Sayfa 7/25 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
Arama sonucu : 195 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Tahvil-Bono İhracları

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ikisinden biri mi? 😃😃😃😃
    İkisinden biri üstadım

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    İkisinden biri üstadım
    Aynen size de o yakisir...
    O kadar para verilirmi diyenlere deli oluyorum
    Farki bilmedikleri icin oyle diyorlar...
    Seneye belek dusunuyorum. Ege cacik.

Otel kaliteli de olsa konsepti akdeniz gibi sunamiyorlar...

3.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Aynen size de o yakisir...
    O kadar para verilirmi diyenlere deli oluyorum
    Farki bilmedikleri icin oyle diyorlar...
    Seneye belek dusunuyorum. Ege cacik.

Otel kaliteli de olsa konsepti akdeniz gibi sunamiyorlar...
    Gloria tercih edilebilir belekte

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Gloria tercih edilebilir belekte
    Onun hakkinda kotu yorum cok
    Kaya
    Ela quality
    Sueno
    Voyage
    Bu dordunden sasmamak lazim...

5. Avrobon işine girmek istiyorum ben. Ama aşırı cahilim ya o konuda. Bir de vergilendirilmesi falan karışık mıymış neymiş, gözüm korkuyor. Şöyle FED'i, MB'si faizleri indirmeden bağlayaydık 5-10 yıl.

6. nzor dışında bono veya tahvil almadım ama bu ara güvenilir bir yerin tahvilini almayı düşünüyorum, koç iyiymiş aslında nitelikli yatırımcı olabiliyorum da tam olarak anlamadım değişken kuponlu nasıl oluyor, ara ödeme, bileşik faiz falan.
    Bir de bunları satan aracı kurumlar arasında hangisi iyidir, en az ne kadarlık alınır hiç bilgim yok. Galiba forumda da hiç tahvil alan satan yok. Osmanlı Yatırım iyi diyorlardı hesap açtıracaktım ihmal ettim, pazartesi başvurayım da biraz bilgi alayım bari.

7. Maliye hani bunun vergisi diye mi soruyor 1 milyon üzeri parası olanlara. Zaten yatırımın stopaj vergisi ödeniyor. 1 milyonu olmayıp da bu belgeyi imzalasak ne olur? Bankacı sorun olmadığını söylemişti.

8. SERMAYE PİYASASI ARAÇLARININ SATIŞI TEBLİĞİ (II-5.2)

Nitelikli yatırımcılara yapılacak satışlara ilişkin özel hükümler

MADDE 9- (1) Nitelikli yatırımcılara yapılacak satışlar, yalnızca bu yatırımcılara yönelik bir çağrıda bulunulması ve/veya nitelikli yatırımcıların önceden belirlenmesi suretiyle gerçekleştirilebilir. Sermaye piyasası araçlarının nitelikli yatırımcılara satışında, yatırımcı sayısı yönünden bir kısıtlama uygulanmaz.

(2) Bir yatırımcının nitelikli yatırımcı olduğuna ilişkin bilginin, ilgiliden alınan beyan üzerine MKK üyesi yatırım kuruluşları tarafından MKS'de kayıt altına alınması zorunludur. MKK üyesi yatırım kuruluşlarından birisi tarafından yapılacak kayıt, bir yatırımcının nitelikli yatırımcı olarak kabul edilmesi için yeterlidir. Nitelikli yatırımcıların sahip oldukları tüm tekil hesaplar nitelikli olarak kabul edilir. Ancak müşterek hesapların nitelikli olarak kabul edilebilmesi için hesap sahibi tüm kişilerin nitelikli yatırımcı özelliğini taşıması gerekir. Kurumsal yatırımcıların MKK nezdinde kaydı tutulan nitelikli yatırımcılar arasına dahil edilmesi, kurumsal yatırımcılardan beyan alınmasına gerek bulunmaksızın MKK üyesi yatırım kuruluşları tarafından res’en yerine getirilir. Bir yatırımcının MKK nezdinde kaydı tutulan nitelikli yatırımcılar arasında bulunup bulunmadığının kontrol edilebilmesini teminen, MKK üyesi yatırım kuruluşlarının erişimine olanak sağlayacak şekilde MKK tarafından gerekli sistem kurulur.

(3) Nitelikli yatırımcı özelliğinin kaybedilmesi durumunda, bu durumun ilgili yatırımcı tarafından bir MKK üyesi yatırım kuruluşuna bildirilmesi zorunludur. Bildirim üzerine, söz konusu yatırımcının MKK nezdindeki statüsünün değiştirilmesine ilişkin yükümlülük MKK üyesi yatırım kuruluşuna aittir.

(4) Talebe dayalı olarak profesyonel kabul edilenler de dahil olmak üzere, Kurulun yatırım kuruluşlarına ilişkin düzenlemelerinde tanımlanan profesyonel müşteri statüsünden çıkılması durumunda, yatırımcının nitelikli yatırımcı özelliğinin de kaybedildiği kabul edilir.

Sayfa 7/25 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •