Sayfa 7/582 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 49 - 56 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by gxxxx Yazıyı Oku
    Sezgin Bey siz daha önce yüksek fırın kapatilamaz,kapatılırsa açılması bir süreç tarzında birşey söylemiştiniz.Mesela şu an mittal bazı fırınları kapatıyor bunları tekrar açmak istediginde ne kadarlık bir süre ve nasıl bir süreç ilerliyor.
    Yüksek fırın kömür ve cevherle çalışıyor, Arcelor kapattı yerler elektrikle çalışan yerler.

Muhtemelen mayıs 2023 dönemine kadar avrupa kademeli olarak her yeri kapatır, tabi talebide azaltır. Ama sonra soğuk işleme tesislerini açar, yani daha az elektik tüketen yerler açılır. Fakat elektikle eriten yerleri açmayabilirler. Yani metali eritmek için elektik kullanılması o malın 1100 dolara satılmasını gerektirir. Elektik ilave bir enflasyonda getirecek. Bu acıdan rusyayı izlemek gerekir. Tekrar ülkemize mal çıkarması yapacaklar mı. Bizim kayıp 3 ayın ana nedeni rusya ve kredi sistemimiz.

2. Şunu anlamıyorum. Bizim gösterge faizimiz neden %13. Bu sivil halk bilmiyor, ne anlama geldiğini bilmiyor. Sivil halkımızın elind e telefon var, acıp bakıyor ve faiz %30-40. Bu %13 ile bankalar para alıyor bize +40 ile satıyor. Hatta satmıyor bile. Dolar alırsan satmam diyor. Bu sayede bankalar 12-13 yıldır görmedikleri borsa hareketini gördü.

Bankalar bu parayı afirkada madeneleri olduğu için kazanmıyor. Devletten 13 ile alıp 40 ile sattığı için kazanıyor. Ve acı olan biz bu farkı devlet olarak ödüyoruz.

Buna sebep olanların diğer dünyada ayrı ama bu dünyada da yatacak yerleri yok.

3. Kardemir tavan oldu, darısı yassılara. hayırlı olsun devamı olsun, bereketi olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Kardemir tavan oldu, darısı yassılara. hayırlı olsun devamı olsun, bereketi olsun.
    ilk defa tavan göreceğim...

5.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Şunu anlamıyorum. Bizim gösterge faizimiz neden %13. Bu sivil halk bilmiyor, ne anlama geldiğini bilmiyor. Sivil halkımızın elind e telefon var, acıp bakıyor ve faiz %30-40. Bu %13 ile bankalar para alıyor bize +40 ile satıyor. Hatta satmıyor bile. Dolar alırsan satmam diyor. Bu sayede bankalar 12-13 yıldır görmedikleri borsa hareketini gördü.

Bankalar bu parayı afirkada madeneleri olduğu için kazanmıyor. Devletten 13 ile alıp 40 ile sattığı için kazanıyor. Ve acı olan biz bu farkı devlet olarak ödüyoruz.

Buna sebep olanların diğer dünyada ayrı ama bu dünyada da yatacak yerleri yok.
    sivil halk ne yapsın, iki laf söylese terörist! Yasal olarak ben istiyorum ama bana da %13 den kredi vermiyor... Verse alacağım

6.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    sivil halk ne yapsın, iki laf söylese terörist! Yasal olarak ben istiyorum ama bana da %13 den kredi vermiyor... Verse alacağım
    sivil halk tüm bunları hak ediyor, bedeli zaten onlar ödeyecek. iş işten geçtikten sonra söylenmek fayda etmeyecek. şuan bu faiz düzenine tüm halk tepki göstermeli.

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    sivil halk tüm bunları hak ediyor, bedeli zaten onlar ödeyecek. iş işten geçtikten sonra söylenmek fayda etmeyecek. şuan bu faiz düzenine tüm halk tepki göstermeli.
    kimse gösteremez zaten göstersin isteniyor da seçim öncesi... neyse,

şu rusya yine mala boğmaz bizi ruzgar madem arkamızdan esecek... dediğiniz gibi rusya sorunu biraz daha farklı olur umarım bu sefer...

8. Şu an tarihi bir ana tanıklık ediyor olabiliriz Ereğli tavan mı olacak?

Sayfa 7/582 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •