Çocukken sütlü muhallebi yaptım, nişasta filan. Sonra kaselere koydum dolaba kaldırdım. Eve misafirler geldi muhallebi var diye sevindiler. Annem de onlardan sakınıyormuş gibi olmasın diye kontrol etmeden verdi, fakat şeker atmayı unutmuşum. Güzel bir hatıra oldu.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Hanımın kırmızı çizgileri var. Bir döküm Tava ızgara da evde bir şey yapmayacağım, iki bana has ekmek kadayıfı, üç eve kedi getirmek. (Aslında izin veriyordu kediye. En son sokakta bulduğum kedi hasta ve küçük olduğu için her yere sıçtı)
Akıllı insanlar için planlar, prosedürler, algoritmalar, reçeteler vs çok önemlidir, her seferinde yeniden düşünmek yerine örneği olan şeyleri belirlenmiş şekilde yaparlar, muhtemelen de süprizlerden hoşlanmazlar çünkü o durumda ne yapılacağı belli değildir.
İçinden geldiği gibi yaşayanlar için bunlar can sıkıcı olur, ancak değişik durumlara daha kolay adapte olurlar bence. Düşüncesizce hareket ederken bazen kahraman olursun bazen de istenmeyen adam ilan edilebilirsin.
Her iksinin de kendine göre avantajı dezavantajı olabiliyor. Genelde insanlar bu iki ucun arasında oluyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri