Sözleşmelerde TL Dönemi Başladı; Kimleri Etkileyecek, Nasıl Uygulanacak?
Avukat Aslı Kazan:
Anayasa`da güvence altına alınan `sözleşme özgürlüğü` ihlal edilmektedir
T24`e yaptığı açıklamada, Borçlar Kanunu 99. Madde`de `ülke parası dışında bir para birimiyle ödeme yapılması`nın kararlaştırılabileceği, yine 304. Madde`de `gayrimenkul kira bedellerinin dövizle belirlenebileceği`nin düzenlendiğini belirten Avukat Aslı Kazan da, kararın kanuna aykırı bölümlerinin geçersiz sayılması gerektiğini söyledi. ``Yasaklama, Anayasa`nın 48. Maddesi`nde yer alan `sözleşme özgürlüğü`nü de ihlal etmektedir`` diyen Kazan, tarafların kur üzerinde anlaşamamaları halinde mahkemelerin belirlemeyi neye göre yapacağı sorusunu da yöneltti.
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...lanacak-26110/
Ne demişlerdi iktidarlarının ilk dönemlerinde; `herkese özgürlük `. Herkese özgürlük temel argüman kendi TÜRBANLI bacıları idi dimi ? Eee allaha şükür ilk okul hocasından kamudaki en yüksek mertebeye kada TÜRBANLI bacılarımız özgürce çalışıyor , üniversitede bacılarımız eğitim alıyor. Eee ! peki şimdi o ÖZGÜRLÜKÇÜ AKP ne oldu da `
Anayasa`da güvence altına alınan `sözleşme özgürlüğü` nü ihlal etmektedir` Hadi bunu ihlal ediyorsun diyelim ki ülkenin mevcut durumunda ülkenin bekası için ee! peki aynı durum SENİN YANDAŞ betoncuna yaptırdığın köprü, tünel ,hastane, havalimanı için niye geçerli değil ? Yandaş olunca olur ama diğerlerine olmaz. Şimdi faiz olmuş %25 diye ben güvenip Dolarımı bozduracağım öylemi ! Kendi adıma konuşuyorum ` yemez hayvan terli`...
Yer İmleri