Artan

47,80 9.99 12:05
16,73 9.99 12:05
8,87 9.91 12:05
57,65 9.91 12:03
8,88 9.9 12:05
Artan Hisseler

Azalan

72,90 -10 12:05
261,00 -10 12:05
247,50 -10 09:55
32,62 -9.99 12:05
8,38 -9.99 12:05
Azalan Hisseler

İşlem

5.956.593.317,50 12:05
3.631.153.034,85 12:05
3.451.238.539,90 12:05
3.419.689.007,48 12:05
2.733.430.762,50 12:05
Tüm Hisseler
Sayfa 70/1006 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 553 - 560 arası.

Konu: Viop - XXII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Sağolun,
    Yine de halka açık piyasa değerlerini hesaplayınca APPLE çok daha yüksek ağırlıkta olmalı.

Bir yerde DJI endeksine bakmayın hatalıdır deniyordu. S&P endeksi BIST100 e benzer hesaplanıyormuş.

Zamanında herifin teki 30 hissenin fiyatlarını alt alta toplayıp endeks yapmış ve hesap makinası olmadan hızlıca hesaplayıyormuş seans içinde. O da bir yöntem.

Bir başka yöntem her hisseden 100 dolarlık alıp portföyü takip etmek olabilir.

Sadece halka açık kısmı dikkat alan yöntem ise ideal.

Öte yandan bana göre en mantıklı yöntem komple piyasa değeri.

valla hocam endex puanlama sisteminde nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum ama bu veriler sürekli güncelleniyor bu puanlar sabit değil anlıyacağınız piyasa yapıcıları kendilerine göre mi bu puanı belirliyor, neden apple puan oranı fazla değil o konuda fazla bilğim yok . ama bir ara yabancı bir arkadaş bana şöyle demişti ; endex üzerinde manipülasyonu en az'a indirecek şekilde ama aynı zamanda endex'e ağırlık olarak ta çok etki etmeyecek şekilde ayarlanıyor. örneğin buğün kenti bist30 endex'ine dahil etsek pala shortçuları herğün inim inim inletir , ama özellikle amerika gibi açığa satış ve marjların yüksek olduğu ülkelerde hiç bir hisseyede endexi tek başına belirli bir limit üzerinde düşürecek veya yükseltecek derece güç vermiyorlar. örneğin tesla tek başına geçen sefer nasdağı dibe çekerken diğer hisseler nasdağın dahada kötü düşmesini engelledi . ağırlık ortalama nasıl hesaplanıyor bilmiyorum açıkçası ama bildğim birşey varsa hiç bir hisseye tek başına endexi götürüp getirecek gücüde vermiyorlar . bizim pala hariç tabi bizim pala birşeyin önde gidenide ağzımı açmıyım şimdi ban yerim .

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Her hisseden 100 er liralık alıp oluşturulan bir endeks yapılıp yayınlanabilir ve her dönem başında düzeltma yapılabilir. Farklı endeksler arasında arbitraj da dinamizm katan bir iş, ama ABD için geçerli bizde daha gerçekçi değerler işlemiyor.
    hocam o zaman manipülasyon'ada açık olur çok rahat . şöyleki garanda oluşan alış ve satış çok fazla bunlar birbrini dengeliyor bir şekilde ama kent gibi kutpo finansbank gibi sahibinin elinde çok hisse olup piyasada az işlem gören kağıtları piyasada çekip tavana emir verdiler mi o endex'i ağlatırlar yukrı doğru

3. İnsanlar ve küçük portföy yönetim şirketlerinin herif karşısında çok şansı yok.

Belirli bir büyüklüğe gelince para parayı çekiyor.

Bunların en yumuşağı vatandaş satınca alıyor, vatandaş alınca satıyor. Herif istese de istemese de kazanıyor. Çünkü her türden insan var ve bir şekilde müşteri buluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Bu borsa işleri modern zamanın iblis icadı.
    Dert olarak güzel ve oyalayan bir dert.

>>>>>
    https://www.youtube.com/watch?v=QW89iqHxNps
    Aysun Gültekin - Havada Durna Sesi Gelir

Havada turna sesi gelir kanadı kırma
    Ağzı dolu yem getirir şeker ile hurma
    Git güzel karşımda bir tanem ağlayıp durma
    Aç kapıyı nazlı yarim ben geliyorum

Burma da burma duman tüter dağın belinde
    Okunmadık fermanım var düşman elinde
    Bunu da yazan yanlış yazmış serhoş halinde
    Gönder a beyim ben yazayım zülfüm telinle

Hisarlı Ahmet
    Kütahya

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    İnsanlar ve küçük portföy yönetim şirketlerinin herif karşısında çok şansı yok.

Belirli bir büyüklüğe gelince para parayı çekiyor.

Bunların en yumuşağı vatandaş satınca alıyor, vatandaş alınca satıyor. Herif istese de istemese de kazanıyor. Çünkü her türden insan var ve bir şekilde müşteri buluyor.
    kazanmanın tek sırrı var bu piyasalarda tamamiyle portföy büyüklüğü , sabır ve az biraz bilği . büyük fonlar herifler filan 2 kademe gördümü satışa başlarlar aşağıda tekrar alış sürekli bir maliyet düşürme var. yukardan sat aşağdan al bunu bizim küçük yatırımcı yapamaz .

1.ana sebebi 10 bin lira ile girdiği yerde 1 ayda 1 milyon kazanma hedefi yüzünden

2.sürekli sağdan soldan hisse dilenmesi hüstad dediklerini dikkate almaları ; bu şuna benziyor iddaa bayine gidip iddaacıya bu maç ne olur diye sormak o adam sonucu kesin olarak bilse zaten orada oturupta %2 gibi düşük bir komisyon karşılığı iş yapmaz .

3.sabır adam tüm parasıyla giriyor tek kademeye ondan sonra düşünce bekleki maliyetine gelsin. alttan zararına satış yapıyor , kardeş belirli kademelerde giriş yap kademeni düşür maliyet düşürdüğün zaman gövde keseceğine serçe parmağını kesmiş gibi zarar olur ayrıca maliyetini düşürmüş olursun .

6. FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

7. Dünyada yazılı olmayan bir takım kurallar olabilir, normalde sistemin çoktan çökmesi gerekirdi.

Ariston'un sayfası olmalı..!

POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 70/1006 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •