Sayfa 697/1001 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,569 - 5,576 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by CAGATAY Yazıyı Oku
    Ya tam bilmiyorum ama bence bu getiri cuma ctesi ve pazarın getirileri,
    Sadece iş günlerinde satılabiliyor yani tüketme gibi bir durum söz konusu değil.
    Şimdi fon getirileri bir gün geç yansıyor değil mi ? yani cuma günkü getiri ctesi belli oluyor
    sanki benim yazdiklarimi okumadiniz
    bugunku yazdigi degerde pazartesi satis degerin yaziyor yani 3 gunun toplam kari (22,32% mk) ama siz fon satis kismina gitsiniz ziraat bank netde goreceksiniz cuma fon fiyatina fonu sata bilirsiniz yani aldigiz fiyata
    yani siz bugun tum fonlarizi satsaniz cuma ne kadar para yatirmissiniz o kadar hesabiniza gececek ve kar etmeyeceksiniz

2. Onu en başta yazdım zaten

3.  Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Şimdi bir sorum var finans dünyasını pek bilmeyen biri olarak. Bir fonun içinde bulunan öst' lerin güvenilir olup olmadigi anlaşılabilir mi?
    Yani, o şirketin temerrüte düşüp dusmeyeceginı birkaç hafta ( veya 1 ay) öncesinden farkedebilir miyiz?? ( okt'yi izliyorum bir süredir ama çok da emin değilim)
    Risk var öst'lerde. Benim bildiğim kadarıyla ( yanlışsa düzeltin) ödenmeyen veya ödenemeyen östler fon getirisine negatif olarka yansıyor. Ama kalkıp da fonun %20 düşmesi falan çok zor.

4.  Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Şimdi bir sorum var finans dünyasını pek bilmeyen biri olarak. Bir fonun içinde bulunan öst' lerin güvenilir olup olmadigi anlaşılabilir mi?
    Yani, o şirketin temerrüte düşüp dusmeyeceginı birkaç hafta ( veya 1 ay) öncesinden farkedebilir miyiz?? ( okt'yi izliyorum bir süredir ama çok da emin değilim)
    Sn.verytired
    Fonlar aylık olarak dağılım raporu yayınlarlar içerdiği ÖST'lerde dağılım raporunda ISIN kodlarıyla birlikte gözükür. Alım yapmadan dağılım raporunu inceleyin ve içerdiği ÖST kodlarını google yazarak hangi şirkete ait olduğunu bulun. İçinize sinmiyorsa ve kaygılandırıyorsa fonun içeriği yatırım yapmamakta fayda var. Bir ÖST'nin temerrüde düşüp düşmeyeceğini bilmek ve tahmin etmek biraz zor.

5. Tamamdir. Bunu yapacağım. Biraz önce sayenizde isbank fon uygulamasını indirdim ve tam şu an rapora bakıyordum. Yapacağım iş okt'nin de temmuz raporunu alip öst koduyla şirketlere bakmak.. gerçi ondan da çok bir şey anlamayacağım sanirim. Ama "tahmin etmek biraz zor" demeniz beni rahatlattı açıkçası.yani sizler bile kestiremeyince benim hiç kestirememem normal diyorum kendimce.

Ama tabi ki bir bakacağım, en azından bilgim olur. Tekrar teşekkürler.

@Çağatay teşekkürler. Yani evet haklısınız, bu fonun grafiginde git geller bayağı var ama çok da kötü duruma düşmemiş gibi geliyor, bakalım.

Herkese selam,

Bu işlerden çok anlamayan birisi olarak ve bu sayfayı kısa bir süredir takip ediyorum. Yapıkredi ile çalışıyorum, paranın tamamıyla şemsiye fon almıştım ama ara ara parça parça fon satıp kendime göre uygun gördüğüm yerlerden gram altın alıyorum. Yazılanları biraz okudum, daha önce yatırım uzmanına bunu sormuştum ve alamazsınız demişti ama burada yazılanlardan görüyorumki alabilirim sanırım, konu şuydu; Para yapıkredi de ve ben bazen bir dönem başka bir bankanın fonunu almak istiyorum, sanırım banka değiştirmeden alabiliyorum, öyle anladım. Bir de bu işlere birkaç ay önce başlamış birisi olarak yazdığınız kısaltmalardan anlamıyorum ve ne yapılır, nasıl yapılır para nasıl döndürülür yatırım yapılır (farklı varyasyonlar anlamında) pek iyi bilmiyorum. Bana bu işleri biraz anlatabilecek, boş zamanı olan yada olduğunda bana ayırabilecek birileri çıkarsa çok sevinirim. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by mustafa1977 Yazıyı Oku
    Herkese selam,

Bu işlerden çok anlamayan birisi olarak ve bu sayfayı kısa bir süredir takip ediyorum. Yapıkredi ile çalışıyorum, paranın tamamıyla şemsiye fon almıştım ama ara ara parça parça fon satıp kendime göre uygun gördüğüm yerlerden gram altın alıyorum. Yazılanları biraz okudum, daha önce yatırım uzmanına bunu sormuştum ve alamazsınız demişti ama burada yazılanlardan görüyorumki alabilirim sanırım, konu şuydu; Para yapıkredi de ve ben bazen bir dönem başka bir bankanın fonunu almak istiyorum, sanırım banka değiştirmeden alabiliyorum, öyle anladım. Bir de bu işlere birkaç ay önce başlamış birisi olarak yazdığınız kısaltmalardan anlamıyorum ve ne yapılır, nasıl yapılır para nasıl döndürülür yatırım yapılır (farklı varyasyonlar anlamında) pek iyi bilmiyorum. Bana bu işleri biraz anlatabilecek, boş zamanı olan yada olduğunda bana ayırabilecek birileri çıkarsa çok sevinirim. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Aşağıdaki başlıkta fonlarla ilgili genel bilgiler bulabilirsiniz. Yeni yeni fon yatırımı yapıyorsanız faydalı olacaktır.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35650

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Aşağıdaki başlıkta fonlarla ilgili genel bilgiler bulabilirsiniz. Yeni yeni fon yatırımı yapıyorsanız faydalı olacaktır.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35650
    Teşekkür ederim inceleyeceğim.

Sayfa 697/1001 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •