Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 711/876 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 5,681 - 5,688 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Behzat bey dolaşımda gözüken 370 milyon lotun sizce kaç lotu küçük yatırımcıdadır. 2 yabancı kurumdaki 150 milyon lotun gerçekten yabancıda olduğuna inanıyormusunuz.emeklilik fonundaki 50 milyon lot.....Bunların çoğu bu iş'in malları olduğu kanatindeyim.Bunlar bunlar bu birleşmeyi üç beş ayda planlamadıklarına göre her kolda mal almışlardır.Bu kâğıtta küçük yatırımcının elinde çok mal olduğuna da inanmıyorum fakat ne kadar ölümden tutup sıtmaya razı ederim zihniyetindeler...

2. SPK ya bir mail daha attım. Böylelikle 4-5 mail oldu. Elimizden anca bu geliyor. Bu kez tebliği bir an evvel çıkarın dedim. Bizi çok güzel kitlediler, kipirdaymiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Alıntı Originally Posted by teo6741 Yazıyı Oku
    SPK ya bir mail daha attım. Böylelikle 4-5 mail oldu. Elimizden anca bu geliyor. Bu kez tebliği bir an evvel çıkarın dedim. Bizi çok güzel kitlediler, kipirdaymiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.
    Tebliğe ihtiyaç yok. Mevcut düzenlemeler yeterli. Aleyhte bir düzenleme de çıkamaz.
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

4.  Alıntı Originally Posted by teo6741 Yazıyı Oku
    SPK ya bir mail daha attım. Böylelikle 4-5 mail oldu. Elimizden anca bu geliyor. Bu kez tebliği bir an evvel çıkarın dedim. Bizi çok güzel kitlediler, kipirdaymiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.
    Elinize sağlık. Bende cimer vasıtasıyla SPK nın bağlı bulunduğu bakanlık olan, Hazine ve Maliye Bakanlığına şikayetimi (https://www.hisse.net/topluluk/showt...38423&page=700) gönderdim.

Sürecin her aşamasında şikeyetimlerimi ilgili makama ileteceğim. Gerektiğinde kanunu hakkımı kullanacağım. (Yönetim kurulu kararıyla, yani genel kurul kararı almadan 5 cam üreten şirketle birleşme başvuru yapmanın hukiki karşılığı oldmadığını düşünüyorum, tabi buna gerek kalacağını düşünmüyorum, joker olarak cepte)

Bu vesile yatırımların cimer, spk, chp, hisse.net, twitter vasıtasıyla sesini duyurmalı.

5.  Alıntı Originally Posted by alanlı Yazıyı Oku
    Elinize sağlık. Bende cimer vasıtasıyla SPK nın bağlı bulunduğu bakanlık olan, Hazine ve Maliye Bakanlığına şikayetimi (https://www.hisse.net/topluluk/showt...38423&page=700) gönderdim.

Sürecin her aşamasında şikeyetimlerimi ilgili makama ileteceğim. Gerektiğinde kanunu hakkımı kullanacağım. (Yönetim kurulu kararıyla, yani genel kurul kararı almadan 5 cam üreten şirketle birleşme başvuru yapmanın hukiki karşılığı oldmadığını düşünüyorum, tabi buna gerek kalacağını düşünmüyorum, joker olarak cepte)

Bu vesile yatırımların cimer, spk, chp, hisse.net, twitter vasıtasıyla sesini duyurmalı.
    Yönetim kurulunun buna yetkisi olmaması lazım bana göre de, böyle bir brleşmeye patron ve ortaklar karar vermeli genel kurulda, ancak oyak grubu birleşmesine baktım, yönetim kurulu kararıyla deniyor, hiç genel kurulda görüşülmemiş, zaten senede bir oluyor olağan hallerde.

6.  Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    Yönetim kurulunun buna yetkisi olmaması lazım bana göre de, böyle bir brleşmeye patron ve ortaklar karar vermeli genel kurulda, ancak oyak grubu birleşmesine baktım, yönetim kurulu kararıyla deniyor, hiç genel kurulda görüşülmemiş, zaten senede bir oluyor olağan hallerde.
    Orada birleşenler çimento üretiyorlar. Bu birleşmede ise 5 cam ürünleri üreten ve bir soda ürünleri üreten şirket birleşmesi sözkonusu. Dolayısıyla yatırımcı tercihi ortadan kalkıyor.

https://www.spk.gov.tr/Duyuru/Goster/20131224/0

5) Fiili ana faaliyet konusunun değişmesi işleminin önemli nitelikteki işlem olarak sayılması için yapılacak esas sözleşme değişikliği, halka açık ortakların fiili ana faaliyet konusunu yan faaliyet haline getirmesi veya ana faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet üretiminin işleyiş sürecini önemli ölçüde değiştirmesi koşuluna bağlanmıştır.

6) SPKn’da yer alan önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantı ve karar nisapları belirlenmiş, ayrıca hangi önemli nitelikteki işlemlerin kişisel olmayan nitelikte işlemler olduğu düzenlenerek, kimlerin genel kurulda oy kullanamayacakları hükme bağlanmıştır.

Her nekadar ana hissedar SİSE de olsa, genel kurul onayı alması gerekli diye düşünüyorum .

Yazdığım gibi, joker gerekti zamanda kullanılmak için bekliyor cepte. Hiçbir hukuk, tebliğ vb. yatırımcının 5 cam fabrikasıyla birleşmeye hele de avantajsiz fiyatlara hissesini satmaya, değiştirmeye zorlayamaz. Borsanın, yatırım mantığını aykırı.

Her ne kadar az konuşıluyorsada CAN ALICI nokta bu.

Milyon lotu olan kurumlar, kuruşular var. Bu birleşme çok mahkeme uluslararası tahkim görür.
    Artık ellerinde KAPI GİBİ PWC raporu da var. İstedikleri kadar bizi bağlamaz desinler.

Yani aşk, ihtiras, soygun, aldatma hepsi bu filmin içinde ve film devam ediyor.

7.  Alıntı Originally Posted by alanlı Yazıyı Oku
    Orada birleşenler çimento üretiyorlar. Bu birleşmede ise 5 cam ürünleri üreten ve bir soda ürünleri üreten şirket birleşmesi sözkonusu. Dolayısıyla yatırımcı tercihi ortadan kalkıyor.

https://www.spk.gov.tr/Duyuru/Goster/20131224/0

5) Fiili ana faaliyet konusunun değişmesi işleminin önemli nitelikteki işlem olarak sayılması için yapılacak esas sözleşme değişikliği, halka açık ortakların fiili ana faaliyet konusunu yan faaliyet haline getirmesi veya ana faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet üretiminin işleyiş sürecini önemli ölçüde değiştirmesi koşuluna bağlanmıştır.

6) SPKn’da yer alan önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantı ve karar nisapları belirlenmiş, ayrıca hangi önemli nitelikteki işlemlerin kişisel olmayan nitelikte işlemler olduğu düzenlenerek, kimlerin genel kurulda oy kullanamayacakları hükme bağlanmıştır.

Her nekadar ana hissedar SİSE de olsa, genel kurul onayı alması gerekli diye düşünüyorum .

Yazdığım gibi, joker gerekti zamanda kullanılmak için bekliyor cepte. Hiçbir hukuk, tebliğ vb. yatırımcının 5 cam fabrikasıyla birleşmeye hele de avantajsiz fiyatlara hissesini satmaya, değiştirmeye zorlayamaz. Borsanın, yatırım mantığını aykırı.

Her ne kadar az konuşıluyorsada CAN ALICI nokta bu.

Milyon lotu olan kurumlar, kuruşular var. Bu birleşme çok mahkeme uluslararası tahkim görür.
    Artık ellerinde KAPI GİBİ PWC raporu da var. İstedikleri kadar bizi bağlamaz desinler.

Güzel bir noktayı yakalamışsınız,
    Sodaya bariz haksızlık yapılıyor, 1.16 değişim oranı ile SPK dan geçmeme olasılığı çok yüksek, veya birleşmenin bu koşullarda feshi olanak dahilinde, ben şişeleri sattım sodaya döndüm.

8.  Alıntı Originally Posted by alanlı Yazıyı Oku
    Soda için haksızlığın bariz kanıtı şu:
    2019 yılında ABD yatırımı için 440mTL para gönderdi..
    ABD yatırımı getirisi ancak İNA metodu ile hesaplanabilir, çünkü 2023te devreye girecek.

Diğer 3 metot: (Piyasa yaklaşımı, Net Varlık, Borsa Değeri) ABD yatırımını kapsamaz..

PWC İNA fiyatı 12,07 TL çıkmış, diğer metodları da haksız yere devreye sokunca fiyat 9,32 ye düşmüş..

Eeee nooldu ABD ye giden 440mTL, buhar oldu... ki bu rakam hisse başına 0,44TL eder az diil..

Zaten Sn Alanlı da çok güzel noktaya vurgu yapmış, kardeşim kimya ile camı niye birleştiriim ki, ben cam istemiyorum.

NOT: yorumu beğendiyseniz bi itibar puanınızı alırım...

Sayfa 711/876 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •