Orada kaptan gemidekilerle beraber ölmüştür muhtemelen... Ama finansal piyasalarda kaptanlar panik yapmayın derken ilk kurtarma botuyla kaçıyorlar.
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orada kaptan gemidekilerle beraber ölmüştür muhtemelen... Ama finansal piyasalarda kaptanlar panik yapmayın derken ilk kurtarma botuyla kaçıyorlar.
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...
Sn. doctrine; forumdan bir süre ayrı kalınca nick'inizden emin olamadım ama bu yorumla tanıdım sizi.. Tekrar saygılar![]()
Hakkınız var, Asel'den şimdiki rakamlara göre çok ucuza ayrıldım. Daha sonra Otkar'da 6 ayda %50 gibi bir kazanç elde edip çok iyi bir zamanlamayla ayrıldım. Ben nakitte beklerken de endeks 70000'e, Otkar'da 70'e gelmişti. Ben de (çok detaya girip sıkmak istemiyorum) hayatımda çok uzun yıllara mal olmadan birşeyleri değiştirebilme ümidiyle, güzel bir temettü portföyü oluşturmadan önce, biraz daha radikal ve agresif hareketlerle portföyümü büyütmek istedim ve ''kırmızı hap mı - mavi hap mı'' diyerek 70000 endekste 40 TL maliyetle Aslan aldımŞaka bir yana, bu hareketleri tahmin ediyordum, yatay kalabileceğini, sürenin 3-4 yıla uzayabileceğini.. vs. Bakalım, önemli olan neticesi nasıl olacak...
Gene tabii tek hisse sayılır portföyde, 3. çeyrekten itibaren farklı hisselerle yeni ilaveler yapmayı planlıyorum artık bu yıl.
Çok uzattım lafı, kusura bakmayınEski tanıdık görüp, uzun süre ayrı kalınca çenem düştü.
![]()
baloncukları şişiren bir durum daha; aracı kurumlar sürekli hedef fiyatları arttırmakta...
hisse senedi, tahvil, emlak piyasalarında, kripto para birimlerinde eşzamanlı baloncuklar sayesinde herkes mutlu..herkes masadan kendi payını alıyor..hangi hisseyi alsan gidiyor..
özellikle us borsalarını takip ediyoruz..Us hapşırsa dünya borsaları grip olur. ABD borsa çok ciddi bir düzeltme veya kaza yaparsa, dünya çapında emeklilik fonlarını etkileyecek ve buda bizim gibi GOP yatağa düşürecek ayrıca MSCI endexinin yüzde 50 sini us hisse senetlerinden oluşuyor........
US borsaları tıpkı asel grafiğinde olduğu gibi parabolik bir harekete dönüşebilir ve bu sağlıklı bir durum değildir..
son zamanlarda Dow Jones'daki hareketin 1924'ten 1929'a taşınmasının son yıllarda gördüğümüz hareketle karşılaştırılabilir olduğunu düşünüyorum. Devam eden bir mini parabolik hareket var ve büyük boyutta gördüğünüz her seferinde en azından çok keskin bir düzeltme görme eğilimindeymiş gibi davranıyor.
baloncukların zirvesinde olup olmadığımı bilmiyorum, ama baloncuk döngüsüne girdiğimizi biliyorum..
baloncuklar insanların tahmin ettiklerinden çok daha uzun sürebilir ve bazen insanlar baloncukları erken arayabilir ve balonlar şişmeye devam ediyor , patlamıyor, bu uzun sürebilir, çünkü güçlü bir momentum var ve bu sıcak fon girişlerine bağlanıyor.
Greenspan, 1996'da Dow Jones'un 6000 olduğu zamanlarda bir baloncuk olduğunu söylemişti. Ancak baloncuk dört yıl sonrasına kadar patlamadı. Bu baloncuğun gerçekten iki ila üç ila dört yıl daha süreceğini kimse bilemez..
her neyse biz masadan kendi payımızı almaya devam edelim..
Bir zamanlar bir reklam vardı... bir çocuk on yüz bin milyon baloncuk içtiğini söylüyordu.
Söylediklerinize katılmakla birlikte ben 2018 yılında ülke içerisinde çok ciddi finansal kriz yaşanacağını düşünmüyorum. Evet, ülke içerisinde piyasalar durgun, sıkıntılar var. Ama başkanlık seçimi öncesi , piyasaları ciddi krize sokmamak için direnen hükümet var. Gerek teşviklerle , gerekse khk'larla piyasayı rahatlatmaya çalışacaklar. 2019 başkanlık seçimlerinden sonra 2020-2021'i daha tehlikeli görüyorum ben. Bu yüzden bu sene herkes kazansın yaklaşımında olacaklardır.
Yurtdışını ayrı tuttum. O konuda yorum yapamam.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hayırlı olsun sn.doctrine, konunun takipçisiyiz. Şubat ve Mayısta sarsıntıları bekliyorum, beni biliyorsun biz hep gemide olucaz ama bakalım bu sarsıntılara nasıl dayanacağız, baya büyük bir stres testi olacak benim açımdan![]()
Yer İmleri