Sayfa 701/992 İlkİlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 5,601 - 5,608 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Bu değişiklik BES PPF'leri için.Normal PPF'lere ilişkin değil.
    Zaten BES PPF'lerinde mevduat oranı mecburiyeti de yoktu ve normal PPF'lerden fazla getiri elde ediliyordu, bu kararla normal PPF'lerin mevduat zorunluluğu, BES PPF'lerine devlet tahvili olarak getirilmiş oldu.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
    PPF'de toplanan portföyün en az %10nun borsaya gitmesi nedir yahu..risk isteyen zaten hisse alır satar
    Bir burası kalmıştı bura da batar artık..
    Bist'te merrill - credit birbirini söğüşlerken yeni av arıyorlar demek

3.  Alıntı Originally Posted by kerem_alici Yazıyı Oku
    Yeni giriş 1.5m tl finansbank 24 ile bağlandı 40 gün
    bu paranin 10 da biri bende olursa...!
    24% !!

4.  Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    PPF'de toplanan portföyün en az %10nun borsaya gitmesi nedir yahu..risk isteyen zaten hisse alır satar
    Bir burası kalmıştı bura da batar artık..
    Bist'te merrill - credit birbirini söğüşlerken yeni av arıyorlar demek
    BES PPF'si borsada almayacak.
    BES'in diğer fonları borsada alım yapacak.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu değişiklik BES PPF'leri için.Normal PPF'lere ilişkin değil.
    Zaten BES PPF'lerinde mevduat oranı mecburiyeti de yoktu ve normal PPF'lerden fazla getiri elde ediliyordu, bu kararla normal PPF'lerin mevduat zorunluluğu, BES PPF'lerine devlet tahvili olarak getirilmiş oldu.
    keske oyle olsun

6. Adım adım Sermayeyi yönlendiren tedbirler alınıyor, ben maça girmişim 5 sene çıkamamak üzere, sonra aleyhe karar alınıyor. Zorla birikimine çökerim deniyor.

Bes'lerde standart fondaki paranın zaten haddi hesabı yoktu, insanların paralarının üstüne son 1.5 senedir zaten çökülüyor (faiz artışı nedeniyle negatif getiriler). Şimdi az çok bu işten anlayan insanlara sizi de yolacağız deniyor. Ben paramın bir kısmını hissede değerlendirmek istiyorsam hisse fon alırım, DİBS de değerlendirmek istiyorsam standart fon alırım, ters repo istiyorsam para piyasası fonu. Bunların hepsinden istiyorsam oranını ben belirleyip karıştırırım zaten.

En iyisi tek tip fon yapalım, yarısını negatif getiri karşılığı devlete borç verelim, diğer yarısını da tarihin dip zirvesinde olan Borsa'ya.

Bu şark kurnazlarının parama çökmesine izin vermeyeceğim.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    BES PPF'si borsada almayacak.
    BES'in diğer fonları borsada alım yapacak.
    Diger fonlar değil Sn.myfinans BES'te otomatik katılım sisteminde olan standart fon olarak diye biliyorum. Otomatik sisteme ilk dahil olduğunuzda paranız cayma hakkınızı kullanana kadar standart fonda kalıyor. Bir nevi oda PPF idi.

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Diger fonlar değil Sn.myfinans BES'te otomatik katılım sisteminde olan standart fon olarak diye biliyorum. Otomatik sisteme ilk dahil olduğunuzda paranız cayma hakkınızı kullanana kadar standart fonda kalıyor. Bir nevi oda PPF idi.
    Evet BES standart fonlar borsaya girecekmiş.
    BES PPF'ler ise DİBS'ne.

Sayfa 701/992 İlkİlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •