Sayfa 698/919 ÝlkÝlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 5,577 - 5,584 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Baskýlanan dolar 21,15

yazýyla yazayým bi de

21 lira 15 kuruþ..

Enag enfaslyonu açýkladý aylýk yüzde 7 , yýllýk ise yüzde 109 .

https://twitter.com/ENAGRUP/status/1665600095549571077

o yavsak kurumsalýn maliyeti 150 tl küsür oldu , yýlýn baþýndan beri yaþanan enflasyonla.. ( bedelsiz öncesi fiyatla)

daha fazla yazmayacaðým çünkü küfür ederim.

Hissedeki Soyguncular... .. ne olursa olsun alacaðýmý almadan çýkmayacaðým bu hisseden , isterseniz 10 sene süründürün hisseyi.

HIRSIZLAR

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.
    Son düzenleme : lionnes1; 05-06-2023 saat: 09:37.

2. 1. Doðal gaz fiyatýnýn Mayýs ayýnda deðiþmediði varsayýmý:

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mayýs ayýnda %7.35 arttý.

E-TÜFE’nin son 12 aylýk artýþý %109.01 olarak gerçekleþti.

Ocak-Mayýs dönemi enflasyon oraný ise %38.96 oldu.

https://twitter.com/ENAGRUP/status/1665600095549571077

Tüik yýllýk yüzde 39 , Enag ise Ocak-Mayýs içn yüzde 39 enfalsyon açýkladý ..

https://onedio.com/haber/enflasyon-a...oruldu-1152696

Yav Tüike hala inanan kaldý mý ülkede ?

Sokaktan en cahi adama sorun sadece yýlýn baþýndan bu yana her þeye yüzde 50 zam geldi söyler.

Hissedeki Soyguncular... .. ne olursa olsun alacaðýmý almadan çýkmayacaðým bu hisseden , isterseniz 10 sene süründürün hisseyi.

HIRSIZLAR

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.

3.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    ekonomi yönetimine kim gelirse gelsin dolar, 5-6 ay için 30 lara gelecek benim düþünceme ve benim hesabýma göre. Sebebi ise yüksek enflasyon.

Zaten KKM olmasaydý , þu an 30 lara yaklaþmýþtý dolar., çünkü son 2 seneden çok yüksek enfalsyon yaþandý ve halen devam ediyor yüksek enfalsyon . Yani herþeyin fiyatý son 2 senede minimum en az 5 kat artarken , dolar 7 liradan 21 lere geldi. KKM sayesinde ve de baþka türlü araçlarla , 1 senedir baskýlanýyor dolar. Enflasyon dolardan çok daha fazla arttý son 2 senede.

Ve yüksek enflasyon minimum 2 sene daha sürecek..

30 larda yine belki 1-2 sene falan yine baskýlanacak, sonra en yüzde 50 artmasýný bekliyorum dolarýn . Çünkü enfalsyon her zaman önden gidecek , dolardan sürekli daha fazla artýþ enfalsyonda olacak...

yani 30 lira çarpý yüzde 50 = 45 lira .

3 sene içinde dolarýn 45 lira olmasýný bekliyorum .

Yýllýk yüzde 50 enflasyonun olduðu yerde kim gelirse gelsin dolarý tutamaz. Mehmet þimþek ismi sadece bist 100' yarar, dolarý tutamaz. Bist 100 de yükseliþin devam etmesini bekliyorum.

En basit örnek .. önümüzdeki 12 ay için sokak enfalsyonu yýllýk yüzde 50 olmasýný bekliyorum ( TÜÝK enfalsyonu deðil , zaten ona kimse inanmýyor ülkede) .. 24 ay toplam enfalsyonun ise bileþik olarak yüzde 100 lere yaklaþmasýný bekliyorum .

Mesela basit örnek yapayým ..

Anlýk , yani þu anda 10 lira olan bir çikolata, 12 ay sonra 15 lira olacak , 24 ay sonra ise 20 lira olmasýný bekliyorum bu çükolatýnýn . (Bu çikolatý 2 sene önce 2 liraydý ... son 2 senede 5 kat atarak , þu an 10 lira oldu.)

Yani özetle 2 sene önce , 2 lira olan bu çikolata, þu an 10 lira oldu ve önümüzdeki 2 sene içerisinde de 20 liraya çýkmasýný bekliyorum.

Benim için dolarýn gerçek deðeri 30 lira falan.. ( dolar anlýk 21 lira çünkü basýklanýyor) Çikolata örneðini dolara uygularsak , 12 ay sonra ve de 24 ay sonra dolar kaç olur?

seçimlerden önce de yazmýþtým... Cumhur ittifaký kaznýrsa, Bist 100 ün her sene enflasyon kadar yükselmesini bekliyorum diye..

yýllýk yüzde 50 devam eden bir enflasyon ortamýnda da bist 100 ara sýra düzetmeler olsa da, tl bazlý sürekli yükselmesini bekliyorum hem kýsa hem de uzun vadede.

Hissedeki Soygunculara ise sözüm .. ne olursa olsun alacaðýmý almadan çýkmayacaðým bu hisseden , isterseniz 10 sene süründürün hisseyi.

HIRSIZLAR

anlýk dolar 21,22 lira

yazýyla yazayým bi de

21 lira 22 kuruþ..

Yýlýn baþýndan bu yana yaþanan enflasyon ENAGA göre( sokak enfalsyonunu en iyi hesaplayan kruum bana göre) yüzde 40 larda.

dolarýn bu denli yüksek enfalsyonda buralarda kalmasý bile mücize .. 5-6 ay içinde 30 lara yaklaþmasýný bekliyorum.

Mehmet þimþek ismi ise borsa istanbul için pozitif .. bunu cuma günü yazmýþtým zaten. Özetle bist 100 un her sene, tl bazlý olarak enfalsyon kadar yükselmesini bekliyorum hem kýsa vadede hem de uzun yýllar boyunca( arada günlük olarak ufak tefek düzetlmeler son derece doðal)

Bu hissedeki HIRSIZLAR ise milleti yýllardýr soyup soðana çevirdiler...

Yazýk.

350 milyart tlik Sasa , 120 FK lýk Hekts ( Bu hekts yýllardýr 100 lü F/K larla fiyatlanýyor, öyle 1-2 aylýk dönemsel deðil, yýllardýr 100 lü FK larda) ýn önüne gidip manav açýn demiþtim , o manavda satacaðýnýz mevye sebze lere, her ay zam yapmayý unutmayýn ha zira yýllýk enfalsyon yüzde 100 lerde, aylýk yüzde 7 lerde, bari seyyar satýcý manavýnýzdaki ürünlere zam yapýn da bari burda bi iþi becerin , batmayýn.

https://www.hizliresim.com/cpqbj0k

Hissedeki Soygunculara ise sözüm .. ne olursa olsun alacaðýmý almadan çýkmayacaðým bu hisseden , isterseniz 10 sene süründürün hisseyi.

HIRSIZLAR

Son düzenleme : lionnes1; 05-06-2023 saat: 13:32.

4. Baskýlanan haliyle anlýk dolar 21,25

yazýyla yazyaým bi de

21 lira 25 kuruþ..

Türk lirasý pul olmaktan da çýktý , pul seviyesini geçti, kül oldu kül.

En büyük para birimi olan 200 tl lik banknotun deðeri 10 dolar bile etmiyor.. Dolar 5-6 içinde 30 lira olursa , 200 tllik banknot deðeri 6 dolara inecek..

Yakýn bi zamanda 1000 tlik ve 2000 tlik banknotlarýn çýkmasýný bekliyorum.

HIRSIZLAR

Son düzenleme : lionnes1; 05-06-2023 saat: 16:38.

5. 200 milyar tl lik piyasa deðerine sahip olan THYO hissesi anlýk yüzde 8 .. Son 2 senede 12 kat ralli yaptý.. ve yükselmeye devam ediyor THYO hissesi.

Thyo yollarý hissesinin sanýrým 2 rakibi var bizim borsada birisi Sasa diðeri Hekts..

HIRSIZLAR

6. Halka arz izahnamesi incelediðim ve sabýrsýzlýkla beklediðim 2 tane Sasa Hekts potansiyelli þirket var..

Biri Tarkým Bitki Koruma ( 2 kurumsal ortaðý var, Tarým Kredi Kooperatifleri ve Gübre Fabrikalarý )

https://www.tarkimbk.com.tr/

Diðeri ise Ferbis Tarým Ticaret.. ( hekts ýn bir iþtiraki bu þirket )

https://ferbis.com.tr/

Bu 2 þirkettin finansallarýný iyice inceledim ve Sasa ve Hekts potansiyel gördüm . Öyle de kolay kolay Sasa hekts potansiyeli demem her hisseye ben, ona göre Spek Bey. Sen de gir bu þirketlerin halka arzýna , buralarda sürünme artýk.

Ha halka arz olmalarýný bekleyemiyorsanýz da illa þu an borsada iþlem gören potansiyelli , ucuz bis100 þirketleri istiyorsanýz 2 hisse var büyük potansiyelli ve ucuz olan bana göre.

Biri SÝSE diðeri SAHOL.

HIRSIZLAR, paraya doymak nedir bilmiyorsunuz , yýllardýr HIRSIZLIK yaptýnýz.. ama

Size asýl çok daha büyük paralarý kazanabileceðiniz 2 hisse söyledim biri Ferbis Tarým Ticaret diðeri Tarkým Bitki Koruma.

Halka arz olunca bu 2 hisse , gidin orda uzun vade bekleyin devasa paralar kazanacaksýnýz ...

bu hissenin yakasýný býrakýn artýk HIRSIZLAR.

Son düzenleme : lionnes1; 05-06-2023 saat: 17:22.

7. Dolar her gün gýdým gýdým yükselmeye devam ediyor..

Baskýlanan haliyle anlýk dolar 21,48 tl

yazýyla yazayým bi de

21 lira 48 kuruþ..

Yýllýk enfalsyon enaga göre yüzde 100 lerde, aylýk ise yüzde 7 lerde..

Dolar burdan yani 21,48 kuruþtan sadece yüzde 30 yükselse, zaten 28 lira oluyor yani 30 liraya yaklaþýyor.

Yoksa siz HISIZLAR , Sasa Hekts fabrikasýnýn önünde siz hala manav açmadýnýz mý ? açtýysanýz da, manavda sebze meyvelerinze zam yapmayý unutmayýn haaa , zira ENAGA göreyýllýk enfalsyon yüzde 100 lerde, aylýk ise yüzde 7 lerde.. https://www.hizliresim.com/cpqbj0k

HIRSIZLAR

Son düzenleme : lionnes1; 06-06-2023 saat: 10:49.

8. Bakan Bilgin: Asgari ücret 500 dolar bazýnda olacak

https://www.dunya.com/ekonomi/bakan-...-haberi-693298

Yani asgrai ücret Temmuzda, 1 ay sonra, þu anki kurdan asgari ücret 500 dolar çarpý 21,5 = 10750 tl.

Dolar 25 lira olursa temmuzda 500 dolar *25tl = 12500 tl.

2 sene önce 2021 yýlýnda asgari ücret 2800 liraydý.

Sayfa 698/919 ÝlkÝlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •