valla hocam endex puanlama sisteminde nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum ama bu veriler sürekli güncelleniyor bu puanlar sabit değil anlıyacağınız piyasa yapıcıları kendilerine göre mi bu puanı belirliyor, neden apple puan oranı fazla değil o konuda fazla bilğim yok . ama bir ara yabancı bir arkadaş bana şöyle demişti ; endex üzerinde manipülasyonu en az'a indirecek şekilde ama aynı zamanda endex'e ağırlık olarak ta çok etki etmeyecek şekilde ayarlanıyor. örneğin buğün kenti bist30 endex'ine dahil etsek pala shortçuları herğün inim inim inletir , ama özellikle amerika gibi açığa satış ve marjların yüksek olduğu ülkelerde hiç bir hisseyede endexi tek başına belirli bir limit üzerinde düşürecek veya yükseltecek derece güç vermiyorlar. örneğin tesla tek başına geçen sefer nasdağı dibe çekerken diğer hisseler nasdağın dahada kötü düşmesini engelledi . ağırlık ortalama nasıl hesaplanıyor bilmiyorum açıkçası ama bildğim birşey varsa hiç bir hisseye tek başına endexi götürüp getirecek gücüde vermiyorlar . bizim pala hariç tabi bizim pala birşeyin önde gidenide ağzımı açmıyım şimdi ban yerim .

Yer İmleri