geri kalan her şey daha mantıklı durur mevduattan....altın-gümüş-paladium-fon-dolar-usd-
Ben yapıyorum derseniz önceden bağlanmış bir mevduatım var net 19 dan 7 ay daha var vadeye....geriye kalan fon-gümüş ve altında şuan borsa geri gelirse yani 110 bin altnda olursa %25 hisse içeren fon alabilirsiniz HSA-EIB gibi değişken fon- borsadan direk gümüş alabilirsiniz ya da %50 altın %50 diğer madenleri içeren fon alabilirsiniz ama mevduat ve ev almak yatırım değil bence batırımdır.
Tabi benim fikrim bunlar...
800 bin tl'ye uzun muddet ihtiyacunuz olmayacaksa ev alin derim. Gayrimenkul fiyatlari 2.5 yildir artmiyor...neyin fiyati dusuk kalmissa onu almak lazim diye dusunurum. Kiraya verip gelir saglayabilirsiniz
Ama evi satmak gerektiginde de hemen satmak zor tabii...
Her an ihtiyaciniz olabilecek bir paraysa doviz alin derim.Bir miktari ile de altin alinmasi uygun olur. TL de tutmak en kotu secenek bence.
ilk TL devaluasyonunda yine patlayacak sektörden biri..
kredi ile alınmasına birşey denemez elbet kur-faiz riskini banka almış olacak..
toplu büyük para sizde olduğu için o anki firsatları değerlendirmeye devam edebilirsiniz borsada işlem* uygunsa dövizde işlem vs
Türkiye'de toplu para tek seferde betona gömülmemeli.Kredi ile ihtiyaç varsa ancak alınmali diyorum
nakit ile piyasada yapılan işlemler çok çok daha kazançlı..o sebeple kredi ile diyorum
Katılıyorum betona gömeceğine git kenefe göm aynı şey....her konut alıcısı oldu artık pazar araştırmacısı ...ölü fiyat nerde orda bitiyorlar birde pazarlık vs aşaması var tabi...
mevduat = negatif reel faiz
yatırımlarınıza 1 yıllık bakın 1 günlük değil
Heyecani seviyorsaniz ve cok yakindan takip edebilecekseniz 30% kismi ile borsa olabilir....
Yasiniza...yukaridaki arkadasin yazdigi gibi risk alginiza ve kalbinizin saglamligina gore bir yol secmelisiniz😀
Kendimden ornek vereyim. 65 yasindayim.
Yatirimim
70 % doviz
25% emlak
5 % borsa
Yer İmleri