Sayfa 71/342 İlkİlk ... 2161697071727381121171 ... SonSon
Arama sonucu : 2732 madde; 561 - 568 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

--bir zamanlar ben de çok hayal kurmuştum...GODİVA ve PLADİS halka arz edilir...2-3 yıla kadar diye...sonra bu şirketlerin bilançolarına ulaşınca...bunun imkansız olduğunu fark kettim...2016 dan beri halka arz edeceğiz diyorlar ara sıra...

--olursa fiyasko olur...penta dan daha beter....
    Son düzenleme : ft-2; 22-11-2024 saat: 23:56.

2. Bence yurtdışı operasyonlarını küresel bir alıcıya satması daha mantıklı görünüyor. Yurtdışı bütün varlıklar bu şirketin içinde abi bunu alırsan yanında da bunu da eşantiyon olarak veriyoruz diye satabilir

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

KISMİ BÖLÜNMENİN AMACI
    4.1. ÜLKER BİSKÜVİ, uluslararası yatırımlarını daha etkin ve odaklanmış bir yapıda
    yönetebilmek
    amacıyla, sermayesinin tamamına veya %10â€â•undan fazlasına sahip olduğu iştiraklerini tek bir çatı altında toplayarak ayrı bir tüzel kişilik oluşturmayı hedeflemektedir. Bu sayede daha etkin, verimli ve stratejik bir yönetim yapısı oluşturmayı amaçlamaktadır.

...........her nevi gıda maddesinin üretimi, pazarlanması ve satışı, ithali, ihracı ile gerçek ve tüzel kişilere (iştirak ettikleri dahil olmak üzere) danışmanlık hizmetleri vermek amacıyla bir "Anonim Şirket" kurulmasına...KAP haberi

--dikkat ile bakalım(şeytanın avukatı olarak)....

3. maddeden sonra 4, 5 6 diye gitmemişler; a, b, c diye giden alt maddeler halinde vermişler...3. maddenin içeriği ile bir ilgisi olmadığı açık..

KAP a verilen açıklamada a, b, c maddeleri yer almıyor...

-böyle bir amaç için yeni bir şirkete kurmaya ihtiyaç var mı; yıldız uluslararası gıda yatırımları a.ş ya da PLADİS değil de neden ÜLKER???

--şirketi (taygeta) temsile yetkili üç kişi de HOLD yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen , neden hold. üzerinden gitmiyor?...

4.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --teorik olarak mümkün...pratik olarak görünür gelecekte bence imkansız....
    Doğru kelimeleri aratınca bak ne çıktı?

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/di...-holding-kurdu

Şu anda birçok yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapmak istiyor. Sermaye girişi bekleniyor. Belki pladis'e, Godiva'ya değil buradaki bir şirkete yatırım yapmak ister. Biz Türkiye'nin riskiyle dünyanın riskini bu ayrışmayla hedge ediyoruz. Düşünün, bir yerde riyal, diğer yerde pound, başka yerde euro kazanıyoruz. Dünyadaki enflasyon da devalüasyon da global şirketleri etkileyebilir. Hepsi aynı çatıda olmasın, yerel ile uluslararası operasyonları ayıralım istedik.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ile konuştum. İşin felsefesini şöyle anlatıyor: "Yerel ve uluslararası pazarların kendine has özellikleri var. O nedenle farklı iş stratejileri gerektiriyor. Ayrıca farklı coğrafyalarda iş yaptığımız için riski daha iyi yönetebiliriz. Uluslararası operasyonların da dahil olduğu atıştırmalık yani odak işlerimizin ayrı bir holding şirketi olması yerel operasyonların döviz riskinden korunmasını sağlar. Şu anda dış yatırımcı getirme planımız yok.
    Ama gelecekte bunu yapmanın bazı (finansman, halka açılma, stratejik ortaklık gibi) avantajları olabilir. Ayrı holding şirketleri, işin tamamına değil, yerel veya uluslararası operasyonlara daha odaklı yatırım yapılmasına olanak tanır."

--bunun üzerinde çok konuştuk sen yokken....bu bir şey mi?...

--bundan çok daha güzel çok daha önemli açıklamalar da var...

"Godiva’ya 4 milyar dolar teklif geldi satmadık"

Servetle parayı karıştırmamak gerektiğini, ikisinin farklı olduğunu da dile getiren Ülker, “Biz 3,5 milyar dolara McVities almıştık. Bugünkü değeri bana göre 6 milyar dolar ediyor. Çünkü işler büyüdü geliştik, daha karlı bir hale geldi. Godiva’ya geçen yıl teklif geldi, 4 milyar dolar. Ancak gençlere sordum Ali’ye, Yahya’ya ‘bu bizim ana işimiz niye satıyoruz’ dediler†açıklamasında bulundu. https://www.dunya.com/ekonomi/2024-y...-haberi-717478

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

-godivadaki şirketlerin üçü 2022 de özsermayeleri eksiye düşmüş; yani borca batık durumda...2023 yılının sonuçlarını vermediler (2022 yılını tekrar göndermişler)...2020 de 250 milyon dolar ve 2021 de 45 milyon dolar civarında zarar açıklayan godiva USA (G-NEW İNC) nın ise 2022 ve 2023 dek durumunu göremiyoruz...vermemişler...

-kakao fiyatları son 2 yılda yaklaşık 3 kat arttı...çikolatanın hammaddesi yani, İŞLETME SERMAYESİ ihtiyacı çok arttı...

--godiva belçika ya 2022 de kesilen 300 milyon euro cezanın bu sene ödenme ihtimali yüksek...yani HOLDİNG in ciddi paralara ihtiyacı var...

--ana şirket (GODİVA belçika), 4 yıldır zarar üretiyor...yaklaşık 46 milyon euro olmuş...
    https://www.companyweb.be/en/0435002438/godiva-belgium
    --4 milyar dolarlık şirketin manzarası yukarıda...

--4 milyar dolar zihinlere kazınınca, bu piyasa değerinden ucuza alanlara ortak olanlar, kelepir almış diye sevinecekler mi?..
    Son düzenleme : ft-2; 23-11-2024 saat: 00:39.

bu da 6 milyar dolarlık UB (united biscuits) nin finansalları

--6 milyar dolar, 4.8 milyar sterlin ediyor.... vasat bir şirkete cirosunun 5 katı verecek bir enayi var mı??

--ÜLKER in piyasa değeri yıllık cirosunun (2024 sonu) yarısının altında...UB den çok daha karlı ...niye almıyorlar???
    UB 6 milyar dolar ediyorsa ÜLKER in 9 milyar dolar etmesi lazım...ciroda %50 daha büyük...FAVÖK de ise 3 kata yakın büyük..
    Son düzenleme : ft-2; 23-11-2024 saat: 01:19.

--üstteki UB nin (solo) alttaki UB ile birlikte SULTANA+FLİPZ+TURTLES konsolide....Ülker eklendiğinde pladis oluyor.
    --bu üçlü 300 milyon sterlin ciro yapmışlar ama yıllardır kar üretemeyen şirketler, kar bir yana FAVÖK leri bile ekside...
    --net borcun büyüklüğüne dikkat ile bakın...

--bu da ÜLKER ile birlikte olan konsolide bilanço (PLADİS food limited)

--2023 yılı sonunda ÜLKER in net borcu dolar olarak 631.5 milyon dolara denk geliyor...932-528=504 milyon sterlin
    --SPK bilançosunda ise net borç 434 milyon sterline denk geliyor...

--farkın sebebi finansal yatırımdan olsa gerek; pladis de göster(e)memişler.

--finansal yatırımlar (godiva belçika+godiva USA) duran varlıklar içinde, bunu hazır değerde gösteremez...

--normalde bunlar finansal yatırım da olamaz...iştirak olarak gösterilmesi gerekir...iştirak olarak gösterildiğinde bilançoların da görülme ihtimali yüksek diye mi yapmışlar? diye şeytanın avukatı olarak sorma hakkım var.
    Son düzenleme : ft-2; 23-11-2024 saat: 02:09.

Sayfa 71/342 İlkİlk ... 2161697071727381121171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •