Önümüzdki 2 sene içinde dolar 30 olabilir ama maaşlarıda x2 olarak düşünün yüksek enflasyon ortamındayız biz bu yeni duruma alışamadık ama insanlar yüksekenflasyona tekrar ayak uyduracak zamanla, 80li 90 lı yıllarda da hiper enflasyon ortamı vardı insanlar ne yapıyordu her gıdayı bulabiliyormuydu ev alabiliyormuydu vs gerçekten hatırlamıyorum, hatırlayanlar daha iyi açıklar tek hatırladığım muz çok pahalıydı asla yiyemezdik
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mersin anamur sağolsun muza boğdu milleti zaten eskiden anamur muzu daha iyiydi ama ben gene de ithal muzun tadını beğenmiyorum ebat büyük ama tat eksik geliyor yada anamur muzu hoşuma gidiyor zevkler ve renkler meselesi
ama çocukluğumdaki ithal muz tadı yok kesinlikle muhtemel onlarda teknoloji sayesinde bi haltlar yemişlerdir
ayrıca maaşıma %30 civarı zam geldi ama %100 zamlı fiyatın altına temel ürünleri alamıyorum NOKTA
gaz elektrik benzin onları zaten saymıyorum ulaşım ısınma vs.
bahsettiğim peynir yumurta süt vs. gibi kimsenin itiraz etmeyeceği ürünler
Bugün nostalji günü herhalde...Bende katkıda bulunayım,muhtemel aynı yaş gruplarındayız,muz çok ender yenirdi ama yerli meyve,sebze çok bol ve lezzetliydi,tavuk,otomasyon olmadığı için pek yenilmezdi,haftada veya 15 günde bir alınan tavuğun ''ütüleme''
kokusu ve görüntüsü nedeniyle pek yemezdim(halbuki en sağlıklı tavuklar onlarmış)
Marmara ilkokulunda emekliliği gelmiş bir öğretmenimiz,okulun yanındaki teneke barınakta hafta sonları film oynatırdı,çıkışta hepimiz Cüneyt Arkın olurduk
Balığa giderdik,uydur kaydır oltalarla bir sürü balık yakalardık,Livatya da denize girerdik,hep bedavaydı,güzel günlerdi...
Din'i yasamak icin degil,boyle yasamak icin dincilik bu.
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...sahur-7065016/
Yer İmleri