Sayfa 697/872 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon
Arama sonucu : 6973 madde; 5,569 - 5,576 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. şimdi sıra banvit konuşmaya geldi..

2016 yılı ciro......1 934.........2017 yılı ciro....2 518 ......2018 yılı ciro......2 932

yüzdelik artış miktarı................%30........................ ...%16

evet arkadaşlar cironun son iki yıldır artış oranını görüyoruz....eğer 2019 yılında da geçen yılki %16 lık artış oranı yakalanırsa ciro tam olarak 2019 yılında 2 932 milyondan 3 401 milyona çıkar...

cironun çok olması bir şirket için önemlidir...şirketin piyasada hakimiyeti ele geçirmesinde önemli rol oynar..bu cironun %1 i kadar kar yapabilmek 34 milyon kar yapabilmek anlamına gelecek...%5 kar etmek ise tam 170 milyon kar yapabilmek anlamına gelir..

o yüzden de hammadde ( buğday ,mısır,soya fasulyesi ) fiyatlarında gerçekeşen %5 -10 luk düşüşler dahi banvitte önemli kar miktarlarının oluşmasını sağlayabilir..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. ssregitos arkadaşımız sektörün içinde olan birisidir son üç ay içinde banvitte mal almanın zor olduğunu ,stok devir hızının çok arttığını söylemişti..son aylarda artan piliç eti fiyatları da ( 8,75 ten 9,00 tl ye ve son günlerde de 9,00 tl den 10,00 tl ye ) bu çeyrek karın iyi gelebileceğini bize düşündürtüyor...

8,75 ten fiyatların 9,00 tl ye çıkması sadece %3 lük bir çıkışı ifade ediyor...çeyreksel bazda 800 milyon ciroya etkisi 24 milyon tl dir..

9,00 tl den 10,00 tl ye çıkması ise %11 lik bir oranı işaret eder...bu oran da 800 milyonluk bir ciroda 88 milyon tl ye işaret eder..

8,75 ten 10,00 tl ye çıkış ise toplamda %14,3 lük bir oranı işaret eder...800 milyonluk bir cirodaki miktarı ise 114 milyon tl dir..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. 2017 yılında banvit tam olarak net %10 kar marjı ile çalışmış idi...2 518 milyonluk cirodan tam olarak 254 milyon net kar elde etmişti...eğer ?? 2019 yılında da olası 3 401 milyonluk cirodan aynı net kar marjını yakalayabilirse ??? net kar tam olarak 340 milyon tl olur...çok ilginç rakamlar oluşuyor kafalarda...tabi herşeyin netleşmesi için 2019 yılı ilk çeyrek ciro ve net kar miktarlarını görmek lazım...şu anda bizim yaptığımız sadece beyin cimnastiğidir..

4. Kar artışı falan hikaye. Buna bir iyi haber lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by HobimBorsa Yazıyı Oku
    Kar artışı falan hikaye. Buna bir iyi haber lazım.

Haber her şirket için lazım ama öyle güzel haber bu ekonomik krizde pek nasip olmuyor...aslında en iyi haber bilançolardır...banvit bilanço ile zirveleri olan 29 ları gördü ve yine bilançoları ile 10,00 lere indi...bilanço borsadaki bir çok hisse için en önemli haberdir..

tabi spek hisseleri başka...onlarda speğin canı ne zaman istersedir...

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Haber her şirket için lazım ama öyle güzel haber bu ekonomik krizde pek nasip olmuyor...aslında en iyi haber bilançolardır...banvit bilanço ile zirveleri olan 29 ları gördü ve yine bilançoları ile 10,00 lere indi...bilanço borsadaki bir çok hisse için en önemli haberdir..

tabi spek hisseleri başka...onlarda speğin canı ne zaman istersedir...
    28'e bilanço ile değil, yabancıya satışın ivmesiyle geldi. Zaten anlamsız şekilde yükselen hisse bilanço bahanesiyle düştü. Tekrar 28'e bilanço ile gelmesi 2 yıl sürer bence. Sermaye arttırımı, hisse geri alımı vs. gibi bir haberle bu daha hızlı olur.

7.  Alıntı Originally Posted by HobimBorsa Yazıyı Oku
    28'e bilanço ile değil, yabancıya satışın ivmesiyle geldi. Zaten anlamsız şekilde yükselen hisse bilanço bahanesiyle düştü. Tekrar 28'e bilanço ile gelmesi 2 yıl sürer bence. Sermaye arttırımı, hisse geri alımı vs. gibi bir haberle bu daha hızlı olur.

Yabancıya satış tl bazında 12,5 fiyatı üzerinden idi...zaten satış fiyatı belli olduktan sonra 10 tl civarlarından uzun süre kaldı...ardından gelen güzel bilançolar ile 29 tl lere çıktı...o süreci çok iyi hatırlıyorum dostum...gözümün önünde bu kadar çıktı...

sonraki yılda bilanço daha da güzelleşeceğini herkes sanıyordu..ama öyle olmadı...hammadde fiyatları yükseldi ,elektirik ,işçilik maliyetleri arttı....v.b o yüzden de 2018 yılı çok da beklendiği geçmedi...

zaten sektörü tanıyan bazı arkadaşlar tavuk sektörü bir yıl iyi geçiyor ,bir yıl da kötü geçiyor diyordu..kötü geçen yıllarda bir çok firma zor durumda kaldığı için üretim yapamıyorlar sonraki yılda piyasa oluşan boşluğu diğer firmalar doldurarak iyi bilançolar açıklıyorlar...

iyi geçen yıllarda bu sefer de tekrardan yeni firmalar piyasaya giriyor ve o yıl bu sefer de arz bolluğu oluşarak kar marjları düşüyor..

işte 2018 yılının sıkıntılı geçmesi ile bir çok küçük orta işletmeler arz piyasasından çekilmek zorunda kaldılar...hatırlarsanız 2018 yılında bir ara bir firma 2 milyon civcive yem veremez duruma gelmiş ve o civcivler ne yazık ki ölüme terk edilmiş idi...işte 2019 yılının bu sefer de 2018 yılının tersi olarak iyi geçmesi beklenebilir...ilk bilançoda herşey az çok belli olur..

8. yurdumuzun bazı bölgeleri tavuk yetiştiriciliğini iyi öğrenmişler...karlı bir piyasa gördüklerinde hemencicik küçük veya orta ölçekte arz piyasasına katılıp üretim yapabiliyorlar..işte bu durum diğer büyük ölçekli şirketlerin kar marjını bazı yıllar çok kısıyor..fiyatlar arz çokluğu ile aşağı inince bu sefer de bu küçük ve orta ölçekli üreticiler piyasadan çekiliyorlar...çekildikleri için sonraki yılda ise tekrardan fiyatlar yükseliyor...

öyle bir kısır döngü olduğu görülüyor..işte bu yüzden de bir yıl tavukçular için iyi bir sonraki yıl da kötü geçiyor...benim düşüncelerim bunlardır...bu yıl iyi geçmesi gereken bir yıl olarak görünüyor...tabi dolar ve yem fiyatları aşırı çıkmaz ise ???

Sayfa 697/872 İlkİlk ... 197597647687695696697698699707747797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •