Sayfa 701/1049 İlkİlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon
Arama sonucu : 8390 madde; 5,601 - 5,608 arası.

Konu: Bitcoin & Ethereum

1. Sn. Secbul; 5'li dalgalarda EW ye göre temel kurallar var, misal 2. dalga 1. nin 0.78 oranının daha da altına inmemeli ya da 4. dalga 1. nin tepesini aşağıya kırmamalı gibi.

Bu kurallar EW'nin dalgalarının kanunu gibi biraz. Bunlara uymayan desenlerde genelde EW dalgaları oluşmamıştır ve düzgün oluşumu görmek gerekir deniyor yanlış bilmiyorsam.

Bunların istisnai durumları yok mudur? Grafiklerde "kurala aykırı en çok yaşanan oran/desen olup da EW'ye uygun değil ama yine de kabul ediyoruz" denilen durumlar var mıdır?

Misal grafiklerde 5dk lık çok kısa sürede fiyatı çok ciddi aşağı daldırıp yukarı tekrar çekiyorlar. 5 dalgalı gibi birşeyler görüyorsunuz ama o aradaki dalıp-çıkma bozuyor durumu. 4. dalga diyorsun ama 1. nin tepesini kırmış mesela. Ama bu hareket olmasa güzel bir 5. dalgası görünüyor gibi.

Bu tip durumlarda fiyatın bu dalıp çıkmasındaki en dibi kabul etmeyip de biraz "sonradan EW'ye uydurma" gibi yaklaşımlar var mı?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,209
    Blog Entries
    1
    Son sorunuz. Aşırı var.

Kuralları çok var. İçinde kaybolma da mümkün.

Miner bu konuda başarılı kitap yazmış. Olmasını beklemek düzgün saymak ? Evet bir derece önemli diyor ama amaç trade etmek.
    Nereden poza girilir neden çıkılır. Çok güzel yazmış.
    Çok yakın bir örnek. Geçen hafta düşerek 38.2 ledi. Burada short kaçtık tamam ama bir kısım da longa şans vermeliydik.
    Olayı baştan düşünesek, tersde kalmadık eski alışkanlıkları göstermedik. Bu ew nin size öğrettiği bir başarı. Batmamak esasında çok büyük başarı.Şimdi eski KY alışkanlığından kurtulunca en azından tersde kalmamayı başarınca ufak ufak başarı geliyor.
    .
    .
    En önemlisi 1. dalga. Burada takılan çok oluyor. Esasında pek 1.dalga aramamayınca daha çok başarı gösteriyorum. Çünkü 1. dalga çok minik bir dalga olmuş olabilir. Zaten uzaktan bakınca da çok minik olmalı. Bu dalgayı çok büyütürseniz kaybolursunuz. Bir bakmışssınız arka arkaya 1 2 ..sonra i ii ler saymaya başlamışsınız. Sonuç : 1.dalgaya takılmayın. Hemen bir grafikleyelim.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,209
    Blog Entries
    1

.
    .
    Burada bir yerde 1 2 var ..Ama önemli değil. Vardı yoktu derken posizyon kaçabilir.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

"cardano aman zaman ..." yazalı kaç gün oldu yahu ... ed : 12 gün olmuş
    neredeyse %100 yaptı dumbo
    ben hadi çatlat 0,08 hedeflemiştim - baya iyimser zorlamıştım - şu an 0,1'e dayandı - ki 0,11+'ya kadar da açtı yukarıyı gibi (binance) - tabii yine çok iyimser

yirim bu kripto pazarlarını
    Son düzenleme : KPL; 03-04-2019 saat: 20:16.

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    ...
    Miner bu konuda başarılı kitap yazmış. Olmasını beklemek düzgün saymak ? Evet bir derece önemli diyor ama amaç trade etmek.
    Nereden poza girilir neden çıkılır. Çok güzel yazmış...
    heyecanlıyım o kitapla ilgili, boş zamanı iple çekiyorum
    analizine çok derin dalıp, sonra ters bir durum olunca tamamen paralize olan ew'ci epey gördüm gibi
    herhalde miner + senin sıkı uğraşmışlığının güzel bir birleşimi sonucu, iyi bir ew + fibo senteziyle sende o durum görünmüyor doktor, ümit verici

Alıntı Originally Posted by KPL Yazıyı Oku
    haftalıklar böyle oldu
    ...
    buradan ya da tercihan maviye değerek derince bir geri dönüş der ... sonrasını çok bilmez, 6000'li rakamlar olanaksız değil der ... ama adı üstünde odun bakış

mavi olasılığı artıyor gibi - tabi hala atmasyon/zor
    oralardan ya da daha önce bi dönsek iyi olacak yoksa benim ayakları yere bastıracak dostlar lazım olacak

onun üstünde (hatta o seviyede biraz uzun) kalırsa benim kafa uçar, fomo krizine girer sonra da olmadık şekil kafama yer kar çarçur ederim

Alıntı Originally Posted by ilkerx Yazıyı Oku
    Three Inside Up...boğa dönüş..

Düşen trend yukarı kırılımının ikinci günündeyiz..

Target 4418 olabilir...

Three Inside Up...boğa dönüş..---

uzun kış ayları kapalı kalan boğalar gibi..

çok hızlı ve öfkeli oldu...

küçük tansiyonu 1.618 çıktı...

büyük tansiyonu 0.382 çıktı...

yukarı devam etmek ister ise direnç fibolar grafik üstünde..

taktik maktik yok..

Alıntı Originally Posted by ilkerx Yazıyı Oku
    ...

küçük tansiyonu 1.618 çıktı...

büyük tansiyonu 0.382 çıktı...

yukarı devam etmek ister ise direnç fibolar grafik üstünde..

taktik maktik yok..
    ... ...

Sayfa 701/1049 İlkİlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •