Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 695/846 İlkİlk ... 195595645685693694695696697705745795 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,553 - 5,560 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. İyi akşamlar Ali Cemal Bey,
    Sizce yeni yükseliş yan kağıtlarla mı gerçekleşecektir, yoksa lokomotif yine Bist30 şirketleri mi olacaktır? Sizce Bist30'da dolar cinsinden değerleme isabetli midir? Ayrıca bunlar dolar cinsinden en yüksek seviyeyelerde mi bugün? Yani dolar cinsinden büyüme gerçekleşmiyor mu hiç?
    Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by hikmetakgul Yazıyı Oku
    İyi akşamlar Ali Cemal Bey,
    Sizce yeni yükseliş yan kağıtlarla mı gerçekleşecektir, yoksa lokomotif yine Bist30 şirketleri mi olacaktır? Sizce Bist30'da dolar cinsinden değerleme isabetli midir? Ayrıca bunlar dolar cinsinden en yüksek seviyeyelerde mi bugün? Yani dolar cinsinden büyüme gerçekleşmiyor mu hiç?
    Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    hikmet, senet konusunda konuşmam iyi olmaz çünki çok uzun senelerdir senet almadım ve dikkatimi vermedim. Geçmiş tecrübem yükselişler hep BIST30 kağıtlarla başlar ve olur. Kenar kağıtlar biraz şans işidir. Alırsın yıllarca kıpırdamaz, veya tam tersi uçar gider. Tabi bu son yıllarda teknoloji kağıtlarının hepsi küçük büyük demeden uçtu. Onunda sebebi pandemi idi ve istisnai bir durum oluştu.

Borsaya nasıl bakmak gerekir.? Dolar cinsimi? TL cinsimi.? Teknikmi? Temelmi.?

Sadece TEMEL ANALİZLE bakman yeterlidir.

Yanlız şunu bilmelisin, benim görüşüm temel analiz hepsini kapsar. Yani hem dolarla bakacaksın, hem TL ile, hem teknik, hemde dar anlamda temel analiz olan sektör ve şirketlerin durumuna. Hatta biz dünya makro ekonomik verileri ve siyasetçilerin ruh durumlarındada bakmak zorundayız.

Bunların hepsi temel analize girer.

Benim bakış açıma göre, borsayı etkileyen her faktör temel analizin konusudur.

Dolar cinsi grafik değil dolar cinsinden bakanlar borsayı etkiler çünki o şekilde alıp satarlar.
    Teknik analiz değil teknik analist borsayı etkiler çünki sürü halinde aynı şeyi yaparlar ve borsa etkilenir. Bu sürü hareketi sebebi ile balinalar yani BIST yönünü belirleyen piyasa yapıcılar bazen teknik analist tuzağı kurar ve avlarlar.

Dolar cinsinden endekse bakmak biraz gri bir bölge. Yabancılar oyuncuların ve yatırımcıların dolar cinsinden bakması normal olur. BIST ide yabancılar yönlendirdiği için onların ne gördüğünü anlamak açısından iyidir. Borsayı yönlendiren etmenlerden biri olduğu için bunuda dikkate almalısın.

Bu konuyu yıllar önce çok uzun olarak başka bir topikte yazmıştım ama kimbilir o yazı nerededir.

Demek istediğim, hem TL hemde dolar grafiğe bakmalısın.

Bu normal durumlar için geçerli. Şu haftalarda dolar cinsinden bakmanın anlamı yok. Çünki doların değeri belirli değil, su üzerinde yüzüyor. Bir gemi kaptanı olsak, sabit olan karadaki deniz fenerine bakarak yön tayin ederiz. Dolar ise şu haftalarda sabit değil ve dolara bakarak fikir yürütmek, denizde giden başka bir geminin ışığına bakarak yön tayin etmek gibi bir şey.

Doların biraz dengelenmesi gerekir. Sonra bakabilirsin. Yinede dediğim gibi sadece dolar grafiğe bakarak karar vermek bana göre doğru değil. çünki doların değeri akp döneminde hiç bir zaman gerçek değeri yansıtmadı. Önemi, yabancılar dolar grafiğine bakıyor diye. Onların ne gördüğünü bilmek faydalı olabilir.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün ve bugün, yabancıların etkisinin azaldığı günde, birileri borsayı çok kolayca yukarı aşağı götürüyor.

Piyasa yapıcı bankalar olsa gerek.

Meydan boşken sürüyü sağıyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İyi bir yeni yıl diliyorum.

Umarım bu yıldan daha adil, güzel bir yıl olur.

Bunu sağlayacak olan sizlersiniz yaw.

Evet bizzat sizssiniz.

Çok önemsiz olduğunuzu düşünüyorsunuz, ama değilsiniz.

Her seçiminizle hem kendi sülaleniz, hemde herkesin sülalesinin geleceğini belirliyorsunuz. Çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini belirliyorsunuz allahın dingilleri. Oyarım lang sizi. (tabi boyunuz 140 cm ve kilonuz 39 kg ise ve döğüş sanatları eğitimi almamışsanız ayrıca elinizde silah yoksa.)

Aynaya bakın ve düşünün. Doğru şeyimi yapıyorum.? Yoksa CIA güdümlü siyonist TV nin, internet sitelerinin bana öğrettiği şeyimi yapıyorum.?

Her neyse, bi işe yaramadığını biliyorum ama yinede doğru yolu göstermeye çalışıyorum, binlerce yıllık sülalemin görevi bu. Peygamberler soyundan geliyoum. Aslında görev verilmedi de... Doğru cümleyi ve düşünceyi bulamadım, niye insanları doğru sandığım yola çekmeye çalışıyorum.? Halbuki benim soyumdan gelmeyenler başka insanların kanını emerek kendilerini mutlu ediyorlar. Başarı sağladıkların sanıyorlar.

Sizi mutlu eden kısa vadeli çıkarlar beni deli ediyor.

Şu an yılbaşı gecesi, her zamanki gibi hafif bulutlu haldeyim, yazdıklarım doğru olmayabilir, dikkate almayın yaw.

Beyinsiz şartlandırılmış olanlar, yılbaşı gecesi dedim diye beni suçlayabilirler. Sanki başka bir ülkeyi savunuyormuşum, başka bir dini savunuyormuşum gibi. Lang allahın öküzü önce IQ ve EQ seviyeni ölçtür sonra beni suçla. Asıl insanları ayıran sensin, bu ülkeye bıçak saplayan sensin.

İnsanları dinlerine mezheplerine göre değil, ailelerine, şehirlerine, ülkelerine faydalımı değilmi diye ayırman gerekir.

Evet, bu güzel yazı ve dileklerden sonra, yeni yıl süper geçmezse bende bişey bilmiyorum. Alyel ablacım 2 dönüm arazin hazır gibi. Aluş lakaplı 2 çocuklu bi gariban var, onun elinden alıp onu karanlığa itip sana vericem. Haydi hayırlı olsun.

Hırsız ve ahlaksız siyasilere oy vermeye devam. Bana 1 oy daha gelirse herkes cehenneme gidecek ona göre.

10 oyla devam ki o 10 oyun 8 tanesinin gönülsüz olduunu tahmin ediyorum.

Oranımız neydi.? %80.

Hepinizi yeni yılda öpüyor ve kucaklıyorum desem yalan olur. Nooluyor yawi daaalın.

.
    Son düzenleme : alicemal; 31-12-2021 saat: 21:21.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Teknoloji haberi veren ermeni bir sitede Aynştayn ile ilgili bir haber vardı. Biliyorsunuz ermeni ahalisi önce Ruslar tarafından 1900 lü yıllarda, sonrada batılılar tarafından 1900 lü yıllardan sonra Türkiye halkına karşı, rumlar ile beraber kullanıldı. (Türkiye lafına takılmayın, öz orda değil.)

Aynştayn bilmiyorsanız söyleyeyim ibrani-yahudi kökenli biri.

Bilmediklerinizi yazayım sonra birleştirmeye çalışacağım ama kafa bulutlu. Ne kadar birleştirebilirsem.Normalde geçen yıl başından beridir kafa bulutlu değildi. Artık yılda bir.

Şu an internet çağındayız, her türlü bilgiyi okuyabiliyorsunuz ama Aynştayn döneminde yani 100 yıl önce internet yoktu. Komşu şehir hakkında bile bilgiyi 30 sene sonra öğreniyordunuz.

Bu yıllarda, 10bin km ötede Çinde, adamın biri yellense haberiniz oluyor.

Aradaki çağ farkını kafadan çıkarmayın. Şu an yanlış bir bilgi verilse, dünyada 500 yerde bu, "yalan" diye bilgi veriliyor. BENİM GİBİ ADAMLAR VERİYOR. Okuması olan %20 anlıyor.

Aynştayn döneminde, dünyaya ne veriyorsanız, alternatif bilgi olmadığında doğru olarak kabul ediliyordu.

Aynştayn hakkında düşüncemi yazayım. Bildiğin ibrani soyundan gelen bir bir sömürgeci hırsız.

Size dahi bilim adamı olarak dünyaya hakim %85 ibrani-yahudi medya tarafından kakalanmaya çalışılıyor. edison, newton, froyd, rubini vb. gibi.

İster benim gibilere inanın, ister onlara.

Aynştayn nerede çalışıyordu.? Asıl bilmeniz gereken konu bu. Bunu bilirseniz ve kafanız az buçuk basıyorsa başka bir şey bilmenize gerek yok. Mala puanınızı verirsiniz.

Adam patent odasında çalışıyordu. Fizikle ilgili patent başvurularını değerlendiriyordu 100 yıl önce. Kimsenin kimseyi duymadığı bir yüzyılda.

100 yıl öncede para siyonistte, avrupa ülkelerini yönetenler onlar(şimdide öyle). Kim patent başvurusunda bulunursa, o patenti ibrani-yahudiler sahiplenir, hiç bir şey iddia edemezsin çünki ülkeyide yönetenler onlar.

Ülkemizi düşünün. Suçsuz generellar hapse atıldı. fetö devlete sahipti ve generallerin suçlu olup olmadığı önemli değildi.

100 yıl önce Avrupa nın sahibide ibrani-yahudilerdi. Hali ile siz bir buluş yaptınız, patent bürosuna başvurdunuz, o patent bürosunu yöneten devlet ibranilerin elinde ve senin buluşun çok para ediyorsa anında sahipleniyorlardı. Para onlarda(amerikayı 1450 yıllarda ktledip altınlarını avrupaya taşımışlar dünyanın en zengin insanları ve avrupalı devletleri yönetiyolar.) güç onlarda, hiç bir hakkını alamazsın. Aynen şu anki fetö yüzünden hapiste suçsuz yere ölen generaller gibi.

Aynştayn böyle bir dönemde patent bürosundaydı ve tüm fizik konusundaki başvuruları değerlendiriyordu.

Senin ve birkaç fizik teorisyeninin patent başvurularını aldı ve kendine mal etti. Hiç bir şey yapamazsın. Aynen radyoyu icad eden gerçek mucid yerine ibrani-yahudi birinin radyo patentini alıp zengin olması gibi. Yada tesla yerine edison un zengin olması gibi. edison ibrani-yahudi, tesla değil. edisonn sıfır buluşu var, teslanın tonla. Umarım bu konuda kimse bişey bilmiyordur çünki tesla patentleri hakkında DC hariç bir şey hatırlamıyorum. (Westinghause denen ibrani-yahudi bu patenti rica ile tesla dan alıyor, tesla züğürt yanlız başına ölürken westinghause o dönem köşeyi dönüyor. Tesla dan sonrada westinghause ailesinin başka buluşu olmadığı için, zamanla küçülüyorlar.)

Aynştayn patent bürosunda çalışırkenki bir sürü tezi dünya çapında ünlü oluyor. Ünlü olduktan sonra patent bürosu ile bağı koptuktan sonraki hiç bir tezinin doğruluğu ispatlanamıyor. Dahi olarak adlandırıldığı tezlerininde çok daha önceden tez olarak sunanlar var.

Yani Aynştayn bildiğin bir tipik ibrani-yahudi hırsız. para ve güç onlarda olduğu için deha olarak pazarlanıyor. Eğer ibrani-yahudi olmasaydı, bizim generaller gibi hapiste olur, bazı Aynştayn lar ölürdü.

.
    @NeAcaipDunya

Yeni yılın tüm forum takipçilerine sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi dileklerimle...
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akp nin bir kaç vaadini hatırlayalım.

- 2013'te kuyruklu yıldız taramalarına başlanacaktı.
    - 2014'te kuyruklu yıldız bulunacaktı.
    - 2014'te yerli bir roketle milli araştırma uydusu Mars'a gönderilecekti.
    - 2015'te Türk bir astronotun uzaya gönderilmesi sağlanacaktı.
    - 2020'de yerli ve milli uzay gemisi tasarımı ve imalatına yönelik çalışmalara start verilecekti.

Bunlar olmadı yenilerini yediriyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Cumhurbaşkanımız tayyip'in, para bolken yedirdiği hurmaları hatırlayalım.

---

yılmaz özdil'in yazısından. tayyip erdoğanın diğer ülkelere yardım ettiğini iddia ettiği para miktarı.
    Suriyeye verdikleri para hariç: Toplam 16milyar 235 milyon dolar. Ve diğer hesabı belli olmayan binlerce yardım.

---

Hobaraa diye memlekete doldurdukları beş milyon Suriyeli'ye şimdilik kaç para harcadılar? 52 milyar dolar harcadıklarını iddia ediyorlar.

Filistin'e yaptıkları yardım iki milyar doları geçti.

Sudan'a 750 milyon dolar bağışladılar.

Somali'ye 750 milyon dolar verdiler.

Afganistan'a 650 milyon dolar ödediler.

Libya'ya gönüllerinden yarım milyar dolar koptu.

Şeriatçı Mursi'nin cumhurbaşkanı olması şerefine Mısır'daki müslüman kardeşler'e tiko para ne gönderdiler?

İki milyar dolarcık gönderdiler.

Afrika'ya verdikleri para yedi milyar doları aştı. Komor'a stadyum yaptılar. Tanzanya'ya Burkina Faso'ya su kuyuları açtılar. Zimbabwe'ye pazar yeri inşa ettiler. Gana'ya Togo'ya Uganda'ya kırtasiye malzemesi gönderdiler. Moritanya'ya ahır kurdular. Mozambik'e inek dağıttılar. Gambiya'ya dökümhane kurdular. Kongo'ya okul yaptılar. Eritre'ye Lesoto'ya üniforma hediye ettiler. Kamerun'a deterjan verdiler. Cibuti'ye ambulans verdiler. Somali'ye Mali'ye Tunus'a Mısır'a çöp kamyonları verdiler, çöp kamyonlarını teslim töreninde konuşan şehircilik bakanımız "bu çöp kamyonları kardeşliğimizi pekiştirecek" dedi. Sierra Leone'ye vidanjör verdiler.

Arakan'a 50 milyon dolar gönderdiler.

Yemen'e 50 milyon dolar gönderdiler.

Lübnan'a 50 milyon dolar gönderdiler.

Bizzat asrın liderimiz anlattı.

"Barzani kendi memurunun maaşını ödeyemiyordu, bana geldi, iki milyar dolar verdim" dedi.

Pakistan'da köylülere keçi dağıttılar.

Yemen'e un verdiler.

Okyanusya ülkesi Palau'ya VIP minibüs hediye ettiler.

Karayip Denizi'ndeki Antigua'ya bilgisayar hibe ettiler.

Büyük Okyanus'ta sadece dokuz mercan adacığından oluşan ve nüfusu sadece 12 bin kişi olan Tuvalu'ya "size ne verelim?" diye sordular, "bizim çocuklar futbol seviyor, nizami futbol topumuz yok" cevabı gelince, futbol topu ve pompa gönderdiler.

(Bu kadar da olmaz diyenler, lütfen internete girsin, tek tek bu haberleri okusun.)

Teee ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan Kızılderililere 200 bin dolar hibe ettiler iyi mi. Washington'a direkt uçuş başlatan Türk Hava Yolları'nın ilk seferinde Apaçi, Novajo, Cheyenne ve Mohikan kabilelerinden 17 şefi, İstanbul'a getirdiler, yedirip içirip, gezdirdiler.

98 ülkede 100 bin kişiye ramazan kolisi verdiler.

Kenya'da Bangladeş'te Çad'ta Nijer'de Somali'de Sudan'da Yemen'de 300 bin kişiye iftar verdiler.

Son sekiz yılda 175 ülkeye para dağıttılar.

Elaleme para saçma konusunda dünyanın en zengin ülkelerine tur bindirdiler, dünyadaki bütün yardımların üçte birini tek başına Türkiye'ye yaptırdılar.

ABD'den iki milyar dolar fazla yardım yaptılar, İngiltere'den altı milyar dolar fazla yardım yaptılar, Japonya'dan yedi milyar dolar fazla yardım yaptılar.

Böylece, Küresel Yardım Raporu'na göre "dünyanın en cömert hükümeti" ilan edildiler!

170 milyon dolar harcadılar, Rusya'ya cami yaptılar, kubbesini altın varaklarla kapladılar.

100 milyon dolar harcadılar, ABD'ye cami yaptılar.

30 milyon dolar harcadılar, İngiltere'ye, Avrupa'nın ilk çevre dostu camisini yaptılar.

35 milyon dolar harcadılar, Kırgızistan'a 50 bin metrekare, Orta Asya'nın en büyük camisini yaptılar.

Karada yer kalmamış gibi, denizi doldurdular, Cibuti'ye cami yaptılar.

Haiti'ye cami yaptılar.

Filipinler'e cami yaptılar.

Somali'ye Mali'ye cami yaptılar.

Teee elalemin ülkelerine toplam yarım milyar dolarlık cami diktiler.

Tayland'ta Etiyopya'da türbe yaptılar.

Şu anda Sudan'da Sevakin adası'nı komple inşa ediyorlar, mühendisler, mimarlar, haritacılar, şehir planlamacıları gönderdiler, 100 milyon dolar döküyorlar.

(Bu arada. Kendileri bi lokma bi hırka yaşıyorlar.

"İtibardan tasarruf olmaz" dediler, Buckhingham Sarayı'nın dört misli büyüklüğünde 1.150 küsur odalı saray yaptılar.

Beş tane makam uçağı aldılar, en son alınan uçaktan Trump'ta bile yok.

Vahdettin Köşkü'nü, Dolmabahçe Sarayı'nı, Beylerbeyi Sarayı'nı, Huber Köşkü'nü, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nü, Beykoz Kasrı'nı, Savarona'yı Abdülaziz'in altın varaklı padişah koltuğunu kullanıyorlar, Marmaris'e ve Ahlat'a saray yaptırıyorlar.

Chia tohumu eşliğinde ejder meyveli smoothie içip, starex meyvesi eşliğinde aloevera'yla zencefilli somon suşi yiyorlar.)

Asrın liderimiz geçen seneki Kurban Bayramı'nda bağışını diyanet'e yaptı, asrın liderimizin bağışladığı kurban Afrika'da Togo'da kesildi.

Daha önceki kurban bayramlarında Kızılay'a bağış yapmıştı, kurbanları Moritanya, Çad, Etiyopya'da kesilmişti.

Kuzey Irak'a 30 bin maske hibe ettiler.

İran'a bin test kiti, 4 bin tulum, 20 bin önlük, 2 bin gözlük, 4 bin N95 maske, 78 bin maske hibe ettiler.

Bizzat sağlık bakanımız gururla anlattı, ABD'ye 500 bin test kiti verdiler.

"Biz bize yeteriz" dedikleri, işte bu.

E haliyle "size" yetebilmeleri mümkün değil tabii.

Kefen parasını yedikleri milleti, ceset torbasıyla gömüp, üste para istemeleri sürpriz değil yani!
    @NeAcaipDunya

Sayfa 695/846 İlkİlk ... 195595645685693694695696697705745795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •