Eregliyi çıkart, endeks eksi...şaka gibi.
Şu an bir tek bizim umrumuzda rusya-ukrayna gerginliği...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Rus rublesi tekrar değer kaybediyor
MOSKOVA (AA) - Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik devam ederken, Rus rublesi,
bölgeden ve Avrupa’dan gelen haberlerle dolar ve avro karşısında tekrar düşüşe
geçti.
İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar hazırlandığı
haberleri ve Donbas'ta devam eden gerginlik nedeniyle, dolar/ruble paritesi
yüzde 1,7 artışla 80 seviyesine, avro/ruble paritesi de yüzde 1,6 yükselişle
90,9’a çıktı.
Moskova Borsası yüzde 1,6 değer kazanarak 3.084 puana çıkarken, RTS endeksi ise
yüzde 1 azalarak 1.214 puana geriledi.
ABD, İngiltere ve AB, dün, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların
sözde yönetimlerini resmen tanıma kararı nedeniyle yürürlüğe yeni yaptırımlar
koymuştu. Batılı yetkililer, Rusya yönelik çeşitli ilave yaptırımların
da hazırlandığını açıkladılar.
Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi de bugün, ülke çapında olağanüstü hal ilan etme
kararı aldıklarını, karanın Ukrayna Parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğini
duyurmuştu.
-AA-
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
pala bugün iyi niyetli..
eksik olmasın 2 gün önce LONG kalanları sevindirdi..
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Dün akşamki yorum tam bugün için cuk oturdu.
Dün türkcelle bugün de ereğli ile tuttu endekisi pala emmi ama elinde olan hisse varsa endekis yeşilken senin ki gırnızıyı yakmıştır muhtemelen.
Bu işler büüüle, yabcak bişii yok
Pala yine bi daşla iki guş vurdu.
hem endekis şortcular zarar yazdı hemde elinde spotta hisse olanlar
Herif derede ki taşla havadaki kuşu vuruyor
İyi ki şort acmamışız bugün, görüntü akşam pazarı ucuzluğu yabmıycak gibin
Hamdım Piştim Yandım
Bu Ukrayna muhabbeti, aynı bizim Suriye muhabbetine döndü. Ne zaman iç gündemde sıkışma olsa, Suriye'ye giriyoruz diye günlerce oyalardik toplumu. Nerde görülmüş borozan çalarak savaşa girildiği. Tıpkı Trumpın yaptığı gibi , biden da Putin ile danışıklı dövüş yaparak dünyayı hem oyalıyor hem korkutuyor. Korkan insan tüketim yapmaz, tüketim olmayınca enflasyon artmayacagini mi düşünüyorlar acaba ??? Eğer öyleyse, o tren çoktan kalktı. En fazla 6 ay sonra piyasa, Trump'a verdiği gibi Biden'a da gereken cevabı verecektir
Yer İmleri