Sayfa 7/135 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 1073 madde; 49 - 56 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

1. 17 düştüğündede söylemiştim iyi dayanıyor diye
    firma bilgi saklamayı etaptan halka kapalı şirketleride dahil etti
    bu olumsuz algılanacak
    sıkıntı var saklıyorlar algısı
    maalesef bu durum iskontoyu fazlasıyla arttırır
    sunumlarda bile etap geçmiyor yada enerji gyo vs
    yok hükmünde
    gyo satışlarına rağmen borç enerji sanayide 200 küsür milyon artmış ve gyo pilide bitti malesef buraya sermaye artışı gerekecek hem enerji hemde gyo için 2021 mecbur yapavaklar
    pandemi aşının bulunması otomotiv açısından olumsuz olacak her ne kadar bu yıl deli kar açıklayacaksada seneye oto üretimi normalleşeceğinden karıda normalleşecek
    diğer sektörlerde olumlu olur özellikle harika kar üreten birada

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    harbiden baydi artik
    bilanco ile ilgili yorum ve paylasim yapmayacagim
    iyi ki vakit harcamamisim,
    hersey kabak gibi ortada zaten
    emegime yazik

piyasa vermeye basladi zaten mesaji.
    mesaji veren cok da
    mesaji alan yok maalesef
    niyet yok daha dogrusu

yatirim tavsiyesi degildir

3. 2 haber ile tüm durum değişir pervani ielektrik ortağa devredildi x para alındı adel satıldı ısızu satışı için ortakla görüşülüyor enseyi çokta karartmamak gerekir biliyorsunuz şekerpınarda ısızu üstünde honda üstünde adel çelik motor bulunmakta zamanında bedavaya almışlardı
    honda arsasına reysaş gyo 440 milyon teklif etmiş bu ilk teklif tahminim en az 600 civarı eder
    ısızu şekerpınardan başka bir bölgeye taşınıp izmir bursa vs olabilir arsanın satılması gerekir
    adel çelik motor vs arsalar inanılmaz değerli bunları nakte çevirmeleri gerekir
    şirketler satıladan ag zor
    ama 2 haber ile 30-40 olursa şaşırmam yüksek potansiyel sebebi ile ilgimi çekiyor şu durumuna para yatırmam
    borsada en potansiyelli 2-3 hisseden biri ag
    bir yıl içinde %400 yapsa bile şaşırmam okadar çok silahı varki
    sırf pervani satışı kozyatapı plaza satışı adel ısızu satışları üstüne 300 milyon etap sermaye arttırımlarını,biraya yapılan yatırımları durdursa migrosa yolverse 70-80 bana makul gelir
    ama yönetim inatçı honda türkiyeyei bedavaya hondaya verdiler ama akıllanmamışlar ,migrosu küçük bırakıp nakit akışını dengelemeye çalışacaklar görünüm bu
    yukardaki boş beleşler satılsın
    otomotiv yılda 200 milyon kar migros 1 milyar kar efes(ccola 1 milyar kar) şirket senede 2-3 milyar kara ulaşır ve favök inanılmaz yüksek olur düşük borcu olan varlıklar ve borcu azalmış holding ile ag uçar ve nad burada devreye girer nad iskontosu kalmaz
    mehmet emin karamehmet den ders almaları gerekir
    şirketle aşk olmaz değeri gelirse ihtiyaç varsa herşey satılır
    koç tüpraş için demir döküm döktaş ve migrosu sattı
    ag şirket feşitizm var bunu kırarlarsa firma düzelir
    yatırımcısıda stokolm sendromlu böyle şirkete böyle yatırımcı tam oturmuş doğrusu
    yatırımcı ilişkilerini arayın toplantı talep edin sorularınızı direk yüzlerine söyleyin
    genel kurullara katılıp soru sorun
    hatta tek kişiye vekalet verip yüksek hisse ile gitsin daha yararlı olur
    şirkete denetçi tayini isteyin
    her genel kurul maddesine şerh düşün
    beğenmiyorsanız yönetimi ibra etmeyin
    bunlar başka türlü iflah olmaz
    ben 3-5 soru sordum korkudan halka kapı şirketlerin bilgilerini paylaşmayı bıraktılar,
    beceriksizliklerini yüzlerine vurunca moralleri bozuluyor
    piyasa nakit akışı satın alıyor maalesef yani 2021 tog ödemesi (dolar arttı yatırım maliyeti yükseldi ödeyeceği sermaye 500 milyonda kalırsa büyük başarı)
    şirket sermaye arttım ihtiyaçları ve solo borç yüksekliği satın alınıyor
    efes kötü finansalları biranın 0 kar yapması vs işler pek iyi gitmiyor
    efes toparlaması gerekir (mecbur yine geçmiş yıl karlarından temettü dağıtacak ki ag finanse etsin)
    toparlayamazsa bu yüksek faizlerle ag dahada sıkıntıya düşecek
    Son düzenleme : tarik1234; 10-11-2020 saat: 14:32.

4. Daha önceden dediğim gibi Emeklilik Fonları yılbaşından bu yana 7 milyon lot almış. Bu alış olmasaydı durum acıklı olurdu sanırım. Uzun dönem girdikleri kesin gibi (en azından fon yöneticileri uzun dönem giriş kararı almıştır)

Eğer satmak isterlerse duman oluruz!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Daha önceden dediğim gibi Emeklilik Fonları yılbaşından bu yana 7 milyon lot almış. Bu alış olmasaydı durum acıklı olurdu sanırım. Uzun dönem girdikleri kesin gibi (en azından fon yöneticileri uzun dönem giriş kararı almıştır)

Eğer satmak isterlerse duman oluruz!
    Maalesef Emeklilik Fonlarinin alislari bana pek guven vermiyor.
    Satisi karsilamislar
    tamam da...gercek muhattap kim?
    Neye gore aldilar, neye gore satacaklar?
    Satarlarsa kim karsilayacak?
    Olayin prfesyonellik boyutuna hic girmek istemiyorum
    yatirim tavsiyesi degildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Maalesef Emeklilik Fonlarinin alislari bana pek guven vermiyor.
    Satisi karsilamislar
    tamam da...gercek muhattap kim?
    Neye gore aldilar, neye gore satacaklar?
    Satarlarsa kim karsilayacak?
    Olayin prfesyonellik boyutuna hic girmek istemiyorum
    yatirim tavsiyesi degildir.
    Benim tahminim fon yönneticileri "ucuz" diye portföylerine eklediler. Fon sahipleri, yani sıradan vatandaş fonları büyütürse, hisse ağırlıklı fonlara geçerse alımlar azar azar da olsa devam eder.

Bir kriz ortamında ise (ki mevcut kriz ortamından daha fazla ne olacak merak ediyorum) fon sahipleri, yani sıradan vatandaş hisse ağırlıklı fonlardan çıkıp dolar/altın/tahvil gibi fonlara geçerse işte o zaman satışları kimse karşılamaz. 2 yıl önce benzer durumu yabancı fon satarken yaşadık.

AGHOL ucuz mu, evet ucuz. Ama dağ başında arsa olarak düşün. Kira geliri yok, sahibine faydası yok, orada bir arsa var uzakta! Değerli mi, değerli, alıcı var mı yok!

Holdingin küçülerek daha sağlam bir finansal yapıya kavuşması ve düzenli temettü öder duruma gelmesi elzem.

Anadolu Etap'ı halka arz etseler, arzdan gelen kaynakla Anadolu Etap'ın borçluluğunu düşürseler ve böylelikle Etap'ı gelecek yıllarda temettü ödeyen bir şirket haline getirseler Anadolu Efes'in de eli kolaylaşır. Bilançoda "zarar" olarak yer almayan hatta temettü veren Etap, yine yüksek temettü veren Coca Cola İçecek ile Anadolu Efes işine odaklanır ve holdinge daha fazla temettü öder.

Bu yukarıdaki AEFES ile ilgili.

Migros'da da uzun yıllardır beklenen düzelme yaşanıyor.

Hepsinin üstüne stratejik önemi olmayan küçük iştiraklerden kurtulsalar dert tasa kalmaz. Ama yapmıyorlar!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    haklisin ama en cok Ama yapmıyorlar! derken haklisin

8. Dün ve bugün tavan giden THY'nin yıllara göre Net Yabancı Para Pozisyonu (Hedge Dahil):

2017: -19 Milyar TL
    2018: -34 Milyar TL
    2019: -45 Milyar TL
    2020 3Ç: -80 Milyar TL

Bunların çok önemli bir kısmı uçakların borcu. Yani karşılığında ciddi bir varlık var. Ama günümüz şartlarında:
    1- Uçakları satsalar kim almak isteyecek? Kaçtan almak isteyecek?
    2- Uçakların çoğu halen yerde atıl durumda bekliyor. Çok ciddi operasyonel zarar yazılıyor.
    3- Operasyonel zarar yazarken finansman maliyeti de üstüne biniyor.
    4- Mevcut uçakların koronavirüs öncesi doluluk oranına ulaşması kaç yıl sonra gerçekleşecek? Bu süreçte döviz bazlı bu borçluluk ne durumlara varacak?

Benim düşünceme göre THY teknik iflasını gerçekleştirmiştir. Bunu gidip THY forumunda yazmıyorum tarzım olmadığından. Buraya ise kıyaslama yapmak için yazdım.

THY bu haldeyken Anadolu Grubu şirketleri 2018 krizinden bugüne ne yaptı?
    1- Net borç ödedi
    2- Özellikle Migros özelinde gayrimenkul satışı yapıldı riskler azaltıldı.
    3- Döviz riski son bilançolarla beraber önemsenmeyecek düzeye çekildi.
    4- Özellikle bira, meşrubat ve perakende sektörlerinde ciro, kar, favök gibi rasyolarda ciddi iyileşmeler yaşandı.

AGHOL 2018 başında 30 liraydı. THY 16.50

İkisi de 2018 başı ile kıyaslarsak %50 düşmüş!

Sayfa 7/135 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •