Sayfa 702/1223 İlkİlk ... 2026026526927007017027037047127528021202 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 5,609 - 5,616 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Zurnanın zırt dediği yer işte tam burası.

81 milyon diye bir şey yok.

İktidar; 2013 gezi olayları sonrası kendi eliyle en büyük hatayı yaptı.

Kendi tarafını tahkim etmek, safları sıklaştırmak adına memleketi ikiye böldü.

Bu saatten sonra bunun telafisi yok artık.

Tek kanatla ne kuş uçabilir ne de uçak. Yere çakılır.

Geçmiş olsun...
    O bölünme siyaset konuşurken oluyor. Ama bilinçli/ bilinçsiz yapılan bu bölünme halk arasında normal şartlarda YOK. Çünkü aynı ailede iktidar da var muhalefette. Kahvehane geyiği olarak birbirlerine giydirip sıkıntı olduğunda bir olmayı biliyor millet.

İkinci bir durum ise muhalif ya da değil 81 milyon yaşıyor, yiyor, içiyor, alışveriş dönüyor, ticaret yapılıyor, Kredi kullanıyor, batıyor, çıkıyor. Ekonomik anlamda bu çark dönüyor, öyle hadi borç var battik demek kaosculuktur. Borcun cevrilebiliyorsa hayat ve ticaret devam edecektir. Kapitalizm illetinin bu sistemi batacaksa zaten hiç birimizin parası bizi kurtarmaz ya da Suriye gibi olacaksak para bir işe yaramaz. Bu yüzden bu ekonomiye guvenmemiz gerekiyor.

bugun markette türbanlı kasiyer manav tezgahında etiket basıyordu, fiyatların çok arttığını kendisi söyledi.. yani spontan bir konuşma başlatıcı ifade ile.. çok şaşırmış..ben bunun daha başlangıç olduğunu söyledim..

evet.. gerçekten markette fiyatlar oldukça yüksek. ancak ben bunu fiyatların yüksekliğine değil gelirin düşük olmasına bağlıyorum zira enflasyon ile geliri reel anlamda azaltılmış bir halk var.. mevcut manav fiyatları yuksek vergiler (mazot , gübre, elektrik vb) mecburen artacak şeyler, ayrıca bu ürünleri yetiiştirenler başka şeyleri de alıyorlar (buzdolabı, tv, okul masrafı, diğer gıda ürünleri, et, balık) ve bunlarda pahalılandığı için sattıkları ürünlerin fiyatını arttırmak durumundalar..

evet.. 10 lira artık 2 dolar. 3-4 sene önce 4-5 dolardı.. fakirleşme budur..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    O bölünme siyaset konuşurken oluyor. Ama bilinçli/ bilinçsiz yapılan bu bölünme halk arasında normal şartlarda YOK. Çünkü aynı ailede iktidar da var muhalefette. Kahvehane geyiği olarak birbirlerine giydirip sıkıntı olduğunda bir olmayı biliyor millet.
    Bölünme var kardeşim, başınızı deve kuşu gibi toprağa gömmeyin.

Öz dayım benimle küs AKP'yi ve Tayyip'i eleştiriyorum diye.

Kayınbirader benle küs, aynı sebeple.

Bir de bacanak küs, emme o FETÖ'cü olduğu için işine son verilince hem benimle, hem de iktidarla küs...
    DUHUL : 1999

4.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Sende bi kemal abi takıntısı var, neden çözemedim?

Emme sana bi müjde vereyim, ondan 6 ay sonra sen de kurtulacaksın, memleket de...
    kemal abiye dokundurtmayız. Yedirmeyiz kimseye. kurda kuşa yem etmeyiz. Diren Kemal abi seviliyorsun
    Bilinsin ki çakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır.

Şimdi diyelim ki bn bir X şirketinin ortağıyım. Şirketimle ilgili olumsuz beklentiler var ve ben bunu biliyorum.
    SPK 'nın aldığı karara dayanarak X şirketinde yüklü alım yapmaya başladım. Piyasa X şirketinde olumlu bir beklentinin alındığına kanaat getirerek peşime takıldı alımlar arttı. Birkaç da dedikodu yaydım piyasaya hisse hakkındaki olumlu beklentilerle ilgilii (karı patalayacak, yabancı ortağa satılacak vb.)
    Fiyat gayet güzel yerlere gelmişken, piyasa hisseyi almak için birbirini ezerken şirketle hiç ilgisi olmayana farklı hesaplara virmanladığım hisseleri sattım çıktım diyelim.
    SPK'nın bu manipülasyona yaptırımı var mı yok mu?

kurt ile eşek tartışıyorlarmış.

kurt: çimen yeşidir.

eşek: çimen sarıdır.

sonunda konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.

aslan kurta bir ay hapis cezası, eşeğede özgürlük vermiş.

kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşarak sormuş

hakikaten sende çimeni sarımı görüyosun?

aslan: hayır çimen yeşildir.

kurt: o halde neden bana bir ay hapis cezası verdin?

aslan: eşekle tartıştığın için... kusura bakmayın teşbih te kusur olmaz derler. zaman a bırakın ak mı, kara mı, göreceğiz.
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

7.  Alıntı Originally Posted by Observer Yazıyı Oku
    Şimdi diyelim ki bn bir X şirketinin ortağıyım. Şirketimle ilgili olumsuz beklentiler var ve ben bunu biliyorum.
    SPK 'nın aldığı karara dayanarak X şirketinde yüklü alım yapmaya başladım. Piyasa X şirketinde olumlu bir beklentinin alındığına kanaat getirerek peşime takıldı alımlar arttı. Birkaç da dedikodu yaydım piyasaya hisse hakkındaki olumlu beklentilerle ilgilii (karı patalayacak, yabancı ortağa satılacak vb.)
    Fiyat gayet güzel yerlere gelmişken, piyasa hisseyi almak için birbirini ezerken şirketle hiç ilgisi olmayana farklı hesaplara virmanladığım hisseleri sattım çıktım diyelim.
    SPK'nın bu manipülasyona yaptırımı var mı yok mu?

Bu Manipülasyonu kimin yaptığına bağlı ..

KABİNE AÇIKLANDIKTAN SONRA SEANS AÇILMADAN...

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Sabah sabah ahkam kesen şu Fetöcü borsacıya da gereken cevabı verdik.

ZİGİ TUTMUŞ, HEM DE 3 TANE...

DUHUL : 1999

Sayfa 702/1223 İlkİlk ... 2026026526927007017027037047127528021202 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •