Sayfa 71/531 İlkİlk ... 2161697071727381121171 ... SonSon
Arama sonucu : 4242 madde; 561 - 568 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

1. Benim bildiğim kadarıyla ülkemizde kömür çıkarmada açık madencilik yok.
    Yapılsa çevreciler hemen ayağa kalkar ormanları kesiyorsunuz diye,siyaseten tartışmalı bir ortam yaratmış olurlar.
    Kapalı madencilikte tesisler dünya standartlarının altında.Grizu patlamarı sık sık oluyor.Maden kazaları sabıkalı,
    o yüzden ithalatı teşvik etmeleri siyasi bir tercih olmuş olabilir.
    Bunun da işsizlik gibi sonuçları olması muhakkak artı döviz kıtlığının yaşandığı bir dönemde ithalatı ve cari açığın artırmasına küçükte olsa bir katkı sağladığı doğrudur.Sonucta onu söyleyenlerde iktidar ortakları.
    Siyaset böyle bir şey işte...
    ''Efendim dün dündür, bugün bugündür. ''

2. Bir ülkede üretilen her 4 birim enerjiden 2'si (Kömür + Doğalgaz çevrim santralleri) ithal girdilere dayanıyorsa bunun total ekonomiye verdiği zararın hesabı mümkün değil. Mesela son dönemde Demir Çelik sektörünün verimliliğinin düşmesinin temel nedeni bu, ha keza çimento, ulaştırma vs...

Birim metrekare inşaat maliyetleri yayımlandı dün.

Fecaat !...

Yazıktır bu ülkeye...

---işler kesat gidince müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış....

--yerli kömür vardı da biz mi içtik...

4.  Alıntı Originally Posted by HYPATAI Yazıyı Oku
    Benim bildiğim kadarıyla ülkemizde kömür çıkarmada açık madencilik yok.
    Yapılsa çevreciler hemen ayağa kalkar ormanları kesiyorsunuz diye,siyaseten tartışmalı bir ortam yaratmış olurlar.
    Kapalı madencilikte tesisler dünya standartlarının altında.Grizu patlamarı sık sık oluyor.Maden kazaları sabıkalı,
    o yüzden ithalatı teşvik etmeleri siyasi bir tercih olmuş olabilir.
    Bunun da işsizlik gibi sonuçları olması muhakkak artı döviz kıtlığının yaşandığı bir dönemde ithalatı ve cari açığın artırmasına küçükte olsa bir katkı sağladığı doğrudur.Sonucta onu söyleyenlerde iktidar ortakları.
    Siyaset böyle bir şey işte...
    ''Efendim dün dündür, bugün bugündür. ''
    Merhaba,

Değerli kardeşim, Almad (Altınyağ madencilik şirketi, borsaya kote) şöyle bir Kap'ı vardı, bir kaç sene önce.

26.10.2020 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz üzere, Şirketimiz, T.C. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından, Malkara Kömür İşletmeleri Ticari İktisadi Bütünlüğü, yapılan ihale sonucunda şirketimiz bünyesine geçmiştir. Söz konusu kömür işletmemiz, Çan Termik Santrali ile 2.000.000 tonluk ( 1 milyon tonu opsiyonlu olmak üzere) uzun vadeli kömür satışı için çerçeve anlaşması imzalanmıştır. Şirketimiz, maden sahamızdaki kömür rezervini, bölgedeki termik santraller başta olmak üzere sanayi tesislerinde değerlendirme çalışmalarına devam edecektir.
    Kamuoyunun bilgisine sunulur, Saygılarımızla.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/907952

Bu şirketin 50 milyon ton kömür rezervi var ve hemen hepsi yüzeyde. Hiç galerisi yok. Tekirdağ/Malkara'da faaliyet gösteriyor.

Cante de bu konu hakkında muhakkak bir Kap yayınlamıştır. Bilançosunu incelemediğim için, bilançoda adının geçip geçmediğini bilmiyorum.

Bu kömür rezervleri ve şirket, santrale çok yakın olduğu için uzun vadede maliyetleri düşürecektir diye düşünüyorum.

Saygı ve selamlarımla,

--CANTE nin 161 milyon ton kömürü varmış(?!) hem de azımsanmayacak bir kısmı yüksek kalorili (!?) imiş; ama gel gör ki kendi kaliteli yüksek kalorili kömürünü çıkarmak var iken, boğazın karşı yakasından 200 km mesafeden kömür satın alıyor...

6.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --CANTE nin 161 milyon ton kömürü varmış(?!) hem de azımsanmayacak bir kısmı yüksek kalorili (!?) imiş; ama gel gör ki kendi kaliteli yüksek kalorili kömürünü çıkarmak var iken, boğazın karşı yakasından 200 km mesafeden kömür satın alıyor...
    Bunu şirkete sordunda mı yazdın buraya? Çünkü oradan kömür satın almıyorlar, işletimini yapıyorlar. Bana öyle cevap vermişlerdi.

Diğer konu, sana okuman için bir kaynak vermiştim, hani şu rezerv konusunda; 1 satırını bile okumadın değil mi ?

https://www.hisse.net/topluluk/showt...44#post6518944

-
    Son düzenleme : Hissedarxd; 02-09-2023 saat: 09:28. Sebep: Link eklendi
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

7. müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış
    Bir ara arıza haberlerini copy paste yapıyordu. Sonra baktı işler tıkırında, hemen rezerv mevzusunu getirdi. Gayet tabiki oradan da cevabını aldı paralı asker ?!

Aşağıda 01.07.2023 - 02.09.2023 CANTE arıza dökümü :

Bu da, halka arz edilecek CATES'in aynı dönemdeki arıza dökümü:

Yorumsuz...

8. Burası her ne kadar IZENR başlığı değilse de yazmadan geçemeyeceğim, çünkü CANTE ile de direkt ilgisi var. Dolar ve navlun fiyatları bu seviyelerde iken, ithal kömürle üretim yapan termik santrallerin kârlı olmasını beklemek hayalcilik olur. Devletin uyguladığı akılalmaz teşvikler olmasa, bu kârlılığını da gösteremez, hepsi kapısına kilit vurur. Net ! Zaten IZENR ve CANTE'nin 2023/6 aylık bilançolarını ufacık bir finansal okuryazarlığı olan insan bile analiz etse ne dediğimi anlar.

HES, RES ve GES konusunu geride detaylıca yazmıştım. Doğalgaz çevrim santralleri de benzer sıkıntıda. Avrupa'da savaş nedeniyle doğalgaz fiyatları uçuk fiyatlamalarda. Spot gaz fiyatları aldı başını gidiyor ve BOTAŞ (yerel seçimler öncesi risk almamak adına) zam yapmamakta direniyor.

https://www.botas.gov.tr/Sayfa/2023-...t-tarifesi/727

Enerji, total ekonominin lokomotifidir. Zaten bu nedenle ülkeler birbiri ile dur durak bilmeksizin savaş halindeler. İthal kömür ve doğalgaz ile üretim yapan enerji santrallerine uygulanan sübvansiyonlar tahminlerin ötesinde bir tahribat yaratmakta ve yeni yöneticiler bunun farkına varacak kapasitede. Yerli ve milli kaynaklarla üretim yapan termik santrallere fazla uzak olmayan bir süreçte ilave teşvikler gelecektir. Not edin dostlarım.

Sayfa 71/531 İlkİlk ... 2161697071727381121171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •