Sevgili Gunwane haklı olabilirsin bir şey demiyorum..bende yanılabilirim buda bir gerçek..sende yanılabilirsin tabiki..
Sonuçta kaderimiz FED ve diğer büyük MB'larının elinde olduğundan yurt içi olaylar yerine epeydir dışarıya kafayı takmış durumdayım..Okuyormusunuz bilmiyorum ama elimden geldiğince yazılarımı kendimce kanıtlı yazmaya çalışıyorum..
Tabiki elimizde FED'in veri seti yok, fakat sizdede yok..neye göre karar vereceğiz o halde..araştırma yapmasak olur mu..
bir örnek olarak bende diyebilirim; IMF'in elindeki veri setide sende yok..
Bakın geçen gün yazdım:
Çok detaya girmeyeyim ama ECB ve BOJ'a bekleme yapma devam et diyor IMF..enterasanı ise Almanya'ya genişleyici maliye politikalarına devam et demesi..Almanya'nın genişleyici para politikalrına ihtiyacı var mı?
Ayrıca FED'in faiz arttırımlarına rağmen ABD'de para politikasının gevşek mi sıkı mı olduğuna sen karar ver:
ECB'nin ve BOJ'un bastığı trilyonlarca paranın ABD'ye akan kısımlarından bahsetmiyorum bile..en basit DOW vb. ABD borsalarının nasıl bu kadar yükseldiğini sanıyorsunuz..
Neyse ben kolay pozisyon değiştiren biri değilim... %60 dolar, %40 altın taşıyorum, TL yok bende..dolayısıyla FED'in faiz arttırmasınada hazırlıklıyım..arttırmamasınada..
Tabiki hiç bir şeyin garantisi yok..herkes yanılabilir..okuyanlarda kendi kararlarını kendileri vereceklerdir..
Not:Esasen FED arttırımları arttırsa, ak koyun-kara koyun ortaya çıksa daha çok sevineceğim..
Selam ve saygılarımı sunarım..
Yer İmleri