Sayfa 707/937 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 5,649 - 5,656 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1. Bu kadar ucuk rakamlar soylenmiski. Nasil verecek bu rakami cok merak icindeyim. Bankanin ederi 2.5 milyar usd. Hadi en buyuk istirakini icine katalim. Sise 2.5 milyar usd. Toplasan bu rakami etmez. Daha ortada C nin hakki da hesaplanmamis.
     Alıntı Originally Posted by Pericem Yazıyı Oku
    1000 adet A X 1 milyon dolar
    29.000 adet B X 130.000 dolar
    2500 kurucu X 2 milyon dolar

Bankaya maliyeti 10 milyar dolar, bu paranın kaynağını da hesaplar mısınız? Bankaya kolaylık olsun bu parayı nereden bulacağını düşünmesin.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Sayin Pericem sorunun muhatabi siz degilsiniz. Sehven sizin cevabi alintalamisim. Ozur dilerim.
     Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Bu kadar ucuk rakamlar soylenmiski. Nasil verecek bu rakami cok merak icindeyim. Bankanin ederi 2.5 milyar usd. Hadi en buyuk istirakini icine katalim. Sise 2.5 milyar usd. Toplasan bu rakami etmez. Daha ortada C nin hakki da hesaplanmamis.

3.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Bu kadar ucuk rakamlar soylenmiski. Nasil verecek bu rakami cok merak icindeyim. Bankanin ederi 2.5 milyar usd. Hadi en buyuk istirakini icine katalim. Sise 2.5 milyar usd. Toplasan bu rakami etmez. Daha ortada C nin hakki da hesaplanmamis.

Rakam konusuna bir yorum yapmam fakat bakış açınız doğru değil. İş Bankası’nın borsadaki ederi o, o parayı veren İş Bankası’nı alabiliyor mu sanıyorsunuz.

4.  Alıntı Originally Posted by Pericem Yazıyı Oku
    Is A ve B'ye zamanında C verildi. Bakınız CHPnin elindeki Atatürk hisseleri. Başından beri bu hisselere sahip olanlar zaten sermayeyi temsil açısından bir sorun yaşamıyor.
    Kurucu zaten sermayeyi temsil etmiyor tek hakkı temettü. O da 1991de kuruluş sermayesi olan 250.000TL ile kısıtlanmış. Bari enflasyon hesabı yapsalar kısıtlama yaparken ama o bile yok.
    Merhabalar,

Sadece şahsi düşüncemi belirtmek istiyorum.

İş A ve İş B nin hakkı verildiyse ve hak kayıpları yoksa 1 adet İş B, 4 adet iş C ye karşılık geliyorsa bugün İş B nin değeri 4 adet İŞ C değeri olan yaklaşık 32 TL niye değil?

Elindeki iş B yi sadece 32 TL ye verecek varmı?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Sadece şahsi düşüncemi belirtmek istiyorum.

İş A ve İş B nin hakkı verildiyse ve hak kayıpları yoksa 1 adet İş B, 4 adet iş C ye karşılık geliyorsa bugün İş B nin değeri 4 adet İŞ C değeri olan yaklaşık 32 TL niye değil?

Elindeki iş B yi sadece 32 TL ye verecek varmı?
    Atatürk'ün ~1,2milyar TL nominal değerli C hissesi var. 275 TL nominal A ve 8237 TL nominal B.

6. 1991 yılındaki Sermaye kısıtı olmasaydı bu rakamlar ne olurdu acaba?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    1991 yılındaki Sermaye kısıtı olmasaydı bu rakamlar ne olurdu acaba?
    1988de olmuş Ave B'ye olan. Sermayeyi 30 milyardan 250milyara çıkartırken. A ve B yi arttırmamis anlaşılan ve Ave B olanlara C vermiş. O zamanki dokümanlara bakmak gerek.
    1991de ise kurucuya o zamanki sermaye olan eski para ile 250 milyarTL (sıfırlar atılınca şimdiki hali 250.000TL) sermaye sınırı gelmiş. Bir sene sonra da sermayeyi 2.5 trilyona çıkarmış bugün yaptığı gibi yine C'lerle.

8. Son dakika: Haftaya siyasi partiler ve seçim kanunu meclise geliyor...

https://www.ahaber.com.tr/gundem/202...yuzde-3-detayi

Bizi neden ilgilendiriyor diye soranlara eski haberi bırakıyorum: https://www.yeniakit.com.tr/haber/ch...m-1237948.html

Sayfa 707/937 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •