Sayfa 705/1006 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    dünyadaki tüm rezerv paralar zaten şu anda dahi çok yüksek bir oranda sanal para. Sadece kaydi olarak yaratılan bu paralar normal bir veritabanında geleneksel yazılım teknolojisi ile yaratılıyor. Henüz kaydi para üreten veritabanı yazılımları blokchain teknolojisini kullanmıyor. Ama benzer (biraz daha ilkel) yöntemler kullanıyorlar. Tcmb'nin de benzer bir yazılım sistemi var.

Türkiyedeki para arzının sadece %10'u fiziki banknot. Kalan kısmı yazılım ile idare edilen dijital ve sanal para formatında.

Dünyadaki diğer merkez bankaları için de durum benzer.

Ayrıca tüm merkez bankaları kısa bir süre içinde kaydi para yarattıkları yazılım sistemlerini blockchain teknolojisine geçireceklerini söylüyorlar. Tcmb içinde de bu konuda çalışma yürüten bir grup olduğunu biliyorum.
    bu görüşünüze %100 katılıyorum

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Denizbank yeni için:
    1M ve üzeri -> 19,50
    250 ve üzeri -> 19
    Deniz??

19??? 19.50???

Yeni para??

İlginç..

Burada hemen hemen hiç adı sanı geçmeyen bir bankadır kendileri..
    Bu oranda faiz verseler duyulurdu diye düşünüyorum..

3. 300k aldiğim oranlar 32…92 araligi
    halk 17.70
    deniz 17.50
    vakif 17.50
    garanti 17.00
    teb 17.50
    ziraat 17.70
    forumda 19 19.50 oranlar paylasiliyor banka calisanlarinada soyledim yok diyorlar...anlamadim bu isi...

Alıntı Originally Posted by tazk Yazıyı Oku
    300k aldiğim oranlar 32…92 araligi
    halk 17.70
    deniz 17.50
    vakif 17.50
    garanti 17.00
    teb 17.50
    ziraat 17.70
    forumda 19 19.50 oranlar paylasiliyor banka calisanlarinada soyledim yok diyorlar...anlamadim bu isi...
    Tok satıcı olmalıydınız...
    Üst perdeden konuşmalıydınız...
    Müşteri degil,patron gibi davranmalıydınız...
    Refarans gösterip diretmeliydiniz...
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

5.  Alıntı Originally Posted by tazk Yazıyı Oku
    300k aldiğim oranlar 32�92 araligi
    halk 17.70
    deniz 17.50
    vakif 17.50
    garanti 17.00
    teb 17.50
    ziraat 17.70
    Ben de anlamadım, geçen gün Vakıfbank şubesinde 17'nin üstünü zar zor telafuz ediyorlardı küsüratlarla, kaç müşteri atar gider yaptı başkaları 19-20 veriyor diye, umursamadılar. Sonra burada yine yüksek oranlar paylaşılmaya devam edildi. Pazarlık becerisiyle mi ilgili diyeceğim ama masadan kalkıp gideni de umursuyor görünmüyorlardı.

ÖB müşterisi olup olmamak oranlara etki ediyor olabilir belki. Ancak Burgan özelinde konuşursak onlar da 100k-1M fark etmez 19 veriyoruz, 1M üstü oran düşüyor demişti.

Banka tarafında müşterinin tüm bankalardaki toplam mevduatını görebildikleri bir sistem var mı bilmiyorum. Bu kadar özel bir bilgi açık olarak görüntülenemiyordur herhalde.

1M üstü varlığı olan nitelikli yatırımcı kapsamına girer diye bir bilgi vardı ama 1M aynı bankada olunca mı şartlar değişiyor yoksa farklı bankalardaki varlıkların toplamına bakarak mı sınıflandırıyorlar bilgim yok.

Aynı banka özelinde oranlar arasındaki bu farklar kurumdan kaynaklanamayacağına göre ya şube ya da müşteri faktörü etkili olmalı.

6. Doğru söylüyorsunuz burda deniz ile ilgili pek oran paylaşılmıyor, genelde siz paylaşıyorsunuz
    Çoğu kişi "zaten düşük veriyordur" diye düşünüp araştırmadığı için heralde

Ben de denizbank'ta hiç mevduat bağlamadım
    Geçen sene bir müşteri temsilcisi aramıştı çalışmak istermisiniz diye ama o zaman oran düşük olduğu için ilgilenmemiştim

Bugün arkadaşın sorması üzerine du bakim bi sorayım dedim ve mt'nin bana ilettiği oranlar bu şekilde
    Temditlerde böyle güzel oranlar vermiyordur zannımca
    Yoksa orayı yıkarlar

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Deniz??

19??? 19.50???

Yeni para??

İlginç..

Burada hemen hemen hiç adı sanı geçmeyen bir bankadır kendileri..
    Bu oranda faiz verseler duyulurdu diye düşünüyorum..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    Denizbank özel bankacılık 19.25 veriyor zaten halihazırda
    Avrupa yakası özel.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

8. Bankalarda böyle bir uygulama olamaz. Yani bir banka elemanı bir kişinin başka bankadaki mevduat bilgisini göremez (KKB bilgileri var mesela bu şekilde x kişisinin kredi/limit/kimlik bilgilerini görebildikleri. Ama orda da hangi banka olduğu görünmez)

Ama tüm bankalar mevduat bilgilerini (başka bilgiler de var tabi) devletin ilgili kurumlarına bildirmek zorunda diye biliyorum.
    Yani devlette var bu bilgiler

Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Banka tarafında müşterinin tüm bankalardaki toplam mevduatını görebildikleri bir sistem var mı bilmiyorum. Bu kadar özel bir bilgi açık olarak görüntülenemiyordur herhalde.

Sayfa 705/1006 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •