Sayfa 70/505 İlkİlk ... 2060686970717280120170 ... SonSon
Arama sonucu : 4039 madde; 553 - 560 arası.

Konu: KFEIN Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    kabaca hesaplamalarımız budur dostlar...tabi her şirketin kendine özgü beklentileri vardır...biz bu beklentileri gözardı ederek kabaca hesaplamalar yaptık....şu fk konusunu biraz daha netleştirmek istedik...benim gördüğüm kadarıyla piyasadaki benzer şirketlerden daha ucuzdur...agresif büyüyen bir şirket olarak beklentileri de daha yüksektir...

benden bu akşamlık bu kadarlık yeterdir dostlar...normalde bu kadar yazmaya niyetim hiç yoktu ama arkadaşlar konuyu açınca bende kendimi tutamadım....ben hepimize başarılar diliyorum..
    Değerli dostum farkını ortaya koydun yine...

2. logoyu unuttuk dostlar...onun ile ilgili de bir kaç şey söylemek istiyorum...

2017.......toplam......4.çeyrek........3.çeyrek... ...2.çeyrek.......1.çeyrek
    ciro.........256 mil.....82,6 mil.....56,6 mil....63,3 mi........53,6 mil
    net kar.....51 mil.....12,7 mi.......15 mil.......13,1 mil..........10,4 mil

2018.............................................. .............2.çeyrek.............1.çeyrek
    ciro.....140 mil............................................... 72,7 mil.............67,3 mil
    net kar..35 mil............................................... 17,1 mil............17,8 mil

2017 yılında en iyi ciroyu son çeyrekte yaptığı görülüyor...şu ana kadar incelediğimiz yazılım şirketlerin neredeyse hepsi en iyi ciroyu son çeyrekte yaptığını görüyoruz...logonun 2018 yılı cirosu 2017 e göre özelikle ilk çeyrekte %25 lik bir artış olmuşken ikinci çeyrekte sadece %14 olması olumsuz algılanmıştır...büyüme hızı azaldığından hissenin fiyatı da aşağı inmiştir..ayrıca 2018 birinci ve ikinci çeyrekler arasında ciro olarak %8 lik fark olmasına rağmen ikinci çeyrekte kar marjı düşmüştür ve kar ilk çeyreğin de altında kalmıştır...bunun nedenlerinden birisi de döviz açığının olumsuz etkisi olmuştur...kar marjının ikinci çeyrekte düşmesi hissenin de hızlıca 36 lardan 31 lere düşmesine neden olmuştur...

biraz önce de söylediğimiz gibi hisselerde şimdiki fiyatlardan çok gelecekteki kar beklentileri fiyatlanmaktadır...işte bu kar marjının düşmesi hissenin de fiyatını aşağı çekmiştir...

logo son bir yıldır çoğu sefer 55-60 tl fiyatında değer görmüştür...

şimdi bakalım o vakit kaç fk değerinden fiyatlanmıştır ???

2017 yılı karı 50,8 milyon olmuştur...ödenmiş sermayesi 25 milyondur *55 tl piyasa fiyatı =1,375 milyar tl den talep görmüştür./50,8 milyon tl karı =27 fk değerinden alınıp satıldığı görülüyor...2017 yılı boyunca genel itibari ile o değerden fiyatlanmıştır...

2018 son iki çeyrekteki karı ise 34,9 milyondur ..2017 yılında karının %55 ini ikinci yarıyılda yapmıştır...buna göre aynı istatistik değerler söz konusu olursa 2018 yılı ikinci yarısında da 77,5 milyon tl lik bir kar söz konusu olabilir...yanlız bu şirket ikinci çeyreklere 45 milyon tl değerinde döviz açığı ile girmiştir...döviz malumunuz çok aşırı arttı..buda karı önemli miktarlarda törpüleyebilir...zaten bu yüzdendir ki son günlerde ciddi oranlarda düştü...dolar şu anki 6 tl ye göre (dönem başında 4,60 tl idi ) %30 luk bir yükseliş var...buda 45 milyonluk döviz açığında 13,5 milyonluk bir törpüleme yapar...

kabaca yıl sonuna kadar doların karda 17,5 milyonluk bir törpüleme yaparsa net kar 60 milyon kalabilir...

bu durumda 30 tl piyasa fiyatı *25 milyon ödenmiş sermaye =750 milyon piyasa fiyatı / 60 milyon olası yıllık karı =12,5 fk değerinden işlem görmektedir.......demek ki halihazırda piyasa gelecekteki daralan kar marjına bakarak hisseyi tahminen 12,5 fk değerinden değerlemeyi uygun görmüştür..

yanlız son çeyrekte daralan kar marjı hissenin geleceği konusunda da kötümser görüşlere neden olduğu için halihazırda 12,5 civarı bir fk değerinden fiyatlanmasına neden oluyor....şirketlerin gelecekteki olası kar beklentileri o hissenin fk değerinin en alt veya en üst limitinden değerlenmesine neden olabiliyor...

eğer sizin gittikçe artan karınız ve net kar marjınız varsa ?? piyasa da mümkün olduğunda en üst limitlerden sizi değerleyecektir...yok eğer gittikçe azalan karınız varsa vede ileride ne kadar kar yapabileceğiniz muamma ise o vakit de en alt limitten sizi değerleyecektir..

kafein ilk çeyrekte 1 milyon ikinci çeyrekte ise 4,2 milyon net kar üretmiştir...yani gittikçe artan bir kar var...bu durumda da piyasa mümkün olan en üst limitlerden değerleme isteğine girebilir...

ikinci bir konuda da yazılım şirketlerinde şu ana kadar incelediğimiz tüm şirketlerde en iyi bilançonun son çeyrek bilançosunda ortaya çıktığına şahit olduk...bunlara dayanarak acaba kafeinde de son çeyrek karı süpriz güzel bir kar gelebilir mi ?? diye düşünmeden edemiyoruz..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. yazılım şirketlerinin borsada en çok hoşuma giden yanı biliyor musunuz nedir dostlar ?? borsa karını agresif artıran yazılım şirketlerini en üst fk limitlerinden değerlemesi ve ederine çok hızlı bir şekilde çıkarmasıdır...bu bağlamda krontun 1,00 larden başlayan sürüveninin 20 leri görmesi ve yine logonun 4 lerden başlayan sürüveninin iki yıl içinde 50-60 ları görmesi hala gözlerimizin önündedir..

sanayi şirketleri ise ne yazık ki ederine kolay kolay gitmiyorlar...şu anda fk 5 lerde gebererek inadına çıkmayan bir sürü hisse var...günümüz yazılım ve teknoloji çağıdır...sanırım yazılımın bu kadar rağbet görmesinin bir nedeni de bu olmalı...amerika borsalarında en değerli şirketlerin google,fasbook,tweter,yahoo,gibi şirketlerin olması tesadüf değildir...bunlar dünyaya yayılan çok büyük şirketlerdir...

yeter ki adam akıllı yazılımlar üretin...bu yazılımları satın ve geliştirip kar elde edin...o vakit piyasa size olmadığı kadar cömert davranmasını bilir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Dostum yukselen trendin tepesinden herzaman veremezsin önemli olan nereye gittiği değil istikrar güven ve nerde kaldigidir anlatmak istediğim bu..logo yıl başında 38 f/k 'larda işlem yapıyordu beklentiler sebebiyle😁şimdi 21 f/k yazık değilmi yatırımcıya!!
    Bence çok iyimsersin banvittede oyleydin😁biraz sorgulamak herzaman iyidir.YTD

Thumbs up

Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    piton tipli yılan,destur
    samimi bulmadım yazını.
    Kıskançlık kokuyor
    meraba. Des durmayacağım. Ben kıskanç piton tipli yılanım!!!!bu gece rüyana girip seni sokacağim..öldün sen uşağum..aklın varsa bu gece uyuma.şaka değil.yeminle söylüyom.valla billa.....
    yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.şahsi değerlendirmelerimdir.

6. Banvit en Son yaptığı güzel karların ne yazık ki devamını getiremedi...buna rağmen benim ile birlikte alıp satan zarar etmedi. ..hatta çok güzel kar fırsatları da yakaladi...Son zamanlarda ise doların çıkışı ve yem fiyatlarındaki yukselisler in karı olumsuz etkileyeceğini söylemiştik. .aylar önce 2018 ikinci çeyrek karı ancak 50 milyon gelir demiştik. ..gelen kar 44 milyon civarı oldu....

7.  Alıntı Originally Posted by gercekhisseci Yazıyı Oku
    Dostum hesaplamalar 6 ayliga goredir gerçek olanda budur.mis mış larla hayal kuramayız.simdilik gerçeğimiz 23 f/k
    Biliyormuş gibi yazıp insanları yanıltma.
    F/k hesaplanırken son dört çeyrek karı baz alınır.
    Sn.keko doğru söylüyor.

8. Bu gün kafein ve sektöründeki hisseleri fk ya göre karsilastirdik. .siz yinede kendiniz düşünün. ..tartin. .ve Riskini ze göre kararinizi verin ...karar da bu kararın sonuçları da sizindir. ..biz kimseye bir tavsiyede bulunamayız .

Sayfa 70/505 İlkİlk ... 2060686970717280120170 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •