En yüksek ortalama temettü verimi son 11 yıl için ISYAT’ta görünüyor. %14.8 temettü verimi var. Hiç de az değil.
Son 11 yılda 10 kez ödeme yapmış. Bu 10 ödemenin ilk ödemeden son ödemeye kadar yıllık ortalama büyüme oranı (YOBO, İngilizcesi CAGR’dır. Compund Average Growth Rate) %9.6 olmuş. Buda güzel.
FAVÖK için YOBO ise -%6.3. Burası kötü. Bunun negatif olması uzun vadede hisse performansını kısıtlayabilir.
Sektöründe liderlik yarışında olan bir firma. Ama ben tercih etmeyebilirim. İki nedenden dolayı, birincisi işlem hacmi yüksek olmayan bir hisse, diğeri de sanırım ben bacası olan, dumanı tüten sanayi şirketi çocuğuyum. Birazda ondan olabilir. Ama siz düşünebilirsiniz.
1. Son 11 yilda en yuksek verim.
2. " Bunun negatif olması uzun vadede hisse performansını kısıtlayabilir." Uzun vadede diyor, 11 yildan uzun vadeyi yeterli gormuyormu ?
3. Islem Hacmi cok yuksek degilmis. El Insaf..!
4. O bacasi tuten sanayii tercih edermis, bu uretim girdileri ve enerji maaliyetleri her gecen gun artan bir ekonomide buyuk talihsizliktir.
5. Sonuc olarak bu Tuncay TURSUCU bu isi hic bilmiyor. Ulkenin MB'sini ozellikle bu faiz konusunda bu kadar mudahale gordugu bir ulkede, son 11 yillik bir basari, matematik olarak inkar edilemez bir realitedir, gercektir.
Kisiler tercih eder ya da etmez.
Yer İmleri