Sayfa 70/871 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 553 - 560 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. Dolar kuru

[QUOTE=MedwiG;606124]2017 ilk 6 ay hisse performansları :

ortaaklar hisse dolar ustunden satildi;
    Cagri dolar ustunden bugunku kurla olucak;
    Kur devir gunu 3556 idi yanilmiyorsam,suan 3634...
    Ve bilanco farki eklenicek 5 aylikk...
    Aboooo diyorzz abooo
    Haydi spk onayla !! Bayram baslasin tavuktaa!!

2. Bulten yayımlanmış. Onay çıkmış hayırlı olsun

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Aylardir suren iskenceli surec son. Bulmustur!!! Herkese hayirli ugurlu olsunnn!!

. Payları Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş.’nin (Banvit/Şirket) sermayesini
    temsil eden ve Vural GÖRENER, Emine Okşan KOÇMAN, Emine Esra GÖRENER CRİSTOFFEL, Fatma Makbule GÖRENER
    ve Aabar Investments PJS’nin (Satıcılar) sahip olduğu 79.501.685,77 TL nominal değerli payların TBQ Foods GmbH (TBQ)
    tarafından satın alınması nedeniyle, Banvit’in diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere TBQ tarafından zorunlu pay alım
    teklifinde bulunması amacıyla hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun Kurulumuzca onaylanmasına ilişkin başvurunun olumlu
    karşılanmasına ve bu doğrultuda;
    a) 1,-TL nominal değerli Şirket payı için pay alım teklifi fiyatının bu aşamada, TBQ ve Satıcılar arasında 09.01.2017 tarihli
    Pay Devri Sözleşmesi hükümleri uyarınca mutabık kalınan esaslar çerçevesinde en az 3,38651 ABD Doları olarak belirlenmesine,
    b) 3,38651 ABD Dolarının Türk Lirasına çevrilmesinde payların devir tarihinde T.C. Merkez Bankasınca açıklanan döviz
    alış kuru ile pay alım teklifinin başlayacağı günden önceki iş günü T.C. Merkez Bankasınca açıklanan döviz alış kurundan yüksek
    olanının kullanılmasına,
    c) Pay alım teklifi fiyatı olarak esas alınan 3,38651 ABD Dolarının Pay Devri Sözleşmesi çerçevesinde artış yönünde
    düzeltilebileceği ve bu düzeltme çerçevesinde Satıcılara yapılacak beher pay başına düzeltme tutarı ödemelerinin, pay alım
    teklifine cevap veren/verecek ortaklara da (b) paragrafında belirtilen esaslar çerçevesinde Türk Lirası karşılığının hesaplanması
    suretiyle ödenmesine,
    d) Düzeltme işleminin fiili pay alım teklifi süresinin sona ermesinin sonrasında gerçekleşmesi durumunda, ABD Doları
    olarak hesaplanan beher pay başına düşen düzeltme tutarına fiili pay alım teklifinin başlangıç tarihinden itibaren her gün için yıllık
    LIBOR oranının %50 fazlası ile hesaplanacak faiz tutarının eklenmesi ve bu tutarın pay alım teklifine cevap veren ortaklara (b)
    paragrafında belirtilen esaslar çerçevesinde Türk Lirası karşılığının hesaplanması suretiyle ödenmesine
    karar verilmiştir.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Yumurta fiyatları dibin de dibinde!

Yılbaşında üretici adet fiyatı 35 kuruşa yükselerek, tarihi zirveyi gören yumurta fiyatları, 7 ayda yüzde 53 değer kaybederek 16 kuruşa geriledi. YUMBİR Başkanı Konya, "Gezen tavuk, salma tavuk ve köy tavuğu adı altında oluşturulan sektörün yumurtası, daha çok talep gördüğü için fiyatların düşmesinde etkili oldu." dedi

Ocak ayında toptan üretici adet fiyatı boyutuna göre 36 kuruş ile 27 kuruş arasında değişen yumurta fiyatları, o günden bu yana sürekli değer kaybediyor. Yumurta üreticilerinin dönem dönem basına yansıyan isyanlarına karşın aradan geçen 7 ayda fiyatlar yüzde 50 ila 60 arasında değer kaybederek, 18 ve 11 kuruşa kadar geriledi. Peki yumurta fiyatları neden düşüyor?

AA muhabirinin Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) verilerinden derlediği bilgiye göre, yılbaşında üretici adet fiyatı 36 kuruşa kadar yükselen çok büyük boy kahverengi yumurtanın fiyatı, temmuz ayında 18,5 kuruşa indi. Aynı boydaki beyaz yumurtanın fiyatı ise söz konusu dönemde yüzde 51 düşerek, 34 kuruştan, 16,5 kuruşa geldi.

TÜRKİYE DÜNYADA 3. SIRADA

YUM-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Konya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 140 milyon tavuğun günde ortalama 120 milyon adet yumurta verdiğini, bunun iç tüketim talebini karşılamanın yanında ihracata da önemli katkısının olduğunu, Türkiye'nin geçen yıl 290 milyon dolarlık ihracatla, dünyanın üçüncü büyük yumurta ihracatçısı konumuna yükseldiğini söyledi.

Yumurta fiyatlarının haziran ayından bu yana düşüş eğiliminde olduğuna dikkati çeken Konya, "Şu anda fiyatlar, çok büyük boy beyaz yumurtada 16, kahverengide ise 18 kuruş ama maalesef bu fiyatlara bile satılmıyor. Fiyatlar dip yaptı diyebiliriz hatta daha dibe doğru da inebilir. Eğer üretilen mal, talep görmezse fiyatlar daha da düşebilir." dedi. 1 adet orta boy yumurtada 77 kalorilik besin değeri bulunuyor.

ENDÜSTRİYEL YUMURTA ALGISI ZARAR VERDİ

Yumurta fiyatlarının bu ölçüde düşmesini, plansız üretime, kayıt dışı satışa ve yanlış algılanan "endüstriyel yumurta" kavramına bağlayan Konya, "Biz organize sanayi bölgesinde yumurta üretmiyoruz. Şimdi 'endüstriyel yumurta üretimi' diye bir kavram çıktı.

Vatandaş da bu kavram üzerine sanki biz sanayide, makinede yumurta üretiyormuşuz algısına kapıldı. Bu yanlış, biz doğal tavuğun yumurtasını üretiyoruz. Biz makinede yumurta üretmiyoruz. Bu algı, şu anda çok kötü işliyor." diye konuştu.

Yumurta sektöründe "endüstriyel yumurta üretimine" karşı "köy tavuğu, salma ya da gezen tavuk" yumurtası diye alt bir sektörün oluştuğunu dile getiren Konya, şunları kaydetti:

Şu anda pek çok kişinin bahçesinde köy tavuğu, salma tavuk, gezen tavuk diye tabir edilen yumurta üretim var. Bu bize büyük sıkıntılar yaratıyor. Bu hayvanların önemli bölümü çok korunaklı ve aşılı değil. Bu hayvanlar hastalandığı zaman, bunlardan kaynaklı gelen hastalıklarda bizim ihracat kapılarımız çok kolay kapanabiliyor. Denetim olmadan yapılan bu tavukçuluk türü riske daha fazla açık. Konya, sözlerine şöyle devam etti:

"Gezen tavuk, salma tavuk ve köy tavuğu adı altında oluşturulan sektörün yumurtası, daha çok talep gördüğü için fiyatların düşmesinde bu etkili oldu. Bizim yasal mevzuatlar altında, bakanlık kontrolünde, işletme numaralı, üretim izni olan ve üretim tarihini işaretleyen tavukçunun yumurtasına itirazımız yok ama biz kayıt dışı yapılan, yol kenarlarında, mahalle aralarında, pazarda, bakkalda, ve petrol istasyonlarında dahi satılan yumurtaya karşıyız.

Adı, markası, işletme numarası, kaç günlük olduğu belli değil bunlara bizim itirazımız var. Yoksa devletten iznini almış, şartları yenine getirmiş, salma tavukçuluk yapıyor, bizim buna bir şey demiyoruz."

YUM-BİR verilerine göre ocaktan-temmuza boylarına ve rengine göre yumurta adet fiyatları şöyle oluştu:

OCAK TEMMUZ

BEYAZ (kuruş) KAHVERENGİ (kuruş) BEYAZ (kuruş) KAHVERENGİ (kuruş)

ÇOK BÜYÜK 34 36 16,5 18,5

BÜYÜK 33 35 16 18

ORTA 32 34 15 17

KÜÇÜK 27 29 11,5 13,5

http://www.milliyet.com.tr/yumurta-f...onomi-2484188/
    YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Kap : Banvt

HissedarımızbTBQ Foods GmbH'den aldığımız bilgiye göre, fiili pay alım teklifi süresi yirmi (20) işgünü olup, 17.07.2017-11.08.2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Pay Alım Teklifi Bilgi Formu'nun 6. Maddesinde açıklandığı üzere Pay Alım Teklifi Fiyatı 1.00 TL nominal değere denk pay için 3,38651 Amerikan Doları olarak belirlenmiştir. Türk Lirası bazında Pay Alım Teklifi Fiyatı, aşağıda açıklandığı üzere belirlenmiştir.

Buna göre, Pay Alım Teklifi Fiyatı, Pay Alım Teklifi'nin başlayacağı günden önceki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ilan edilen 3,5607 USD/TL alış kuru (14.07.2017) ile pay devir tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ilan edilen, 3,5645 USD/TL alış kuru değerlerinden yüksek olan 3,5645 USD/TL'nın esas alınması suretiyle belirlenmiştir.Buna göre, Pay Alım Teklifi Fiyatı 3,38651x3,5645=12,07 TL olarak hesaplanmıştır. (Pay Alım Teklifi Fiyatı Bilgi Formu'nun 6. maddesinin b bendinde açıklandığı şekilde, Pay Alım Teklifi Fiyatında, ondalık basamakların fazlalığı nedeniyle yuvarlama yapılmıştır).

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Hayırlı akşamlar. Banvit'i satın alan yabancı firma diyor ki satmak isteyenin hissesini 12,07 den alırım.
    Hatta çağrı son günü dolar artmış olursa hesaplarım farkını dahi veririm diyor.
    Dolar düşerse de 12,07 sabit.
    Burada sorun yok. Piyasada 19.07.2007 de bu hisse 13,16 ortalamayla işlem gördü.

Bugün KAP açıklamasında şirket diyor ki geri alım programında ben 183.061 lot aldım.
    Piyasada 13 den fazlaya satabileceğin bir hisseyi neden daha düşüğe patrona satarsın?

Yapılan ve açıklanmamış anlaşmalar mı var?
    Bunu açıklayabileceklere şimdiden teşekkürler.

Sayfa 70/871 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •