Tüm siyasetçilere işlerini düzgün yapmaları için dua ederim. Seveni var ki devam ediyorlar, ama eleştirmek her oy verenin hakkı. Eleştiriye açık olanlar daha dayanıklı oluyor, diğerleri havlu atıp gidiyor. Egosu yüksek kişiler siyasetçi oluyor genelde.
Sanatçılar ile siyasetçiler genelde sevgiye aç insanlar, çoğu konuda benziyorlar. Biri iyi rol yaptı diye seviliyor, diğeri rol yapmıyor gerçek dürüst adam diye seviliyor. Öte yandan beceriksizlik çoğalınca tepki farklı olabiliyor.
Tatil yöresinde bir iş etkinliğinde akşam eğlencesi yapıldı, kadın şarkıcı şarkıları söyleyemeyince adeta yuhalandı, sonra diğer otelde işi bilen başka kadın geldi ortalığı canlandırdı. Ben şarkı söyleyememesini önemsemedim ama garip duygu hissettim hala unutamam. Bu işlerden anlayan bir arkadaşım, kadının şarkıyı söyleyememesinin nedenini bana anlattı ama benim değil kadının bilmesi lazımdı.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Millet bi şoklama geçirdi, şuan herkes elindekinin kıymetini biliyor.satmıyor
Bu ülkede sattığın malı yerine koyamıyorsun, arkadaş geçen sene sattığı arabayı almak için iki katı para ödediğini konuştu öbürü ev satmış geri almak için aynı paraya alamıyorsun ekstra para ödemem gerekiyor dedi, diğeri de farklı şeyler anlatınca, ülkede herkes aynı şeylerden muzdarip olunca da, olaylar bu raddeye geldi.
Düşmüyen bist icat ettikleri gibi şindide düşmüyen enflasyon icat ettiler
Hamdım Piştim Yandım
Geçen tartışma programında siyasetçilerin değil halkın sorunlu olduğu tartışıldı, tüm katılanlar benzer sözler söylediler. Canlı yayında bazen bu tip şeyler olabiliyor.
Bayram taitili öncesi tedibir alıyorlar muhtemelen.
Dünkü TCMB kararını yorumlayanlar artık her kredinin nereye harcandığı takip edilecek diye anladık ama bunun nasıl yapılacağı da söylenmeliydi dediler.
Murat Sagman
@muratsagman
·
13 Nis
Eğer yakın zamanda para ve maliye politikalarında bir değişiklik olmazsa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belkide ilk defa bu yıl bu riskli dörtlünün gerçekleşmesi riski ile karşı karşıya kalacağız : düşük büyüme, yüksek enflasyon, yüksek cari açık ve yüksek bütçe açığı…
olay bu her geç kalınmış müdahale yaranın daha derinleştirecek borsaya baktığımızda enflasyon rallisi deyip algı ile ile oyun döndürüyorlar , İngilterede 30 yılın en büyük enflasyonu var Ralli nerede ,
geciken önlemler ve çok bilmişliğin bedeli ülkeye ağır olacak
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Bence asıl neden güvenin kaybolması. Vatandaşın ülkenin sahibi olarak değil müşterisi olarak görülmesi, beğenmeyene yolun açık olsun bile deniyor, beğenenler akın akın geliyormuş. Muhtemelen mutfak sırlarını vermiyorlar, Kılıçdaroğlu'na bile bilgi verilmiyor.
Aynı şeyleri güvenilir bir iktidar yapsa farklı olurdu. Politikacılar salak isanlar değil, danışmanları vs var, bir şeyler yapılıyor ise kağıt üstünde başarı şansı vardır ya da bir şeye güveniyorlardır. Bakan Nebati büyük risk aldık deyip duruyor biz politikacıyız herhalde seçimleri riske atmayız vs diyordu. Poltikacılar diğer politikacılara bile bizi enayi sanmayın deyip durur konuşmalarında.
Bakalım nasıl olacak, ben de bilmiyorum ne olacak, ama bana görünen ne ise onu yorumlayabiliyorum. Bizim bilmediğimiz onların bildiği şey ne şimdilik umuma açık değil.
Morgan Stanley de bu yöntemi kullanıyor. Tabi bu tip heriflerde sadece kendilerinin bildiği ama başkalarının bilmediği taraf dolu oluyor.
![]()
Son düzenleme : ariston; 15-04-2022 saat: 15:09.
Yer İmleri