Sayfa 70/97 İlkİlk ... 2060686970717280 ... SonSon
Arama sonucu : 776 madde; 553 - 560 arası.

Konu: GOODY - Goodyear

1. İlla ki Brisa başlığına da bir göz atıyorsunuzdur...
    Aynı konu orada da tartışılıyor....
    Bakmayanlar için.....
    Sn Oralet Osman orada çok güzel veri bilgi paylaştı,hem de Goodyear G.M den
    Oralet Osman;"Yıllar önce Goodyear Türkiye gn müdürünün röportajını izlemiştim, adam demişti ki "Lastik çok şanssız bir ürün. İnsanlar gömleği, ayakkabısı, gözlüğü eskiyince almaya zevkle giderler ama lastik almaları gerektiğinde söverek giderler yine masraf çıktı diye"

Saygılar/Başarılar...
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    İlla ki Brisa başlığına da bir göz atıyorsunuzdur...
    Aynı konu orada da tartışılıyor....
    Bakmayanlar için.....
    Sn Oralet Osman çok güzel veri bilgi paylaştı,hem de Goodyear G.M den
    Oralet Osman;"Yıllar önce Goodyear Türkiye gn müdürünün röportajını izlemiştim, adam demişti ki "Lastik çok şanssız bir ürün. İnsanlar gömleği, ayakkabısı, gözlüğü eskiyince almaya zevkle giderler ama lastik almaları gerektiğinde söverek giderler yine masraf çıktı diye"

Saygılar/Başarılar...
    --yıllardır ertelendiği için 2 yıldır zaten mecburi olanlar değiştiriyor...o nedenle artık dip...yani, önceki bilançolar da kabak değiştirenlere göre oluştu...

--yani ne kadar aç kalırsan kal, ne kadar fakir kalırsan kal ekmek ile karnını doyurman gibi...batı ülkeleri gibi 2-3 yılda değiştirmiyorduk zaten...ben en son 5 sene önce değiştirmiştim...bu sene mecburen değiştireciğim...

--özet ile bizim bilançolarımızdaki yenilemelerde keyfe keder değişim zaten yok...

https://www.verikaynagi.com/grafik/m...-tasit-sayisi/

--artan taşıt sayısı, erteleyenleri karşılıyor...

4. Ya Sn Ft-2 Hcm yapma allah aşkına yaw
    Bak sana saygım gereği,hcm diye hitap ediyorum,ben kimseye hcm diye hitap etmem kolay kolay....
    Talep kuşa dönmüş neredeyse zil takıp oynayacaksın....
    Şimdi 1 ve 2 ç bilançolarına tekrar baktım ciro bu enflayonist ortamda neredeyse %50 düşmüş "o zaman renk" diyorsun yaw...
    İnanılır gibi değil....

Saygılar/Başarılar.....

düşüşün sebebi...geçen yılın 1. çeyreğinde ciro çok yüksekti (tek seferlikti)...o nedenle brisaya göre değerlendir...

ilk 2 çeyreğin düşüşü %30;

--brisada %10

--enflasyon muhasebesi ile taşıma nedeniyle önceki döneme göre düşüş gözüküyor...

2024’ün ilk altı ayında Türkiye yenileme lastik pazarı geçen yılın aynı dönemine göre binek ve
    hafif ticari segmentte büyüme gösterirken
    , ağır ticari ürün grubunda daralma göstermiştir.
    Türkiye OE Lastik pazarı ise geçen yılın aynı dönemine göre daralma göstermiştir. Global
    Data’nın yayınladığı 2024 ikinci çeyrek rapor tahminine göre; 2024 yılında Türkiye yenileme
    ve OE lastik pazarının 2023 yılına kıyasla %0,4 daralması beklenmektedir. 2024 yılında Türkiye
    OE lastik pazarında; 2023 yılına kıyasla binek ve hafif ticari araç lastik satışlarında %5,8
    daralma beklenirken, ağır ticari lastik satışlarının %9,6 oranında daralması beklenmektedir.
    Türkiye yenileme lastik pazarında ise; binek ve hafif ticari araç lastiklerinin %2,7 büyümesi,
    ağır ticari araç lastikleri pazarının ise %4 oranında daralması [B]beklenmektedir[/B
    https://www.brisa.com.tr/uploads/doc...yet_Raporu.pdf
    sayfa 15

7. Kaynak?

Saygılar/Başarılar.....

otomotiv ihracatı iyi gitmiş bu dönem

..........temmuz.......ağustos........eylül
    2023=2.728.571---2.738.760---2.822.476
    2024=3.120.718---2.713.723---3.406.665
    https://tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari

Sayfa 70/97 İlkİlk ... 2060686970717280 ... SonSon

Yer İmleri