Originally Posted by
lionnes1
ekonomi yönetimine kim gelirse gelsin dolar, 5-6 ay için 30 lara gelecek benim düþünceme ve benim hesabýma göre. Sebebi ise yüksek enflasyon.
Zaten KKM olmasaydý , þu an 30 lara yaklaþmýþtý dolar., çünkü son 2 seneden çok yüksek enfalsyon yaþandý ve halen devam ediyor yüksek enfalsyon . Yani herþeyin fiyatý son 2 senede minimum en az 5 kat artarken , dolar 7 liradan 21 lere geldi. KKM sayesinde ve de baþka türlü araçlarla , 1 senedir baskýlanýyor dolar. Enflasyon dolardan çok daha fazla arttý son 2 senede.
Ve yüksek enflasyon minimum 2 sene daha sürecek..
30 larda yine belki 1-2 sene falan yine baskýlanacak, sonra en yüzde 50 artmasýný bekliyorum dolarýn . Çünkü enfalsyon her zaman önden gidecek , dolardan sürekli daha fazla artýþ enfalsyonda olacak...
yani 30 lira çarpý yüzde 50 = 45 lira .
3 sene içinde dolarýn 45 lira olmasýný bekliyorum .
Yýllýk yüzde 50 enflasyonun olduðu yerde kim gelirse gelsin dolarý tutamaz. Mehmet þimþek ismi sadece bist 100' yarar, dolarý tutamaz. Bist 100 de yükseliþin devam etmesini bekliyorum.
En basit örnek .. önümüzdeki 12 ay için sokak enfalsyonu yýllýk yüzde 50 olmasýný bekliyorum ( TÜÝK enfalsyonu deðil , zaten ona kimse inanmýyor ülkede) .. 24 ay toplam enfalsyonun ise bileþik olarak yüzde 100 lere yaklaþmasýný bekliyorum .
Mesela basit örnek yapayým ..
Anlýk , yani þu anda 10 lira olan bir çikolata, 12 ay sonra 15 lira olacak , 24 ay sonra ise 20 lira olmasýný bekliyorum bu çükolatýnýn . (Bu çikolatý 2 sene önce 2 liraydý ... son 2 senede 5 kat atarak , þu an 10 lira oldu.)
Yani özetle 2 sene önce , 2 lira olan bu çikolata, þu an 10 lira oldu ve önümüzdeki 2 sene içerisinde de 20 liraya çýkmasýný bekliyorum.
Benim için dolarýn gerçek deðeri 30 lira falan.. ( dolar anlýk 21 lira çünkü basýklanýyor) Çikolata örneðini dolara uygularsak , 12 ay sonra ve de 24 ay sonra dolar kaç olur?
seçimlerden önce de yazmýþtým... Cumhur ittifaký kaznýrsa, Bist 100 ün her sene enflasyon kadar yükselmesini bekliyorum diye..
yýllýk yüzde 50 devam eden bir enflasyon ortamýnda da bist 100 ara sýra düzetmeler olsa da, tl bazlý sürekli yükselmesini bekliyorum hem kýsa hem de uzun vadede.
Hissedeki Soygunculara ise sözüm .. ne olursa olsun alacaðýmý almadan çýkmayacaðým bu hisseden , isterseniz 10 sene süründürün hisseyi.
HIRSIZLAR
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Yer Ýmleri