kredi hesap edilmeden çekilmiş.hele çok sıkıntılı bir döneme girdiğimiz şu günlerde dikkatli olunmasını tavsiye ederim.bilmeden yanlis ifadelerde bulunduysam kusuruma bakmayın.cok laf hatasız olmuyor ben de çok yazdım bu akşam.neyse gidişat bence her durumda çok kötü dikkatli olmak lazim
    TL sini dolara altina konuta ..vb yatirmayani s.kyolar
    Bukadar basit.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    nasıl kurtulur diye tartışıp durun..

Zaten Norveçlen başabaş bir ekonomiyiz, Caponyayı ittiret.

Peki Caponyayada, mevduatını dolar veya euro gayme olarak tutan var mı?

Koyunnara anlatın siz bunları, paranın gücü götüne daha fazla sıfır eklenmemesiyle belli olur.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Ya boşverin işinize bakın , Döviz baskılayacak araç yok güvende yok , faiz iniyor ama bond faizi yükseliyor ,yersen, dolar faizi de artınca dışarıdan alınacak dövizinde faizi yükselecek...6 ile yapılan borçlanma belki 10 ile yapılmaya çalışılacak...Batı ile bağlar pamuk ipliğine bağlı, sabit sermaye de gelmiyor , sıcak para da ....

dediğim gibi tahta yapıcı değişti , 128 gaymeyi kaptıran eski tahta yapıcı yok oldu ....Şimdi başkaları tahtayı yapıyor....Su akar yolunu bulur..Taze kan olmadan da kimse gelipte bize yatırım yapmaz...Yunanistan gecelik %1000 euro cinsi faiz ödemek zorunda kaldı...!!!!

Sayfa 693/1002 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •