Sayfa 704/831 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon
Arama sonucu : 6645 madde; 5,625 - 5,632 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

Alıntı Originally Posted by Çelikreis Yazıyı Oku
    Geçenlerde sanki Cengiz okullu 95 milyon hissesini azimut portföye devretmişti ama şirketteki payları pek değişmemişti gibisinden bir kap vardı. Hisselerin Azimut portföye geçmesinin Tukaş hissesine nasıl bir etkisi olur bilen var mı? Bu geçişin amacı sizce neydi, buradan nasıl bir çıkarım yapmak gerekir?

Sayın Çelikreis; bahsettiğiniz konuda bir araştırmam oldu ama kesinlikle şöyledir diye bir çıkarım yapmak mümkün olmuyor.Yine de yorumu size bırakarak bildiklerimi ifade edeyim.

-Cengiz Okullu nun 23 liradan satmış olduğu 95 milyon hisse AZİMUT PORTFÖY CCO HİSSE SENEDİ SERBEST ÖZEL FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) tarafından alınmıştır.

-Buradaki CCO için Cem Cengiz Okullu nun baş harfleri olduğu ile ilgili çıkarımda bulunmak mümkündür.

-Detayına baktığımda,bu fonun pay sahiplerinin Kasım 2022 içerisinde Kurul a(SPK)bildirildiği ifade ediliyor ve ayrıca yatırımcı alınmıyor.Buradan da şunu düşünebilirim(şahsi düşüncem);bu payları alan da Cem Cengiz Okullu olma ihtimali yüksek.Bundan dolayıdır ki Cengiz Okullu pay miktarım değişmedi diye de ifade etmiştir diye düşünüyorum.

-Bu fon yılda iki kez kar payı verebiliyor(detaylardan çıkardığım notlar)

-Bütün bunlardan kendi çıkarımım şu(şahsi fikrim olduğunu tekrar ifade ediyorum)..Tukaş Şirketinin değerinin artacağı ve bu değerlemeden hisse satmadan faydalanabilmek(fonun kar payı üzerinden)için Azimut Portföy CCO özel fonun kurulmuş olabileceğini düşünüyorum.

-Daha sonrası için de,sadece fon payları değişimi ile Şirkete ortak alınabileceği de tahminlerim ve beklentilerim arasında.

Tekrar ifade etmek isterim;fonun içeriği dışındaki tahminlerim sadece kendi çıkarımımdır.Saygılarımla..

AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

2. Tukaş başlığı baya kaliteliymiş. Teşekkür ederim Efe bey cevabınız için. Hazır sorduklarıma bilgi ve tahminleriyle cevap verilirken yeni sorular sorayım

Malum domates fiyatları özellikle yüksekti, domates fiyatlarının düşmesi 2023te bekleniyor mu?

Geçen sene özellikle dünyada domates üretimi düşmüşken Türkiyede hasılat çok iyiydi, yurt dışında fiyatlar yükseldi, biz de yurt dışına salça ve domates sattık, ihracat her zamankinden fazla oldu, hatta bu yüzden ihracat kısıtlaması gelmişti. Bu yıl bu ihracat düşerse ve fiyatlar da düşerse gelecek bilançolarda kar riske girer, sizce böyle bir durum olur mu?

Avrupada doğal gaz fiyatlarının gerilemesine bağlı enerji fiyatlarında gerileme var. Bu seraların maliyetini düşürerek geçen sene bu sebeple de az üretilen domatesin hem üretilen miktarını yükseltip hem de malşyetlerin düşmesi nedeniyle fiyatını düşürmez mi?

Avrupada doğal gaz fiyatları düşüyor ve bu gübrenin de fiyatını düşürüyormuş, bunun sonucunda tarım maliyetleri düşmesine bağlı tarım ürün fiyatları düşmez mi?

Doğal gaz fiyatları düşmesi nedeni Avrupada kış sıcak geçmesi ve bu nedenle de doğal az ihtiyacı daha az olduğundan değoların kılı idare etmesi, Ama yağış da az olduğundan kuraklık olabilir deniyor, bu da domates fiyatlarını yükseltmez mi?

Domates ile salça arasındaki fiyat geçişi nasıl? Domates fiyatları sert dalgalanıyor gibi gözküyor ama sanki salça fiyatı o kdar dalgalanmıyor. Salça açısından domates fiyatlarını bu kadar önemsemek doğru mu?

Salça hangi ay üretiliyor? Yılın hangi zamanında üretiler domates kullanılıyor? Sera domatesi kullanılıyor mu?

Salça fiyatlarında düşüş var mı? (Bence yok kendi gözlemimi aktarayım, 8 ekimde tukaş 700 gram salça migrosta 35 lirayken(fotosu var), şimdi internetten baktım aynı salça 45 lira)

Biliyorum ancak böyle spesifik bir konuda gayet profesyonel birinin cevaplayabileceği sorular sordum ama sorulardan herhangi birine verecek cevabı olan varsa ve bilgilendirirse çok memnun olurum

Bir de bu soruları yatırımcı ilişkilerine sorsam sizce yeterli cevap alabilir miyim?

4. Görünüşe göre ihracat baya iyi gidiyor, direk dolar bazında ihracat miktarı arttığına göre en azından 4.eyrekte ne miktar ne de fiyat konusunda sorun yok gibi

Hayırlı olsun arkadaşlar..

Şirketimiz Yönetim Kurulu 13.01.2023 tarihli toplantısında;
    Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 Sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesi'nin 6. Maddesi'nde belirtilen Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının 500.000.000 TL'den 4.000.000.000 TL' ye yükseltilmesine, geçerlilik tarihinin 2023-2027 yılları olarak güncellenmesine, Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye" başlıklı 6. Maddesi'nin ekteki şekliyle tadiline, Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Ticaret Bakanlığı nezdinde gerekli izinlerin alınmasına ve ilk Genel Kurul'da pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar vermiştir.

08.06.2020, 11.08.2020, 18.06.2021, 14.07.2022 ve 06.01.2023 tarihli özel durum açıklamalarımız ile ilgili olarak SPK'nın (II-15.1) Özel Durumlar Tebliğinin 23/7 maddesi kapsamında yapılan açıklamamız aşağıda yer almaktadır.

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ("BORKOSB") içinde, şirketimize tahsis edilen arsa üzerine dondurulmuş gıda üretim tesisi kurulmasına yönelik olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğumuz müracaat onaylanmış ve tarafımıza 1,7 milyar TL tutarında yeni Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir.

8.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku

Şirketimiz Yönetim Kurulu 13.01.2023 tarihli toplantısında;
    Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 Sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesi'nin 6. Maddesi'nde belirtilen Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının 500.000.000 TL'den 4.000.000.000 TL' ye yükseltilmesine, geçerlilik tarihinin 2023-2027 yılları olarak güncellenmesine, Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye" başlıklı 6. Maddesi'nin ekteki şekliyle tadiline, Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Ticaret Bakanlığı nezdinde gerekli izinlerin alınmasına ve ilk Genel Kurul'da pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar vermiştir.

Arkadaşlar bu sermaye artırımı değil biliyorsunuz. Hisse fiyatına direk pozitif yansımaz ancak şirketin büyüme hedeflerinin olması hasebi ile orta/uzun vadede pozitif yansır diye düşünüyorum.

Sayfa 704/831 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •