Sayfa 705/705 İlkİlk ... 205605655695703704705
Arama sonucu : 5635 madde; 5,633 - 5,635 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
    Çelik sektörü için bugün yükselen Çelik CEO'sunu dinledim, o da en kötü geride kaldı, uluslararası Çelik talebi azaldı ve çelik fiyatı yarıya indi dedi. Dip olduğunu düşündüğünü söyledi. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Araç konusunda da ben elektriklilere şüpheli bakıyordum ancak satışlar beni morarttı XD
    Hatta ben de elektrikli bakmaya gittim. Ama herkese uymayacaktır.

Faiz indirimi konusunda ne olacak bilmiyorum ama ters köşe olursa şaşırmam.
    Faizlerin inmesi piyadadaki hangi derde deva olacak? İş yöneten arkadaşlar yazarsa aydınlanırız!

Özellikle VW ve Honda bu fiyatlara elindeki araçları nasıl satıyor bilmiyorum ama Çinliler bayi bi şekilde tutundu piyasada. Pandemik sonrası gelen Çinlilerin sorunları daha yeni belli oluyor, bunların ustaları da hâliyle piyasada çoğalacaktır. Çinlilerin yanında Hyundai ve Kia da rekabetçi ürün ve fiyatlama politikası izliyor. Bu yorumu sadece gidip deneyerek yapabiliyorum ben. Bakalım yıl sonu rakamları ne gösterecek.

12 aylık ralli ya da düzeltme için yorum yapamıyorum. Uzunvade87 gibi iş yöneten arkadaşlar kendi işlerinden örnekler verirse daha anlaşılır olur bu süreçler
    Teşekkürler \m/
    Abi şunu söyleyeyim benim bizim işlerde anladığım finans yönetimi manasında belirsizlik yeni normal.
    Bu belirsizliğe uygun finans yönetimi anlayışı belirlemek icab ediyor.
    Yurt içi ayrı yurt dısı işlerin dinamiği ayrı.Sektör sektör dinamikler farklı.faiz indirimi olacak şu olur bu olur diyemiyoruz.Globalde başka hamle para piyasalarını etkiliyor.
    Ama nakte erişim bir miktar rahatlar.Ödemeler çarklar döner.Tahminim.
    Bizim imalat ve yazılım iki kol var.İkisinde de az rüzgarla atlattık diye düşünüyorum.İnşaattan iyi oldu çıktık.Maliyetlet enflasyon üstü kıyas olmayacak derecede artmıştı.Çok sorunlu bir hale girdi.
    Bireysel para yönetimi farklı tabi kişilerin beklentisi sermayesi nedir işten ne kadar pay alıyordur vs.Bizim arkadaşlarla konuştuğumuz iki şey var nakit değerlendirilmesi.Onun için farklı iki üç enstrümanı değerlendirecekler.O da piyasaya çok bağlı ama kenarda nakit tutmaktan daha faydalı diye düşünüyoruz faiz inince.Daha önce düşünmedikleri bir yol idi.

Daha dinamik davranmak gerekiyor.Bireysel olarak bakış açım daha farklı.Görüyorsun zirveye yakın satıp faiz kullanıp bu aralar geri gelebilirdik ama kişiselde onu yapmıyorum.
    Ama söylediğim gibi belirsizlik yeni normal.İş yaparken iş dünyasında artık vade vizyon çizerken daha kısa düşünmek gerekiyor.
    Küçük büyük işletmeler artık daha dinamik olan finans yöntemlerini kullanmalı.Burası çok önemli bence.
    Göobalde de bu yönde bir eğilim görüyorum.
    Araç çeşitliliği önem taşıyor gibi.
    (suya sabuna ayrıntıya girmeden bu kadar anlatabildim.)
    Syg

2. Burda bazı arkadasların da uzun vade perspektif çizerken yaptıgı hatalardan birkaçı şu.
    Globali kendi gündemi gibi takip etmiyor.
    Bir arkadaş vardı sevmezdi bizi.
    Çin teknolojileri basıcak vs diyordu.
    Haklı bu risk.Riski yönetirken daha kalıcı sanayi şirketlerine yönelmeyi öneriyordu kendine.
    İyi niyetli oldugunu düşünelim bence de iyi niyetlidir.
    Peki kalıcı değişimi daha yavaş yüksek işletme sermayesi gereken hammadde dısarıdan geliyor kur oynaklıgı jeopolitik riskler vs hepsini koydugunda aynı riski tasıyabilecek misin?Veya risk azalmış mı oluypr?
    Yükselen global şirketleri risk olarak görüyor evet tamam tedarikçisini gündemine alıyor.
    İyi de hiç Çinli firma başka bir firmayı kendi tedarikçisi yapar mı?(Bugün az da olsa ürün satın alması farklı tesislerde aynı özeni göstereceğine işaret değildir.)
    Belirsizlikten yeni belirme hali kendince kuruyor.O da doğru değil.
    Bilmem kendimi anlatabildim mi?
    Ytd syg

3. ANAF (Romanya Vergi Dairesi) FORD OTOSAN'DAN ALDIĞI 4 MİLYON EURO VERGİ CEZASINI GERİ İADE EDECEK

https://youtu.be/PLs1jpCWZIc?si=qE_fxSGHzasLjCNS

Sayfa 705/705 İlkİlk ... 205605655695703704705

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •