Sayfa 704/822 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon
Arama sonucu : 6572 madde; 5,625 - 5,632 arası.

Konu: YKBNK - Yapı ve Kredi Bankası

1.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Değil çünkü borçlarını da hesaba katıyor piyasa şirkete o değeri verirken...

Aksa Enerji 1.5 GW kurulu güç ile 8 Milyar Lira. Akenerji 1.25 GW kurulu güçle sadece 1.1 Milyar lira. Oranlarsak Akenerji'nin 6-7 Milyar Lira felan olması lazım ama borçları yüzünden sadece 1.1 Milyar Lira değer biçiyor piyasa bu hisseye...

118 MW kurulu gücü olan Natürel Enerji ile 1.25 GW kurulu gücü olan Akenerji bu yüzden aynı piyasa değerine sahip...

Yani YKB buna el koysa çok rahat 4-5 Milyara satabilir. Kısaca verdiği kredinin çoğunu kurtarır her türlü...

Hatta Koç buna el koyup, kendi enerji şirketleri ile birleştirmeyi bile tercih edebilir...
    Tabiki de %100 zarar olmayacaktir..

Ama benim anlatmak istediğim şuydu,
    biz sadece 2 halka açık sirket sebebiyle bu kredileri biliyoruz. Kim bilir neler var bilmediğimiz...

Mesala Fenerbahçe ye verilen 100 milyon $ var.. Ali koç bugun var yarin yok.. o gidince ne kadarini tahsil edebileceksin?

Neyse sonuçta bir risk var.. riskleri bilerek alıyorum

150000 lot Ykbnk aldim. %100 bedelli yapsa 20000$ daha koymam gerekecek..

Ben batmam 20000$ ile jerhalde Koç da batmaz

2.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    biz sadece 2 halka açık sirket sebebiyle bu kredileri biliyoruz. Kim bilir neler var bilmediğimiz...
    Biz bilmiyoruz ama sonuçta yönetim biliyor. Onca yüksek lisans yapmış yöneticiye binlerce dolar maaşı bu tür riskleri yönetsinler diye veriyorlar zaten. Önlemini almışlardır...

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Ben batmam 20000$ ile herhalde Koç da batmaz
    Bu fiyattan uzun vadede zarar etmek imkansız. Bedelli korkulacak bir şey değil, hesabı yapılır, illa üste para koymanıza gerek yok ama ben pek ihtiyaçları olacağını sanmıyorum...

Fener'in kredisinin hiç önemi yok bu arada. Üç büyükler için parasını saçacak birisi veya bu kulüplere borç verecek bir finansör her zaman çıkar...

3.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Biz bilmiyoruz ama sonuçta yönetim biliyor. Onca yüksek lisans yapmış yöneticiye binlerce dolar maaşı bu tür riskleri yönetsinler diye veriyorlar zaten. Önlemini almışlardır...

Bu fiyattan uzun vadede zarar etmek imkansız. Bedelli korkulacak bir şey değil, hesabı yapılır, illa üste para koymanıza gerek yok ama ben pek ihtiyaçları olacağını sanmıyorum...

Fener'in kredisinin hiç önemi yok bu arada. Üç büyükler için parasını saçacak birisi veya bu kulüplere borç verecek bir finansör her zaman çıkar...
    Umarim haklı çıkarsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Umarim haklı çıkarsiniz.
    Haksız çıkmak için hiçbir sebep göremiyorum...

5. Bol kazançlar üstadım sadece gereken şey çok yüksek aMa ciddi yüksek miktarda sabır. Bu tahtada dokorami yapıyorum günde sizdeki lotun 10 katını mi cevirmedim, aylarca gol orucuna girip tek işlem geçmeden mal mı taşımadım, yok efendim swing kısa orta uzun vade her türlü trade mi denemedim. Viopuna mi bulaşmadım. Hep bir şekilde kazandırdı artık işleme de her şeye de kapattım ekranı da kapattım son golünü atacak imkansız bu kadar ucuz olması bu batık fiyatıdır ben batmayacak / batirilamayacak diyorum hodri meydan.
    Tabiki de %100 zarar olmayacaktir..

Ama benim anlatmak istediğim şuydu,

Mesala Fenerbahçe ye verilen 100 milyon $ var.. Ali koç bugun var yarin yok.. o gidince ne kadarini tahsil edebileceksin?

Neyse sonuçta bir risk var.. riskleri bilerek alıyorum

150000 lot Ykbnk aldim. %100 bedelli yapsa 20000$ daha koymam gerekecek..

Ben batmam 20000$ ile jerhalde Koç da batmaz
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bol kazançlar üstadım sadece gereken şey çok yüksek aMa ciddi yüksek miktarda sabır. Bu tahtada dokorami yapıyorum günde sizdeki lotun 10 katını mi cevirmedim, aylarca gol orucuna girip tek işlem geçmeden mal mı taşımadım, yok efendim swing kısa orta uzun vade her türlü trade mi denemedim. Viopuna mi bulaşmadım. Hep bir şekilde kazandırdı artık işleme de her şeye de kapattım ekranı da kapattım son golünü atacak imkansız bu kadar ucuz olması bu batık fiyatıdır ben batmayacak / batirilamayacak diyorum hodri meydan.

Burasi Turkiye 12 saatte isler degisir..

Doviz bazinda tarihi dip seviyeye geldigi icin alimlara basladim ancak icimden bir ses Dibin dibi yoktur diyor..

USDTRY = 10
    Bedelli yapmis bir YKBNK = 1.00

Cok imkansiz bir senaryo degil

7. Zirvesine göre %90 düşmüş. O gün gelip %90 düşecek önümüzdeki senelerde dense ne denirdi?

Yani imkansız diye bir şey yok. Sonuçta borsaci olarak ihtimallere göre poz alıyoruz dediğiniz gibi de gayet olabilir bu riski alamayan poz da almamalı katılıyorum. Benim düşüncem teknik olarak 3 lu dipteyiz temel olarak ise bilanço yorumu yapmıştım banka bana göre artık risk almıyor risk kamularda toparlayacak olursa ilk toplayacak aktörlerden birisi. 2.5 değil 1.5 değil 1.25 1 0.75 0.5 değil 0.25 sentten alıyoruz buradan da aşağı gidecekse canı sagolsun daha başka dertlerimiz olur o zaman da muhtemelen.
    Burasi Turkiye 12 saatte isler degisir..

Doviz bazinda tarihi dip seviyeye geldigi icin alimlara basladim ancak icimden bir ses Dibin dibi yoktur diyor..

USDTRY = 10
    Bedelli yapmis bir YKBNK = 1.00

Cok imkansiz bir senaryo degil

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Zirvesine göre %90 düşmüş. O gün gelip %90 düşecek önümüzdeki senelerde dense ne denirdi?

Yani imkansız diye bir şey yok. Sonuçta borsaci olarak ihtimallere göre poz alıyoruz dediğiniz gibi de gayet olabilir bu riski alamayan poz da almamalı katılıyorum. Benim düşüncem teknik olarak 3 lu dipteyiz temel olarak ise bilanço yorumu yapmıştım banka bana göre artık risk almıyor risk kamularda toparlayacak olursa ilk toplayacak aktörlerden birisi. 2.5 değil 1.5 değil 1.25 1 0.75 0.5 değil 0.25 sentten alıyoruz buradan da aşağı gidecekse canı sagolsun daha başka dertlerimiz olur o zaman da muhtemelen.

Çok doğru. Her şey mümkün ama sonuçta her şeyin de bir hesabı, kitabı var. 1 veya 1.5 Lira olsa bir daire satar, bunu alır, üstüne yatarım şahsen...

Sayfa 704/822 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •