Sayfa 705/1003 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba hayrani,
    Endeksteki ağırlığa göre alım yapmakla, eşit ağırlık alım yapmak arasında orta ve uzun vadede hiç bir fark olmayıp , bu değerler birbirine yakınsayacaktır.
    Kısa vadede sapmalar olsa da bu fark periyot arttıkça kapanacaktır.
    Know-how içermeyen, sadece matematiksel farklılık ile farklılık yaratmaları mümkün olmaz bence.
    Ama biz teknoloji hisse yoğun fonuz, beğendiğimizi seçeceğiz, bambaşka kriterler ile temel ya da teknik olarak güvendiğimiz hisseleri alım yapacağız deseler farklı sonuçlar olabilirdi, teknoloji endeksi geçebilirlerdi belki.

Eğer böyle matematiksel triklerle olabilseydi. bist30 hisselerini de endeksteki kendi ağırlıkları kadar değil paramızı otuza bölüp eşit ağırlıkla alıp kolayca bist30'u düzenli geçerdik.

Bu şekilde yapmalarının tek nedeni ağırlıklarına göre çarpıp bölmeyelim, bir kere alalım, ugrasmayalım düşüncesi olduğunu düşünüyorum.
    Aynen böyle demişti ak portföy yetkilisi. Hesaplaması kolay olsun, yatırımcılarımız rahat etsin, anlık hesaplama yapabilsin diye eşit dağılım yapıyoruz dedi. Alenen insanlarla dalga geçiyor herif ya. Desene delikanlı gibi: "umrumuzda değil portföy falan biz yönetim ücretimize bakarız ne yaparsanız yapın"

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben de defalarca benzer şeyi yazdım. Hisse fonlar hisseleri açıklamasa, getirilerinin katbekat iyi olacağından eminim. Ancak bu coğrafyada nedenini bilmediğim bir aşırı merak var. nnf açıklamıyordu, ona da bağıra çağıra açıklattılar. Ne geçti ellerine bilmiyorum. Zaten bu baskı yüzünden açıklamayan bir iki fon kaldı. Sırf o yüzden taşıyorum o fonları da , açıklamadıkları sürece de taşımaya devam edeceğim. Şeffaflık havalı bir laf ama, bir eve perde koymamak ne kadar şeffafsa bu da o kadar gereksiz bir şeffaflık bence.
    Zaten mevzuatlarında bin çeşit sınırlama, kısıtlama kural var.
    Bu konuda size katılmamak elde değil sayın Hellistheothers. Yanlış bilmiyorsam OPH paylaşmıyor. Diğer fonun hangisi olduğunu lütfen bizimle paylaşabilir misiniz acaba? GL1 olabilir mi acaba?

3. Bist100'de tamam mı devam mı noktasına geldik. 22 Günlük ortalama üzerindeyiz şu anda. Dün oradan destek alıp bir kez denedik, bugün 2. kez test ediyoruz. İlk duracağımız noktalar da 1460, ben ona göre hazırlığımı yapıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Bist100'de tamam mı devam mı noktasına geldik. 22 Günlük ortalama üzerindeyiz şu anda. Dün oradan destek alıp bir kez denedik, bugün 2. kez test ediyoruz. İlk duracağımız noktalar da 1460, ben ona göre hazırlığımı yapıyorum.

İçinde hisse olan degiskenlerden de çıktınız mi?

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba hayrani,
    Endeksteki ağırlığa göre alım yapmakla, eşit ağırlık alım yapmak arasında orta ve uzun vadede hiç bir fark olmayıp , bu değerler birbirine yakınsayacaktır.
    Kısa vadede sapmalar olsa da bu fark periyot arttıkça kapanacaktır.
    Know-how içermeyen, sadece matematiksel farklılık ile farklılık yaratmaları mümkün olmaz bence.
    Ama biz teknoloji hisse yoğun fonuz, beğendiğimizi seçeceğiz, bambaşka kriterler ile temel ya da teknik olarak güvendiğimiz hisseleri alım yapacağız deseler farklı sonuçlar olabilirdi, teknoloji endeksi geçebilirlerdi belki.

Eğer böyle matematiksel triklerle olabilseydi. bist30 hisselerini de endeksteki kendi ağırlıkları kadar değil paramızı otuza bölüp eşit ağırlıkla alıp kolayca bist30'u düzenli geçerdik.

Bu şekilde yapmalarının tek nedeni ağırlıklarına göre çarpıp bölmeyelim, bir kere alalım, ugrasmayalım düşüncesi olduğunu düşünüyorum.
    ilinti olarak şunları ilave etmek isterim BYF olarak
    ZPBDL(PETKM,ASELS,BİMAŞ,EREGL,TUPRŞ,TCELL,THYAO,Şİ ŞE,EKGYO,TKFEN)
    ZPLİB (AKBNK,ISCTR,HALKB,YKBNK,VAKBN)
    Bu ikisi, fon gibi valörü yok, fonlar gibi mali külfeti yok. biriktirebilmek için çok ideal .

Ppz nin içeriği değişmişmi %21 finansman bonosu gözüküyor pasta grafikte.

7.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    İçinde hisse olan degiskenlerden de çıktınız mi?
    Yok, HSYF tarafında %10 civarındayım hala, tekrar ağırlığı kademeli arttırmak için hazırlık yapıyorum. Yataya da sarabiliriz, düşüş trendine de girebiliriz, ama 1450'lerden döndüğü ya da yataya sardığı sürece enseyi karartmaya gerek yok bence, hala yön yukarı olur.

Kötü olan tarafı 100-200 günlük ortalamalar çok aşağıda. Mesela 100 günlük ortalama 1300'lerde. Biraz yataya sarıp bunu yukarılara çekmek en sağlıklısı olur. Ama bir kötü haber 1-2 haftada bizi daha aşağılara çekebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Yok, HSYF tarafında %10 civarındayım hala, tekrar ağırlığı kademeli arttırmak için hazırlık yapıyorum. Yataya da sarabiliriz, düşüş trendine de girebiliriz, ama 1450'lerden döndüğü ya da yataya sardığı sürece enseyi karartmaya gerek yok bence, hala yön yukarı olur.

Kötü olan tarafı 100-200 günlük ortalamalar çok aşağıda. Mesela 100 günlük ortalama 1300'lerde. Biraz yataya sarıp bunu yukarılara çekmek en sağlıklısı olur. Ama bir kötü haber 1-2 haftada bizi daha aşağılara çekebilir.
    Sn mesut, sizin açtığınız bir konu başlığı vardı , takipteydim sanırım kapatılmış.

Sayfa 705/1003 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •