Vay canına, huawei CFO sunu kanadada tutuklamışlar. CFO, holdingin en üst yöneticilerinden biri. Durmadan ünvan uydurduklarından takibi zor oluyor. Finans yöneticisi olsa gerek.
Bu konuyu niye uzattım. CFOnun tutuklanma nedeni İran la iş yapması, ambargoyu delmişmiş. Yaw Almanya hiç bir zaman son vermedi İran ile iş yapmaya. Ambargo olduğundada, tüm şirketleri diğer ülkeler üzerinden iş yaptı. Herkeste biliyor. Gazeteler yazdı hemde yahudi internet siteleri yazdı.
Kaç Alman yönetici tutuklandı.?
HİÇ.
Almanya Fransa, daha yeni İran ambargosunu delmek için yeni swift yöntemi icad etmedilermi.
Ettiler, her hafta çarşaf çarşaf yazıldı.
Kaç alman, kaç fransız tutuklandı.?
HİÇ.
İşte süper ötesi batı medeniyeti. Kendinden gördüğüne yani kendi sürüsünde olana ayrı davranış, başka sürüden görünene her şey mübah. Hoş bunlar birbirlerinide çok kesmiş ama şöyle düşünün.
Bir sırtlan sürüsü düşünün.
Düşündünüzmü.? güzel.
Şimdide leylek sürüsünü uçarken düşünün. Düşündünüzmü.?
Güzeeeeel,
Dağlarda yeşil bayırlar ve tepede kar düşünün.
Düşündünüzmü.?
Süpeeeer..
Manzara süper oldu, biraz kendimize geldik.
Şimdi dön sırtlan sürüsüne. Ne görüyosun.?
Sırtlan görüyosun tabiki.!
Kaç tane.?
Saydınmı? Saymadın. Tembelsin, ondan.
Neyse manzara kendimden geçirdi, örneği vermek içimden gelmedi. Kısaca şöyle diiim. Hayvan sürülerine bakın. baktınızmı?
Dur yaw yine manzaraya dalmak üzereydim. Diyorum ki.
Hayvan sürüleri içde kapışırlar. Lliderlik ve bazı haklar, bazı paylaşım meseleleri için bir birlerini öldürebilirler.
Ama dışardan tehdit geldimi, yada avlanmaya çıktılarmı, hemen birlik olup toplu saldırırlar, sora yine birbirlerine girerler.
Bu size hangi sürüyü hatırlattı.? Çok uzağa gitmeyin, yakına bakın. Yaklaşııın haaah, ne gördünüz.? Tammam işte onlar...
Yazı uzadı, konuyu unuttum. Her neyse... biraz haber okuyup, kendi işime döneyim.
Son düzenleme : alicemal; 06-12-2018 saat: 11:14.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri