Sayfa 71/1009 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 561 - 568 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Aynı şeyleri düşünmüşüz...
    Altin'in son 20 yillik grafigine bakmismiydiniz ?

Paranın anayasasına yeni düzen
    http://www.ntv.com.tr/ekonomi/parani...2ECjRu94pOBANg

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sevgili Gunwane haklı olabilirsin bir şey demiyorum..bende yanılabilirim buda bir gerçek..sende yanılabilirsin tabiki..

Sonuçta kaderimiz FED ve diğer büyük MB'larının elinde olduğundan yurt içi olaylar yerine epeydir dışarıya kafayı takmış durumdayım..Okuyormusunuz bilmiyorum ama elimden geldiğince yazılarımı kendimce kanıtlı yazmaya çalışıyorum..

Tabiki elimizde FED'in veri seti yok, fakat sizdede yok..neye göre karar vereceğiz o halde..araştırma yapmasak olur mu..

bir örnek olarak bende diyebilirim; IMF'in elindeki veri setide sende yok..

Bakın geçen gün yazdım:

Çok detaya girmeyeyim ama ECB ve BOJ'a bekleme yapma devam et diyor IMF..enterasanı ise Almanya'ya genişleyici maliye politikalarına devam et demesi..Almanya'nın genişleyici para politikalrına ihtiyacı var mı?

Ayrıca FED'in faiz arttırımlarına rağmen ABD'de para politikasının gevşek mi sıkı mı olduğuna sen karar ver:

ECB'nin ve BOJ'un bastığı trilyonlarca paranın ABD'ye akan kısımlarından bahsetmiyorum bile..en basit DOW vb. ABD borsalarının nasıl bu kadar yükseldiğini sanıyorsunuz..

Neyse ben kolay pozisyon değiştiren biri değilim... %60 dolar, %40 altın taşıyorum, TL yok bende..dolayısıyla FED'in faiz arttırmasınada hazırlıklıyım..arttırmamasınada..

Tabiki hiç bir şeyin garantisi yok..herkes yanılabilir..okuyanlarda kendi kararlarını kendileri vereceklerdir..

Not:Esasen FED arttırımları arttırsa, ak koyun-kara koyun ortaya çıksa daha çok sevineceğim..

Selam ve saygılarımı sunarım..
    Tüm makro ekonomiyi özetlemissiniz sayın Enki. Teşekkürler..

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Tüm makro ekonomiyi özetlemissiniz sayın Enki. Teşekkürler..
    Sizde sağolun sn. Ayan..benzer şeyleri düşünüyoruz ama bu düşündüklerimiz pek para etmiyor değil mi?

Günün modası bir taraftan faiz arttır, bir taraftan ortamı gevşek tut..

Nerde o eski sıkılaştırmalar..

ECB'nin yada BOJ'un teki, heleki ikisi QE'yi yarın kesseler FED kuru yolum tavuğa döner..

Cash inflows into Egypt's banking system totalled more than $57 billion since Egypt floated its currency in November, Egypt's central bank governor told al Akhbar newspaper on Sunday.
    Yağdır mevlam..para yağıyor mübarek..en son bu habere rasladığımda bir kaç ay önceydi sanırım 17-19 milyar dolar civarı idi bu rakam..

Trump geliyor diye kandırmışlar bizi..

6. Türk yada Türkiyedeki şirketlerin tahmini dayanabileceği kur seviyesi nedir yada olası tahminler.

7.  Alıntı Originally Posted by Katsuz Yazıyı Oku
    Türk yada Türkiyedeki şirketlerin tahmini dayanabileceği kur seviyesi nedir yada olası tahminler.
    Bunu tam olarak tcmb biliyor, iflas seviyesini öngörmek için tcmb'nin faiz silahını kullanmak zorunda kaldığı seviyeye bakmak yeterli.

Zira tcmb'nin şu anki faiz politikası enflasyonu kontrol amacından ziyade, kur özel sektörü iflasa sürükleyecek seviyeye yaklaştığında kullanmak zorunda kaldığı bir araç olarak görülüyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ingiltere de sanirim 1000 pound uzerinde max. tasiyabileceginiz rakamdir. ABD de heralde 5000 usd olabilir-
    rolex kac para peki 250bin usd filan mi..........

Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    ABD'de cash ve benzeri ile yüksek miktarlı işler yaparsan direkt kirli iş diye bakıyorlar.
    Microsoft'a danışmanlık yapan arkadaşım cash ile rolex almaya kalkmış.
    Direkt cash ile ödeme yapmak isteyince adam dönüp:
    Did you rob a bank? demiş.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 71/1009 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •